عضو شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن ارج نهادن به جوایز و جشنواره های ادبی گفت: برگزاری جشنواره و جوایز ادبی و تقدیر از برگزیدگان این جوایز تشویقی است برای کسانی که می خواهند در این راه قدم بگذارند و با معرفی چهرهای برتر حوزه های مختلف ادبی، تحولی در فضای ادبی کشور بوجود خواهد آمد.
به گفته این شاعر، اگر داوریها مسیر درستی را پیش گیرند و جوایز از نیز هر گونه بازیهای پشت پرده دوری کنند، بی شک شاهد انتخابهای درست خواهیم بود.
وی میافزاید: البته داوران باید براساس قابلیتهایشان انتخاب شوند و انتخابها با موضوع بی ربط نباشد. مثلا شاعری که در حوزه شعر آییینی تخصص دارد نمی تواند داور خوبی برای جشنواره شعر اجتماعی باشد.
این عضو شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر، انتخاب یک داور را برای چند جشنواره بیاشکال می داند و معتقد است که وقتی توان علمی یک منتقد و داور بالاست ما نباید به صرف اینکه او داور مثلا "جشنواره شعر رضوی" است او را داوری "جشنواره شعر فجر" که با قدرت بیشتری برگزار میشود کنار بگذاریم.
وی افزود: مثلا عبدالعلی دستغیب یکی از منتقدان برجسته دوران ماست و سالها در حوزه ادبیات، ترجمه و نقد عرقریزان روح داشته است. وقتی ما در حد و اندازه او کسی را نداریم چرا نامش را از لیست داوران حذف کنیم. وقتی داوران یک جایزه و جشنواره صاحب نام و اعتبار باشند بی شک انتخابهای بهتری خواهیم داشت و به اعتبار جایزه نیز افزوده خواهد شد.
اسرافیلی یکی ازآسیبهای جشنواره های ادبی را سرودن و ارسال شعر بر اساس دیدگاه داوران عنوان کرد و افزود: وقتی تعداد داوران ما مشخص باشد و با خط فکری یک جشنواره آشنا باشیم بی شک برخی از شاعران و داستان نویسان ما بر اساس سلیقه داوران کار می نویسند تا جایزه بگیرند. این موضوع لطمه اصلی را به خود شرکت کنندگان می زند که قدرت خلاقیت خود را زیر سوال برده اند.
این شاعر و منتقد با بیان اینکه "باید از جوایز ادبی حمایت شود تا صداهای مختلف در ادبیات " میافزاید: همچنین جوایز جشنوارهها باید به سمتی بروند که جنبه کاربردی پیدا کند و صرفا با این شکل نباشد که با چند سکه از برگزیدگان تقدیر شود.
این منتقد انتشار کتابهای شعر و داستان برگزیدگان جوایز ادبی و توزیع آنها در سطح کشور را خدمتی بزرگ به جامعه می داند که سبب تجهیز کتابخانه های کشور نیز خواهد شد.