گسترش تکنولوژی روباتیک و افزایش قابلیت های نامحدود روباتها عاملی است که موجب شادی و نگرانی توامان گروه های مختلفی از دانشمندان و محققان جهان شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، افزایش توانایی های علمی و دستیابی به محدوده هایی که در گذشته دستیابی به آنها برای انسان ممکن نبوده، به همان اندازه ای محققان را امیدوار کرده که ترس از گسترش روابط احساسی میان انسان و روبات موجب نگرانی آنها شده است.

دهه ای که در پیش روی بشر قرار دارد، دوره ای خواهد بود که انسان به صورتی فزاینده بر نیروهای روباتیک تکیه خواهد کرد و بدون توجه به امکان تاثیرات جانبی استفاده گسترده از این نیروها، روباتها را در هر زمینه ای مورد استفاده قرار خواهد داد.

با در نظر گرفتن فواید زیادی که روباتها می توانند برای بشر داشته باشند، محققان بر این باورند که استفاده نامحدود از آنها می تواند برای بشر اثرات ناخواسته اجتماعی را به همراه داشته باشد.

به گفته "آنتونیو لوپز پلیز" استاد روانشناسی دانشگاه ملی اسپانیا، بشر به زودی به همان شکل که به استفاده از اتومبیل و تلفن همراه وابسته شده به روباتها نیز وابستگی یافته است و طی 15 سال آینده، جهان شاهد پیوندی عظیم و نگران کننده میان انسانها و روباتها خواهد بود. در عین حال بر اساس این مطالعات تا سال 2020 میزان 40 درصد از ارتشهای دنیا اتوماتیک و روباتی خواهند شد.

ژاپن کشوری است که رهبری تکنولوژی روباتیک جهان را با داشتن 295 روبات از هر 10 هزار کارگر، به عهده دارد. با این حال آمار مجله "اسپکتورم" نشان می دهد که اروپا بیشترین تعداد روباتهای جهان را به خود اختصاص داده و در ازای هر 10 هزار کارگر، 50 تن از آنها را روباتها تشکیل می دهند. انگلستان، آلمان، سوئد و ایتالیا دارای بیشترین تعداد روباتهای کارگر هستند.

همچنین بر اساس پیش بینی فدراسیون بین المللی روباتیک، استفاده از روباتها سه سال آینده رشدی صعودی خواهد داشت و بیشترین استفاده از آنها در منازل و ادارات و به منظور انجام امور شخصی صورت خواهد گرفت.

پلیز بر این باور است که روباتها، به دلیل فهم بالا و قابلیت های متنوع می توانند نقش تاثیر گذارتر و بهتری را به عنوان یک دوست یا شریک برای انسانها بازی کنند و انسانها به زودی برای درد دل کردن روباتها را جایگزین حیوانات خانگی خود خواهند کرد.

گاردین در گزارش خود عنوان کرده است قدرت ارتباط احساسی با یک ماشین ناطق موضوعی است که توجه بسیاری از مطالعات علمی را به خود اختصاص داده و محققان از گسترش بی حد و مرز رابطه این دو نسل کاملا متفاوت اظهار نگرانی می کنند.

به اعتقاد پلیز در جهان هستی بالغ بر میلیونها انسان تنها وجود دارد که به دلایل مختلفی قادر به برقراری ارتباط بهنجار با دیگر انسانها نخواهند بود. این حقیقت تلخی است که موجب افزایش نگرانی های جهانی از شکل گیری ارتباط عاطفی مستحکم میان انسانها و روباتها شده است.