به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق ایران، در دیدار سفیر کشور عربستان با رئیس اتاق ایران، بحران مالی جهانی، آثار و راههای کنترل آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در این دیدار تصریح کرد: ثبات سرمایه برای کنترل آن می تواند موثر باشد و در این بین اقتصادهایی که دارای بخشهای واقعی قوی تری هستند و یا تولید کننده نفت هستند، نقش مهمتری خواهند داشت.
محمد نهاوندیان افزود: نکته مهم این است که باید به بخش واقعی اقتصاد اهمیت بیشتری داده شود و کشورهایی که ظرفیتهای توسعه دارند از این فرصت استفاده کنند، زیرا مشکل کشورهای غربی این است که توسعه چندانی در بخش واقعی اقتصاد ندارند و در واقع به محدودیت توسعه رسیده اند، بنابراین کشورهای دیگری که دارای جمعیت زیاد و پتانسیل کافی هستند، می توانند از این شرایط به عنوان فرصتهای سرمایه گذاری استفاده کنند.
وی با بیان این مطلب که "برای حل مشکل اقتصاد جهانی باید به این اقتصادها توجه شود" ادامه داد: به گفته رئیس بانک توسعه اسلامی، بانکهای اسلامی به علت اینکه به تولید در بخش واقعی اقتصاد توجه کرده اند، کمتر از این بحران آسیب دیده اند و طبیعت اقتصاد ما بر پایه بخش واقعی و مسایل اسلامی است، بنابراین اکنون فرصتی ایجاد شده تا ما ایده های جدید اقتصادی را مطرح کنیم.
نهاوندیان تاکید کرد: همگان تصور می کنند که برای کنترل وضعیت اقتصادی و نظارت بر وضعیت بانکها صندوق بین المللی پول و بانک جهانی کافی است، در صورتیکه اینها تنها موسسه های مالی هستند و ما برای کنترل عملکرد بانکها نیازمند سازمان های بین المللی هستیم.
وی گفت: با ایجاد شکوفایی اقتصادی می توانیم تاثیر بیشتری در جهان داشته باشیم و برای ایجاد تغییر در منطقه باید به مسایل ضروری تر توجه کنیم، زیرا اگر تمام کشورهای منطقه با یکدیگر همکاری کرده و متحد باشند موفق تر خواهند بود.
وی اضافه کرد: نکته مثبت این است که نسل جدیدی از مدیران و تصمیم گیرندگان در کشورهای ما برسرکار آمده اند که درسهای بسیاری از گذشته گرفته اند و بنابراین بیشتر به دنبال همکاری و ایجاد ارتباط هستند.
رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: اقتصاد بهترین راه حل است و اگر نتایج تجاری خوبی به دست آوریم، می توانیم مسایل سیاسی را نیز حل کنیم؛ اما متاسفانه سرمایه گذاری های مشترک تجاری مورد غفلت واقع شده اند و برای توسعه منطقه باید به دنبال ایجاد این بازار مشترک اسلامی بوده و به صورت اسلامی برای آن برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: همکاری اتاقهای دو کشور ایران و عربستان برای ایجاد بازار مشترک اسلامی بسیار مهم است، زیرا این دو کشور از ظرفیتهای خوبی برخوردار هستند.
نهاوندیان تاکید کرد: ما آماده ارسال هیئت تجاری، سرمایه گذاری و صادرات خدمات به کشور عربستان هستیم و پیشنهاد می کنیم هیئت های اینچنینی میان دو کشور مبادله شوند.
رئیس اتاق ایران یادآور شد: اتاق ایران گامهای مثبتی برای دوستانه تر کردن محیط اقتصادی برداشته است و به زودی موانع سرمایه گذاری خارجی در ایران از میان خواهد رفت و با اجرای اصل 44 قانون اساسی، اتاق در تمامی تصمیمهای اقتصادی دولت شرکت خواهد کرد.
وی عنوان کرد: زمینه های همکاری بسیاری میان دو کشور وجود دارد که ایجاد خط مشترک کشتیرانی میان ایران و عربستان، ایجاد روابط مستقیم بانکی و همکاری در صنعت فولاد و بسیار زمینه های دیگر از آن دسته است.
نهاوندیان بیان کرد: ما آماده هر نوع سرمایه گذاری هستیم و شرکتهای خارجی به هر میزان که مایل باشند می توانند در طرحهای ایران سهم داشته باشند و هدف ما این است که روابط دو کشور را چندین برابر میزان فعلی کنیم.
وی گفت: برای ایجاد نمایشگاه دایمی محصولهای ایرانی در جده (عربستان) کارهایی انجام داده ایم و این مسئله کمک زیادی به روابط دو کشور خواهد کرد.
رئیس اتاق ایران اعلام کرد: مسئله بسیار مهم دیگر ورود به سازمان تجارت جهانی است که کارهایی نیز در این رابطه انجام شده و گروه کاری و رژیم تجاری ما مشخص و آماده شده است و ما مایل هستیم از تجارب کشور عربستان در این زمینه استفاده کنیم.
نهاوندیان تصریح کرد: به دعوت اتاق اسلامی قرار شده تا با کمک کشور عربستان برای نخستین بار مجمع تجارت اسلامی در زمان حج برگزار شود و امیدوار هستیم این کار نتایج مثبتی در پی داشته باشد.
در ادامه این دیدار « اسامه السنوسی» سفیر کشور عربستان سعودی نیز با اشاره به بحران مالی جهانی اعلام کرد: در ابتدا مشخص نبود که آثار این بحران تا این اندازه گسترده خواهد شد و ما می توانیم در این رابطه مدلی واقعی و موفق ارایه کنیم، اما مشکل این است که سیستم بانکها و موسسه های مالی باید در بخش واقعی فعال بوده و البته نظارت و کنترل بر روی عملکرد بانکها وجود داشته باشد.
وی افزود: تمامی کشورها از این بحران متاثر شده اند و این بحران مانند چرخه ای است که تمام جهان باید بهای آن را بپردازند و برای آینده دیدگاه جدید و برنامه ریزی داشته باشند.
سفیر کشور عربستان اضافه کرد: ایران کشور بزرگی در منطقه و دارای انرژی، منابع و دانش بسیاری است و ما می توانیم همکاری های موفقی با یکدیگر داشته باشیم.
وی گفت: تبادل هیئتهای تجاری بسیار خوب است، اما نکته مهمتر دستاوردهای پس از آن است و باید بتوانیم موانع همکاری ها را برطرف کنیم و نکته شایان توجه این است که مشکلها باید با گفت و گو و دوستانه برطرف شوند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: تقویت روابط دو کشور برای ما اهمیت زیادی دارد و ایران نیز از ظرفیتهای فراوانی برخوردار است و ما به افزایش همکاری ها میان دو کشور خوشبین هستیم.