جمال میرصادقی نویسنده استاد دانشگاه و نویسنده کتابهای آموزشی داستاننویسی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر قدمت چندهزار ساله شب یلدا گفت: این شب آئین خاصی است که ایرانیها از 5000 هزار سال قبل یعنی خیلی قبلتر از میلاد مسیح به آن اعتقاد داشتهاند و آن را پاس داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه با ورود اسلام به ایران، این آئین شادیخواهی با قدرت بیشتری برگزار شده است، افزود: یلدا به دوران میتراپرستی که به شادی اعتقاد زیادی داشتند باز میگردد. ازهمین رو بلندترین شب سال راهم به پاسداشت این که از فردا روز بلندتری خواهد بود و شبها کوتاهترمیشود به شادی طی کردهاند.
نویسنده "زندگی را با داستان بخوان" همچنین با اشاره به سنت دیرینه داستانخوانی در شب یلدا گفت: داستانهایی که در این شب خوانده میشود باید با شادی توام شود، چنانچه گذشتگان ما نیز چنین کردهاند و با توجه به روحیه جمع، پایان داستانهایشان را تغییر میدادند.
وی خاطر نشان کرد: اگر فرهنگ شادی در وجود ما ایجاد شود برخلاف اندوه که انسان را ضعیف میکند، انسان توانایی سوق به مراتب بالاتر را راحت تر مییابد.
این استاد دانشگاه با انتقاد از نویسندگان حاضر گفت: ما نویسندگان متاسفانه بیشتر به اندوه و تراژدی میدان میدهیم غافل از اینکه جامعه مدرن، در حال نابودی شادیهای ساده و صمیمانه زندگی ماست.
نویسنده "کلاغها و آدمها" با اشاره به سنت به ارث رسیده حافظ خوانی در شب یلدا گفت: بزرگان ما حافظ خوانی را به دلیل این که موجبات فراهم شدن امیدواری، شادی و عشق ورزی میشود در بلندترین شب سال توصیه کردهاند.