مصطفی محدثی خراسانی گفت: پیش از انقلاب شعر تنها یکی از جلوه‌های روشنفکری بود که در محافلی خاص و در میان تعدادی از شاعران می‌چرخید اما با وقوع انقلاب اسلامی، شعر مردمی‌تر شد و در حال حاضر ارتباط گسترده‌‌ای با مردم دارد.

مصطفی محدثی خراسانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تاثیر انقلاب اسلامی در جریان‌های ادبی، گفت: مهمترین تاثیر انقلاب‌اسلامی در زمینه‌های ادبی، پیوند مجدد ادبیات ما با هویت اصلی‌اش و نوعی بازگشت به خویشتن بود. این اتفاق در فرم نیز رخ داد، یعنی توجه به قالب‌های سنتی و فرم هایی که کمتر به آنها توجه می‌شد، بیشتر شد.

وی افزود: انقلاب اسلامی مضامینی را برای شعر ایجاد کرد که در کنار بهره‌گیری از آموزه‌های شعر، در قالب‌های کلاسیک خود را نشان داد.

وی ادامه داد: نوعی نوآوری در جریان شعر انقلاب رخ داد که می‌توان از آن به جریان نئوکلاسیک یاد کرد و شاهد تکامل آن بعد از انقلاب بودیم.

این شاعر انقلاب که در دهه 70 مسئولیت شعر حوزه هنری مشهد را به عهده داشت، وضعیت کنونی شعر انقلاب را نیز رضایتبخش توصیف کرد و افزود: پیش از انقلاب شعر تنها یک جلوه روشنفکری بود که در محافلی خاص و در میان تعدادی از شاعران می‌چرخید اما با وقوع انقلاب، شعر مردمی‌تر شد و الان هم ارتباط گسترده‌تری با مردم دارد.

وی توجه گسترده مردمی را که توجه جوانان به شعر بروز یافته، مصداق سخن خود برشمرد و گفت:  تعداد شاعران جوانی نیز که امروزبه طور جدی و حرفه‌ای شعر می گویند قابل قیاس با پیش از انقلاب نیست.

سراینده "طنین کوه و سلوک باران" در عین حال در عین حال مهم ترین آسیب شعر بعد از انقلاب را "حضور کمرنگ نقادی، آموزش و راهنمایی توسط پیشکسوتان شعر" عنوان کرد و گفت: بسیاری از چهره‌هایی که می توانستند شعر را هدایت کنند، بعد از جنگ گوشه‌نشین شدند و کناره گرفتند و مشغول کارهای خودشان شدند، درحالیکه جوانان تشنه نوآوری به کمک این پیشکسوتان احتیاج دارند.

محدثی خراسانی اضافه کرد: در همین سال‌ها بود که نوعی هرج و مرج شعری که به اسم جریان شعر دهه 70 هم مشهور شد، بر ادبیات ما حاکم شد و بسیاری از استعدادها خوب جریان پیدا نکرد و به هدر رفتند.

وی ادامه داد: آن جریان توانست از این استعدادها به نفع خودش بهره‌برداری کند. امروز هم ضروری است که پیشکسوتان شعری که تاثیرگذاری‌شان برای همه محرز است، دوباره به صحنه بیایند و پاسخگوی عطش جوانان ما باشند.