محققان دانشکاه منچستر با استفاده از گرافن و مجاورت آن با گاز هیدروژن موفق به تولید ماده ای عایق شدند که می تواند به زودی مسیر تولید تراشه های زیستی رایانه ای را هموار سازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان به تازگی موفق به کشف روشی برای بهبود خصوصیات گرافن - صفحات کربنی با ضخامت یک اتم- و تبدیل آن به لایه ای عایق شده اند. این روش جدید می تواند مسیر استفاده از این ماده را در تولید تراشه های زیستی رایانه ای هموار کرده و گرافن را جایگزین سیلیکون سازد.

گرافن در حال حاضر به عنوان یکی از بهترین مواد رسانا در جهان شناخته می شود. با این حال تجهیزات الکترونیکی باید در کنار داشتن خواص الکتریکی از خواص نارسانایی نیز برخوردار باشند.

محققان دانشگاه منچستر به همین منظور روشی را ارائه داده اند که با استفاده از آن می توان لایه های گرافنی را به گونه ای تغییر ساختار داد که خواص نارسانایی به خود بگیرد. به این مفهوم که با افزودن اتم های هیدروژن به سطح گرافن این ماده به لایه ای عایق تبدیل خواهد شد.

در حقیقت این ماده جدید که گرافین خوانده می شود در اثر مجاورت صفحات گرافن با گاز هیدروژن یونیزه شده به مدت 2 ساعت به دست می آید. به گفته محققان استفاده از یک تک ماده در صنعت مواد عایق می تواند ساخت این مواد را تسهیل کرده و شکاف میان مواد رسانا و نیمه رسانا را از بین ببرد.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، این نوآوری جدید توجه بسیاری از متخصصان صنایع تراشه های رایانه ای و مواد نا رسانا را به خود جلب کرده و گزارش آن در آخرین شماره نشریه ساینس منتشر شده است.