به گزارش خبرنگار مهر، علی صالح آبادی درحاشیه مراسم افتتاح راه اندازی سیستم جدید معاملات بورس در جمع خبرنگاران، هدف از راه اندازی این سامانه را ایجاد زیر ساختهای نرم افزاری قوی در بازار سرمایه و تحقق اهداف برنامه پنجم مبنی بر واگذاری کل شرکتهای دولتی از طریق بورس به بخش خصوصی عنوان کرد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به قابلیتهای بیشتر این سامانه نسبت به سامانه قبلی گفت: این سامانه امکان افزایش تعداد معاملات را فراهم می کند، علاوه بر آن باعث افزایش سرعت و الکترونیکی شدن معاملات می شود.
وی با اشاره به محدودیتهای سامانه قبلی معاملات بورس اظهارداشت: با توجه به افزایش حجم معاملات در بورس، واگذاری شرکتهای اصل 44 و رشد شرکتهای بورسی، ایجاد یک سامانه جدید بیشتر نمود پیدا کرده بود.
صالح آبادی با بیان اینکه این سامانه با تلاشهای متخصصان شرکت مدیریت فناوری بورس طراحی و راه اندازی شده است، افزود: افزایش معاملات روزانه از20 به 150 هزار دفعه، امکان افزایش ایستگاههای معاملاتی از 480 به 2 هزار ایستگاه، به کارگیری ابزارهای جدید معاملاتی و امکان افزایش حجم معاملات تا چند میلیارد دلار از جمله مزایای سامانه جدید معاملات است.
وی نرم افراز جدید را باعث افزایش سرعت معاملات در بورس دانست و افزود: استفاده از این سامانه باعث ارتقای نظامهای معاملاتی بازار سرمایه می شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص سردرگمی کارگزاران و استفاده کنندگان از این سیستم نیز بیان کرد: با توجه به اینکه این سیستم جدید است و طبعا نیز مکانیزمهای معاملاتی جدیدی را ایجاد می کند، طبیعی است که در روزهای اول با سیستم معاملات قبلی تفاوت دارد، اما تا چند روز آینده این مشکلات رفع خواهد شد.
همچنین قاسم محسنی دمنه عضو هیئت مدیره و معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران در خصوص این سامانه جدید گفت: با توجه به اینکه سامانه به تازگی راه اندازی شده، ممکن است مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد که به تدریج کابران با امکانات آن آشنا می شوند و مشکلات آن هم رفع خواهد شد.
وی از امکان استفاده کاربران این سامانه از اطلاعات فعالین بازار و سرمایه گذارانی که نتیجه کار آنها در سیستم وجود دارد، برای محققین خبرداد و بیان کرد: کارگزاران می توانند سفارشات خود را با ابزارهای پیشرفته در سیستم ثبت و مدیریت کنند.
محسنی از ارائه گواهی دیجیتال به کارگزاران و سرمایه گذارانی که در این سیستم فعالیت خواهند کرد، خبرداد و افزود: قانون تجارت الکترونیک که در حال حاضر پیاده سازی می شود، به تائید وزارت بازرگانی می رسد.