محقق دانشگاه دیتون از دستیابی به شیوه ای نوین و ارزان قیمت برای ساخت سلولهای سوختی با استفاده از نانولوله های کربنی خبر داد و گفت: برنامه بعدی ما تجاری سازی این فناوری است و از هم اکنون در تلاشیم تا عرصه های تجاری سازی این ابتکار جدید را فراهم کنیم.

دکتر لیمینگ دای استادیار و محقق برجسته مهندسی مواد در دانشگاه دیتون در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر گفت: دانشمندان در یک دهه گذشته تلاشهای زیادی را برای ارائه تکنیکهای نوین جهت ساخت ارزان قیمت تر سلولهای سوختی آغاز کرده اند و آنچه که من ارائه کرده ام در راستای همین تلاشها بوده است.

وی افزود: در حال حاضر عمدتا از کاتالیزورهای پلاتینیومی برای طراحی و ساخت سلولهای سوختی جدید استفاده می شود که البته این فرآیند پرهزینه تمام می شود.

این محقق ادامه داد: اما اکنون و با استفاده از دانش توسعه یافته نانولوله های کربنی می توان سلولهای سوختی ارزان قیمت و در عین حال با راندمان کاری قابل توجهی ارائه کرد.

دکتر لیمینگ افزود: حدود یک سال پیش تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کردیم و اکنون تلاشهایمان به مرحله عملیاتی رسیده است.

به گفته وی، تلاش او و تیم همراهش دستیابی به ماده ای ارزان قیمت تر به عنوان کاتالیزور بوده است. این محقق در ادامه به مهر گفت: در این پروژه از نانولوله های کربنی که با عنصر نیتروژن تلفیق شده است به عنوان همان کاتالیزوری که مد نظر داشتیم استفاده کردیم.

استادیار مهندسی مواد در دانشگاه دیتون گفت: برنامه بعدی ما تجاری سازی این فناوری نوین است و از هم اکنون در تلاش هستیم تا عرصه های تجاری سازی این ابتکار جدید را فراهم کنیم.

لیمینگ افزود: ما به آینده امیدواریم چون همین بس که در حال حاضر بیش از نیمی از هزینه های قابل توجه سلولهای سوختی به استفاده از کاتالیزورهای پلاتینیومی مربوط می شود.