اولین دانشجوی دکترای علوم کامپیوتر ایران از دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیر کبیر فارغ التحصیل شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام صادقی بی غم که پایان نامه دکتری خود را با راهنمایی دکتر محدث خراسانی به پایان رسانیده است در مورد پروژه اش گفت: در گذشته دانشمند مشهوری در زمینه علوم کامپیوتر مسئله ای به نام نمودار ورنوی را تعریف کرد که در مدت زمان کوتاهی کاربردهایش در همه علوم گسترش پیدا کرد.

وی افزود: نمودار ورنوی همانند شهری است که می خواهیم ناحیه بندی کنیم و سهم و ناحیه هر مرکز خدمات رسانی (مانند مرکز پلیس، آتش نشانی، فروشگاه و...) را مشخص کنیم به گونه ای که اگر جایی اتفاقی بیفتد آن مرکز بتواند در سریعترین زمان به آن مکان برسد و نزدیکترین مرکز به محل اتفاق بسیار سریع تشخیص داده شود.

فارغ التحصیل دکتری علوم کامپیوتر گفت: به دلیل اهمیت این موضوع به مرور زمان تعمیم های متفاوتی از آن صورت گرفت و کاربردهای جدیدش گسترش پیدا کرد تا زمانی که در سال 2005 گروهی از دانشمندان اسپانیایی نمودار جدیدی معرفی کردند که در آن زاویه به جای فاصله جایگزین شد و طبق آن صفحه به نواحی خاصی تقسیم بندی شد. این نوع نمودار به عنوان تعمیم جدیدی از دیاگرام ورنوی شناخته شد.

صادقی یاد آور شد: بخشی از پروژه فوق همان نمودار قبلی دانشمندان اسپانیایی است که به صورت پویا حل شد و الگوریتمی ارائه دادیم که آن را بازسازی می کند.

وی در ادامه افزود: از نکات قابل توجه این پروژه تعمیم جدیدی از این نمودار بود که موجب شد فعالیت دانشمندان اسپانیایی در مقایسه با پروژه های ما در یکی از حالتهای جزئی قرار گیرد و مسئله ما کلی تر باشد. به طور خلاصه پروژه و حل مسائل ما شامل حل همه مسائل مشابه قبلی است.

مجری پروژه ذکر کرد: بیشترین کاربرد این مسئله مربوط به رویت پذیری و بینایی روبات است که اگر بتوانیم آن را به صورت صنعتی برای اشیا استفاده کنیم در رادارها و مسائل مخابرات نیز قابل استفاده خواهد بود.

بخشهایی از این پروژه در سال 2007 در کشور اتریش به صورت سخنرانی ارائه شده و تاکنون سه مقاله در مجلات و کنفرانسهای بین المللی در این زمینه به چاپ رسیده است. دو مقاله دیگر نیز در این زمینه به مجلات معتبر ارسال شده است که در دست داوری هستند.