به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی زاهدی در حاشیه دیدار با وزیر اطلاع رسانی موریتانی در جمع خبرنگاران درباره اظهارات رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره اینکه دانشگاهها بر روی وام شهریه هیچ حسابی باز نکنند و شهریه ترم آتی دانشجویان شبانه را نقدی بگیرند، گفت: میزان پولی که از سال 84 تا 86 برای وام دانشجویی پرداخت شده بیش از 400 میلیارد تومان بوده که این مبلغ چند برابر اعتباری است که در 18 سال قبل هزینه شده است. از طرف دیگر طی سه یا چهار سال گذشته تعداد دانشجویانی که شهریه می پردازند خیلی افزایش پیدا کرده بنابراین متقاضی استفاده از این وام شهریه نیز افزایش خیلی زیادی یافته است.
وی افزود: اگر در گذشته 10 درصد دانشجویان متقاضی وام شهریه بوده اند این میزان در حال حاضر به نزدیک 40 درصد رسیده است بنابراین هم تعداد دانشجوی شهریه ای و هم میزان درخواست وام شهریه نسبت به گذشته زیاد شده است. بنابراین با وجود اینکه اعتبار وام شهریه در بودجه صندوق رفاه دانشجویان افزایش یافته اما باز هم جوابگو نیست.
هیچ موقع نگفته ایم که دانشگاهها حق ندارند شهریه بگیرند
وزیر علوم از ارسال نامه ای در روز گذشته توسط معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری به خزانه درباره اعتبار وام شهریه دانشجویان خبر داد و ابراز امیدواری کرد: ظرف امروز و فردا خزانه اعتبار را تخصیص دهد و بر اساس جدولی که تهیه شده است بین وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی توزیع شود.
دانشجویان هم مشارکت کنند
وی در پاسخ به اینکه آیا وی پیشتر به دانشگاهها دستور نداده که از دانشجویان شبانه حتی با وجود تاخیر در پرداخت وام شهریه ثبت نام به عمل آورند، گفت: هیچ موقع نگفته ایم که دانشگاهها حق ندارند شهریه بگیرند. دانشگاه می تواند بگیرد. نیاز است دانشجویان نیز مشارکت کنند. امیدواریم در بودجه سال آینده با کمک مجلس شورای اسلامی تسهیلات مربوط به اعطای وام دانشجویی برای شهریه افزایش پیدا کند.
بودجه 88 وزارت علوم افزایش یافته اما مطابق با نیازها نیست
زاهدی درباره وضعیت بودجه مجموعه تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بودجه وزارت علوم هم در بخش عمرانی و هم در جاری نسبت به سال 87 رشد داشته البته انتظارمان بیشتر است، با این وجود منتظر تصمیم مجلس هستیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از 560 میلیارد تومان بودجه عمرانی و یکهزار و 400 میلیارد تومان بودجه جاری در سال 88برای این وزارتخانه خبر داد و گفت: رشد بودجه وزارت علوم در سال 88 نسبت به سال گذشته بد نیست اما چون بودجه ما در سال 87 ضعیف بوده لذا علی رغم اینکه رشد خوبی در بودجه 88 حاصل شده اما باز هم کم به نظر می رسد.
افزایش 5 درصدی تعداد دانشجویان دانشگاههای دولتی در سال آینده
وی با بیان اینکه حداکثر 5 درصد به تعداد دانشجویان دانشگاههای دولتی در سال آینده اضافه می شود، گفت: با توجه به سیاستهای برنامه پنجم توسعه توجه جدی در خصوص گسترش تحصیلات تکمیلی داریم اما ایجاد دوره های کارشناسی ارشد و دکتری به خصوص از نظر تجهیزات و بازسازی آزمایشگاهها هزینه بر است و باید سرمایه گذاری خوبی در این زمینه انجام شود.
محمد مهدی زاهدی درباره شیوه پذیرش دانشجوی کارشناسی در کنکور امسال گفت: خیلی بعید می دانم که از سال آینده سه شیوه اجرا شود ولی امیدواریم که دو شیوه اش اجرایی شود.