وحید زارع در گفتگو با مهر در خصوص تدوین برنامه عملیات جامع بنادر ماهیگیری گفت: برنامه عملیاتی برای طی کردن فاصله موجود تا وضع مطلوب و ارتقای بهره وری بر اساس استراتژی های توسعه پایدار شیلاتی در هر یک از بنادر و مراکز تخلیه صید با توجه به سند چشم انداز و برنامه های میان مدت تهیه می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهداف تدوین برنامه عملیات جامع بنادر ماهیگیری کشور بیان کرد: در تدوین این برنامه بانک اطلاعات مناسب بنادر ماهیگیری و مراکز تخلیه صید به منظور اجرای برنامه ریزی های مشخص برای رسیدن به وضعیت مطلوب تهیه خواهد شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر تهیه بانک اطلاعات بنادر و مراکز ماهیگیری و صید، برای فعالیتهای صیادی و سرمایه گذاری ها در این بخش نیز بانک اطلاعاتی تهیه می شود.
زارع اظهارداشت: در تدوین طرح جامع بنادر ماهیگیری ایجاد امکان اعمال مدیریت لازم به منظور حفظ و نگهداری تاسیسات، امکانات و اداره سرمایه گذاری های موجود همچنین ایجاد امکان اعمال استانداردها، ضوابط و مقررات بندری ویژه بنادر صیادی و مراکز تخلیه صید دنبال می شود.
وی با اشاره به افزایش بهره وری و استفاده مطلوب از امکانات و تجهیزات صید خاطر نشان کرد: در این برنامه دستورالعملهای لازم در راستای ارتقای کیفیت محصولات و تسهیل در عملیات صید تدوین و اعمال می شود، ضمن اینکه همکاری با سایر بخشهای مرتبط به منظور اعمال مدیریت ماهیگیری مسئولانه، بهره برداری پایدار از ذخایر آبزیان، به حداقل رساندن خسارات وارده به زیستگاهها و بازسازی ذخایر مورد نظر است.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به ایجاد پایانه های صادراتی در طرح جامع بنادر ماهیگیری عنوان کرد: ایجاد ظرفیتهای جدید، بهره برداری بهینه و متناسب از ظرفیت موجود بنادر و بهسازی آنها از برنامه های توسعه ای این برنامه است، ضمن اینکه مقررات و آیین نامه ها و نیز دستورالعملهای مناسب برای دستیابی به اهداف مورد نظر در این طرح تدوین می شود.
وی اظهارداشت: شناخت و دستیابی به وضعیت موجود بنادر ماهیگیری و مراکز تخلیه صید با پشتیبانی بانک اطلاعات و سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS محقق می شود، ضمن اینکه کلیه اطلاعات صید، صیادی و بندری در تهیه بانک اطلاعاتی جامع بنادر دیده شده است.
زارع افزود: پس از تهیه برنامه عملیات جامع در مورد هر بندر به صورت موردی طرح پایلوت تهیه و اجرا خواهد شد.
وی با اعلام اینکه طبق برنامه زمانبندی اولیه مطالعات طرح جامع بنادر ماهیگیری و مراکز صید ظرف مدت 18 ماه باید پایان یابد گفت: از شهریور ماه سال گذشته به صورت رسمی مطالعات آغاز شده و تا پایان سالجاری باید به اتمام رسد که با توجه به پیچیدگی کار و زمان بر بودن گردآوری اطلاعات از مناطق و حوزه های خارج از زیر بخش شیلات ممکن است مدت انجام مطالعات چند ماه اطاله شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه فصول اول تا سوم مطالعات در حال بازنگری است افزود: گزارش فصل سوم مطالعات طرح جامع بنادر ماهیگیری و مراکز صید در حال آماده سازی برای ارایه است.