یک کارشناس صنعت گاز، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی ایران حداقل به 15 میلیارد متر مکعب ذخیره گاز طبیعی نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین ثمری مدیرعامل سابق شرکت ذخیره سازی گاز ایران در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب، افزود: وقتی در کشور سالانه حدود 150 میلیارد متر مکعب گاز تولید ومصرف می‌شود، باید حداقل ظرفیت ذخیره سازی کشور 10 درصد آن باشد.

وی در پاسخ به این سئوال مهر که به نظر شما چه زمانی عدد صفر از مقابل پیشرفت پروژه‌های ذخیره سازی گاز برداشته خواهد شد، اظهار کرد: تا پروژه‌های مناسب‌تر ذخیره سازی را انتخاب نکنیم، همچنان در جا می‌زنیم. پروژه‌هایی که برای ذخیره سازی در گذشته انتخاب شده‌اند میادینی مانند شوریجه در خانگیران، کلاهک‌های گازی درمیادین نفتی، پروژه میدان البرز در قم و قزل تپه بوده‌اند که می‌توانند ما را زودتر به نتیجه برسانند.

ثمری درباره‌ میدان البرز اظهارداشت: مسلم است که میادین هیدروکربوری نفت و گاز در اختیار شرکت ملی نفت هستند و اطلاعات واقعی در آنجا است ولی وقتی ما مشاهده می‌کنیم که بیش از 50 سال است هیچ گونه تولیدی از میدان نفتی البرز انجام نمی‌شود، تصور می‌کنیم که میدان تخلیه شده است.

این کارشناس صنعت گاز ادامه داد: به نظر ما وقتی میدان شوریجه تنها سه تا چهار ماه ا زسال را تولید دارد، برآورد می‌کنیم که یک میدان تخلیه شده است؛ البته ما اطلاعات جزئی مخازن را نداریم ولی با نوع رفتاری که با آنها می‌شود برداشت می‌کنیم که تخلیه شده است.

وی تاکید کرد: مخزن شوریجه نیاز حداقل کار مطالعاتی را برای ذخیره سازی خواهد داشت؛ این مخزنی است که سال‌ها ازآن گازتولید شده ولی الان با محدویدت تولید مواجه هستیم زیرا فشار مخزن افتاده و ما می‌توان با تزریق به آن در زمستان برداشت بیشتری داشته باشیم.

ثمری درباره‌ میدان نار و کنگان که با کاهش تولید مواجه‌اند، بیان کرد: میدان‌های نارو کنگان چون در منطقه‌ مصرف نیستند، ذخیره سازی در آنها برای شبکه مناسب و قابل توصیه نیست ولی برای اهداف دیگر می‌تواند استفاده شود که چندان متفاوت با ذخیره سازی نیست.

به گفته وی در این زمینه مخزن شوریجه که پیشنهاد داده شده در مرکز مصرف است و استان خراسان به عنوان یک مصرف کننده بزرگ نیاز به ذخیره سازی دارد.