مدیرعامل صندوق پنبه کشور گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت باید 10 درصد ارزش معاملاتی پنبه های وارداتی به عنوان یارانه به کشاورزان پرداخت می شود.

حسین کاویانی در گفتگو با مهرگفت: در اوایل مهر ماه سالجاری همزمان با حذف تعرفه واردات پنبه هیئت دولت مصوب کرد که 10 درصد ارزش معاملاتی پنبه های وارداتی را به عنوان یارانه به کشاورزان پرداخت نماید که هنوز این مصوبه اجرایی نشده است.

مدیرعامل صندوق پنبه کشور بیان کرد: تا پایان آذر ماه سالجاری بالغ بر140 هزار تن وش پنبه معادل 65 درصد کل تولید وارد کارخانجات پنبه پاک کنی شده است و پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت پنبه در اسفند ماه میزان وش تولیدی به 220 هزار تن افزایش یابد.

وی بیان کرد: پیش بینی می شود در سالجاری از 220 هزار تن وش تولیدی در کشور بالغ بر68 تا 70 هزار تن پنبه محلوج تولید شود.

کاویانی اظهارداشت: در حال حاضر از 140 هزار تن وش تولیدی معادل 32 هزار تن پنبه محلوج تولید شده که با احتساب 6 هزار تن پنبه موجود از سال گذشته میزان 38 هزار تن پنبه در اختیار صنایع نساجی کشور قرار گرفته و تاکنون از این میزان 21 هزار و 500 تن توسط این صنایع خریداری شده است.

وی با بیان اینکه معادل 16 هزار و 500 تن پنبه در صنایع نساجی بدون مشتری مانده است افزود: متاسفانه با کاهش قیمت نفت، قیمت محصولات کشاورزی همچون سویا، ذرت، گندم و دانه های روغنی به شدت کاهش یافته و از سوی دیگر کاهش نرخ بین المللی پنبه از 170 سنت به 120 سنت سبب کاهش نرخ داخلی پنبه شده است.

مدیرعامل صندوق پنبه کشور با بیان اینکه نرخ داخلی پنبه کیلویی 200 تومان کاهش یافته گفت: قیمت داخلی پنبه محلوج در ابتدای برداشت( مهرماه) قبل از سقوط  نرخهای بین المللی  معادل کیلویی 1850 تومان در استان گلستان و 1770 تومان در استان خراسان بوده، در حالیکه هم اکنون قیمت پنبه در گلستان 1680 تومان و در خراسان و سمنان به 1600 تا 1400 تومان کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: وش پنبه کیلویی حدود 750 تومان از کشاورزان خریداری می شد ولی در حال حاضر پنبه کاران استانهای اردبیل، خراسان، فارس و سمنان مجبور به فروش محصول به نرخ تضمینی کیلویی 540 تومان به سازمان تعاون روستایی شده اند.