همزمان با برگزاری "نخستین همایش بزرگ 30 سال قانونگذاری و نظارت" پایگاه اطلاعاتی مشروح مذاکرات هشت دوره مجلس شورای اسلامی" راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این پایگاه اطلاعاتی توسط کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ایجاد شده که امسال یکصدمین سال افتتاح رسمی خود را پشت سر می‌گذارد.

"مشروح مذاکرات نمایندگان منتخب مردم در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی" با هدف تسهیل در دسترسی به آنها برای  دانشجویان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران با استفاده از شیوه‌های نوین فن‌آوری اطلاعات گردآوری شده و همزمان با جشنهای سی‌امین سالِ پیروزی انقلاب اسلامی توسط کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در دسترس نمایندگان و سایر پژوهشگران قرار می‌گیرد.

مراحل آماده سازی دیجیتالی مشروح مذاکرات 24 دوره "مجلس شورای ملی" نیز در دست انجام است و در آینده‌ای نزدیک به شکل مطلوب در اختیار اهل پژوهش قرار خواهد گرفت.

داده‌های اصلی این پایگاه اطلاعاتی شامل فهرست مندرجات جلسات، اطلاعات اختصاصی و ضروری هر جلسه، تصاویر صفحات مکتوب مشروح مذاکرات تمام ادوار مجلس شورای اسلامی است.

تعداد جلسات سازماندهی شده (از ابتدای دوره اول تا جلسه چهل و پنجم دوره هشتم مجلس شورای اسلامی) نزدیک به 3400 جلسه است که اطلاعات آن در این بانک آمده و داده‌های اطلاعاتی آن شامل نزدیک به 34 هزار فیلد مربوط به فهرست مندرجات، و بیش از 44 هزار فیلد اطلاعاتی که همه آنها در دو مرحله مجزا ورود اطلاعات شده و سپس با روشهای ماشینی مطابقت داده شده‌اند، تا ضریب خطای انسانی در آنها به صفر میل کند.

تعداد صفحات قابل دسترسی در این نرم افزار بالغ بر 65 هزار صفحه است که مراحل تصویربرداری آنها با استفاده از دستگاههای بوک اسکنر پیشرفته انجام شده است.

تفکیک و سازماندهی این حجم بالا از تصاویر به صورتی که به داده‌هایی مناسب، جهت ورود به موتورِ جستجوی اصلی تبدیل شوند از مراحل مهم و حساس کار بوده است که کلیه این مراحل با بهره‌گیری از روشهای مناسب نرم افزاری و ماشینی انجام پذیرفته است.

در نخستین نسخه این سامانه نرم افزاری، امکاناتی همچون جستجوی کلیدواژه‌ای (کلمه و عبارت) در متن فهرست مندرجات همه جلسات مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی و نیز جستجوی جلسات خاص از طریق دادن بازه زمانی، تاریخ دقیق و یا شماره دوره و جلسه وجود دارد. همچنین کاربر می‌تواند جهت استفاده بهتر، تصویر صفحه یا جلسه مورد نظر خود را ذخیره کرده یا آن را چاپ کند.

در آینده نیز امکانات جانبی دیگری از جمله ارائه جداگانه جلسات خاص (جلسات رأی اعتماد، استیضاح، بودجه و نیز جلسات شاخص به لحاظ تاریخی- سیاسی) و ارائه نمودارهای اطلاعاتی مفید دیگر به این مجموعه ارزشمند اضافه خواهد شد.

کاربر با اتصال به شبکه جهان گستر اینترنت از طریق وب سایت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به آدرسهای  www. majlislib.com و www. Ical.ir به این سامانه دسترسی پیدا کند.