به گزارش خبرگزاری مهر، این فضاپیمای مدارگرد عظیم به نام گوستاو به منظور ثبت نسبت فراوانی گازهای گلخانه ای در اتمسفر زمین و نقشه برداری در روز 22 ژانویه از پایگاه فضایی تانگاشیما در جنوب ژاپن به فضا پرتاب شده و در ارتفاع 666 کیلومتری به مدت 5 سال به چرخش بر روی مدار زمین خواهد پرداخت.
به گفته مقامات سازمان فضایی ژاپن، گوستا به منظور شرکت در برنامه های جهانی به منظور مهار تغییرات جوی و گرمای زمین در این ماموریت شرکت خواهد کرد زیرا ردیابی گازهای گلخانه ای در اقدامات پیشگیرانه به منظور تخفیف دادن تغییرات جوی و حرارتی زمین بسیار حیاتی خواهد بود.
ماموریت اصلی گوستاو، شناسایی و ردیابی منابع دی اکسید کربن به منظور برآورده ساختن تعهدات بین المللی مانند تعهدات عهد نامه کیوتو است. عهدنامه کیوتو که در ماه فوریه سال 2005 به اجرا درآمد از قوانین جامع و کاملی برای کاهش و محدود کردن انتشار گازهای گلخانه ای در جهان برخوردار است.
این فضاپیما تجهیزات مختلفی از قبیل دو حسگر، طیف سنج FTS، و یک تصویربردار ذره ای یا CAI را به همراه خواهد داشت. دستگاه طیف سنج با استفاده از تکنیک تداخل اپتیکی به اندازه گیری گازهای گلخانه ای از فضا خواهد پرداخت. همچنین دستگاه CAI نیز به تصویربرداری از اتمسفر و سطح زمین خواهد پرداخت تا به این وسیله به توصیف خصوصیات ابرهای نازک و بخارهای موجود در اتمسفر بپردازد.
بر اساس گزارش بی بی سی، سازمان ناسا نیز قصد دارد در ماه فوریه ماهواره ای را به منظور حمل رصد خانه گازهای گلخانه ای به فضا ارسال کند. این فضاپیما به نام OCO مناطق کلیدی سیاره سبز را که دی اکسید کربن بیشترین سطح انتشار و جذب را در آن نواحی دارد، تعیین خواهد کرد.