محمدمهدی عسگرپور شیوه فعلی انتخاب فیلم برگزیده مردم را در جشنواره فیلم فجر غیر علمی دانست و خواستار حفظ اهمیت سیمرغ جشنواره و مراقبت از آن شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر عامل خانه سینما در بخشی از نشست دیروز با خبرنگاران رسانه‌های گروهی درباره تعامل با مدیران فرهنگی گفت: این درخواست برای تعامل با مدیران از گذشته بوده و ادامه دارد. اما شکل سیستماتیک نداشته است. ما از همه اظهار نظرها استفاده می‌کنیم. بهتر است همه از مشاور رئیس جمهوری تا مدیران فرهنگی حرف خود را در هر حالت بزنند.

وی در ادامه افزود: احساس می‌کنم این ارئه نظرها به شناخته شدن موضوع‌ها و مسائل کمک می‌کند. حتی دامنه درگیری‌ها بیش از این هم می‌تواند باشد و به عقیده من اشکالی هم ندارد. پیش از این من جمله‌ای را به شوخی گفته بودم که ما به زودی شاهد 72 تشکل سه نفره خواهیم شد که البته این موضوع مزاح نبوده است.

عسگرپور درباره رابطه خانه سینما در انتخاب بهترین فیلم مردمی جشنواره فیلم فجر گفت: دبیر جشنواره فیلم فجر امسال نیز خواسته خانه سینما در راس انتخاب فیلم مردمی باشد که البته هیئت مدیره خانه سینما همان نظر دو سال پیش خود را ارائه کرد. خانه سینما در جایی حضور می‌یابد که حدود و ثغور مشخص باشد و اگر قرار است کار سردستی انجام شود، جای ما آنجا نیست.

وی ادامه داد: به عقیده من کاری که در این زمینه انجام شده تاکنون علمی نبوده که البته شاید نمی‌توان در این زمینه کار علمی به صورت خاص انجام داد. به هر حال این جشنواره یه فیلم مردمی سیمرغ می‌دهد و به همین دلیل ممکن است آرا مخدوش شود. ما حاضریم همکاری کنیم، مشروط بر آنکه دبیر این کار مشخص شود و این فرد مسئولیت‌پذیر باشد.

رئیس هیئت مدیره خانه سینما با اشاره به تعدد جوایز جشنواره فیلم فجر افزود: در زمان مدیریت من در بنیاد سینمایی فارابی قرار شد به رقابت حرفه‌ای نزدیکتر شویم و همان دوره از نظر هیئت کارشناسی برای کاستن از جوایز جشنواره استفاده کردیم. همان هیئت سال آینده در زمان مدیریت جدید دوباره به تعداد جوایز افزود. ما باید برای سیمرغ اهمیت قائل شویم و مراقب آن باشیم.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره تدوین آئین‌نامه جدید شورای صنفی نمایش و نماینده خانه سینما در شورا گفت: در شورای صنفی نمایش نماینده نداریم و من شخصا دو یا سه جلسه در این شورا به همراه آقای اربابی به خاطر اتفاق‌هایی که افتاده بود شرکت کردم. به هر حال شورا قصد دارد آئین‌نامه سال آینده را تدوین کند.

عسگرپور ادامه داد: برای تدوین آئین‌نامه جدید چند درخواست وجود دارد که می‌توان از میان آنها به مشخص شدن وضعیت اکران فیلم‌های فرهنگی و گروهها و سرگروههای سینمایی اشاره کرد. از طریق موسسه توسعه تصویر شهر و تا حدودی اداره کل نظارت و ارزشیابی نیز بر اکران شهرستان‌ها نظارت می‌شود و شورای صنفی اکران باید این نگاه را در آئین‌نامه لحاظ کند.

مدیر عامل خانه سینما در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره حمایت از بازسازی سینما جمهوری گفت: با علی مصفا در این زمینه صحبت‌هایی کردیم که البته بیشترین کمک را بیمه می‌تواند بکند. البته می‌توان از موسسه سینماشهر نیز کمک گرفت و در صورت مهیا نشدن شرایط از حمایت شهرداری تهران استفاده کرد.

وی درباره مشکلات فیلم‌ها و حمایت از اعضای صنوف برای نمایش آثار گفت: همکاران بیشتر در زمینه پروانه ساخت یا نمایش دچار مشکل می‌شوند که برخی برای حل مشکل به خانه سینما می‌آیند. زمانی می‌توانیم اعلام کنیم این مشکلات قابل حل است که تغییر ساختار تشکیلات شکل بگیرد. همه برای این موضوع تلاش کنیم و ما خود را ملزم به کمک به همکاران می‌دانیم.

عسگرپور درباره وضعیت مالی خانه سینما نیز گفت: هر سال تفاهمنامه‌ای با معاونت سینمایی امضا می‌کنیم که البته این مبلغ هرگز برای حل مشکل خانه سینما کافی نبوده است. به همین دلیل به سمت جذب حامیان دیگر می‌رویم که بیشتر در برپایی جشن از آنها استفاده می‌کنیم. باید همه مراقب باشیم استقلالی که از آن می‌گوییم حفظ شود. چون نزدیک انتخابات هستیم.

وی درباره راه‌اندازی سایت خانه سینما افزود: گروهی برای این کار زحمت می‌کشند و فکر می‌کنم پنجم بهمن سایت به طور کامل راه‌اندازی شود. سایت خانه سینما دوزبانه خواهد بود و از سایت‌های دوزبانه صنوف نیز حمایت می‌کند. اطلاعات فروش فیلم‌ها و تغییر اکران نیز روی سایت قرار می‌گیرد.

مدیر عامل خانه سینما همچنین درباره بحث حمایت مالیاتی نیز گفت: قانونی مصوب در این زمینه وجود دارارد که دارای دو قید است؛ یکی تولید فیلم‌های فاخر و دیگری ساختن سالن‌های سینمایی. در همین زمنه کمیته کارشناسی تشکیل شده و خانه سینما نیز در آن نماینده دارد.