حمیدرضا علی اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نحوه اجرای دستورالعملها و بخشنامه هایی که در راستای کاهش رفتارهای پر خطر در تمامی زندانهای کشور در حال بررسی است تا موارد تاثیرگذار بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گفته مسئولان سازمان زندانها در حال حاضر بالغ بر 150 هزار نفر در زندانهای کشور به سر می برند که 7/96 درصد آنان مرد و 93/3 درصد زن هستند.
مدیرکل اقدامات تأمینی و تربیتی سازمان زندانها با اشاره به این موضوع گفت: گزارشات هیئت بازرسی ستاد کاهش آسیب رفتارهای پرخطر در زندانهای کشور حاکی از آن است که کاهشی در روند آسیب رفتارهای پر خطر در زندانها مشاهده می شود.
حمیدرضا علی اکبری اجرای موفقیت آمیز برنامهها و دستورالعملها را در ریشهکن نمودن مفاسد و ایجاد زندان سالم تاثیرگذار دانست و افزود: حفظ و ارتقای سلامت زندانیان یکی از اهداف و سیاستهای سازمان زندانها است که طی سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
شایعترین رفتارهای پرخطردر زندانهای ایران عبارتند ازخالکوبی، رفتارهای جنسی محافظت نشده، اعتیاد تزریقی و مبتلا به ایدز. مطالعات نشان می دهد زندان باعث افزایش اضطراب و استرس می شود، بنابراین ممکن است کسی که سابقه سوء مصرف مواد نداشته و مساعد مصرف است اولین تجربه خود را در زندان کسب کند یا به دلیل گران بودن قیمت مواد مخدر در زندانها و فراهم نبودن محیطی مناسب برای استفاده مواد به صورت استنشاقی و خوراکی، اعتیاد خوراکی به اعتیاد تزریقی تبدیل شود.
در این باره مدیرکل اقدامات تامینی و تربیتی سازمان زندانها به خبرنگار مهر می گوید: اجرای موفقیتآمیز برنامهها و دستورالعملها در ریشه کن نمودن مفاسد و ایجاد زندانی سالم موثر است و موجب تحولات اساسی در اصلاح و تربیت زندانیان خواهد بود.