به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، نادعلی حاجیلری صبح شنبه در جلسه کارگروه سیل و طغیان رودخانه های استان افزود: اجرای برنامه های پیشگیری و کاهش خسارات سیل، آموزش عمومی، اطلاعرسانی و انجام مانورهای آموزشی از جمله اقدامات اساسی در این مسیر است.
وی اظهار داشت: سیلاب با مدیریت جزیره ای و پراکنده مدیریت نمی شود و هماهنگی همه دستگاهها و مدیران اجرایی استان و فعالیت مستمر کارگروه سیل و طغیان رودخانههای استان از جمله راهبردهای مدیریت سیلاب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با بیان اینکه مدیریت سیل در استان گلستان از سال 80 شروع شده، تصریح کرد: تصویب طرح جامع سیل از جمله اقدامات مهم کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانهها بوده است.
رئیس کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانههای استان گلستان یادآور شد: انجام اقدامات سازهای نظیر سدسازی، دیوارهسازی و آبخیزداری نیز در اولویت برنامههای این کارگروه قرار دارد.
حاجیلری خاطرنشان کرد: تعیین طراز ایمن جادهها و پلها و طراحی و مهندسی مطلوبتر پلها و اجرای طرح جابجایی روستاها از دیگر اقدامات اساسی در این جهت بوده است.
وی برگزاری مستمر جلسات کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانههای استان و تدوین شرح وظایف هر دستگاه را نیز از دیگر اقدامات اجرایی عنوان کرد.
حاجیلری با اشاره به تصویب طرحهای مهم در این کارگروه گفت: برای اجرای این طرحها نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم ضمن آنکه با همکاری معاونت عمرانی استانداری پروژه های خوبی در دست مطالعه و اجراست.
وی با اشاره به وظایف کارگروه سیل و طغیان رودخانه های استان افزود: شناسایی نقاط آسیب پذیر از سیل، تعیین ضرورتهای مطالعاتی و تحقیقاتی پیشگیرانه، ساماندهی و هماهنگی اقدامات و دستگاه های مرتبط با پیشگیری و کاهش خسارات سیل و تدوین نظامنامه پیشگیری و کاهش خسارات سیل از جمله وظایف این کارگروه است.
رئیس کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانههای گلستان همچنین با اشاره به مشخص شدن وظایف دستگاه های مسئول برای کاهش خطرات سیلاب در این کارگروه، یادآور شد: ایجاد کارگروه های شهرستانی سیل و طغیان رودخانه ها، برگزاری همایش هم اندیشی مدیریت جامع سیل در گلستان، مرمت و بازسازی ایستگاه های هواشناسی و تنظم ظرفیت سدها جهت کنترل سیل از جمله اقدامات کارگروه سیل و طغیان رودخانه های استان است.
حاجیلری افزود: شناسایی نقاط آسیب پذیر اضطراری رودخانه های استان و اصلاح آنان با همکاری دهیاری ها و شهرداری ها و آمادگی برای اقدام اضطراری زمان وقوع سیل، بازدید مستمر از رودخانه ها و اخطار به متجاوزین به حریم روخانه ها، تسریع در لایروبی رودخانه های استان از دیگر اقدامات این کارگروه است.