کلیسای انگلیکن سرمایه خود را از شرکت حامی صهیونیستها خارج کرد
سازمان خیریه "وار آن وانت" از تصمیم کلیسای انگلیکن انگلستان برای خارج کردن سرمایههای خود از شرکت کاترپیلار که بلدوزورهای آن در ساخت دیوار حائل و تخریب خانههای فلسطینیها مورد استفاده صهیونیستها قرار گرفته استقبال کرد.
سازمان خیریه " وار آن وانت" به عنوان یک سازمان خیریه ضدفقر به دنبال آنکه کلیسای انگلیکن 2/2 میلیون پوند سرمایهگذاری خود را از شرکت کاترپیلار خارج کرد، از سایر سرمایهگذاران خواست این اقدام را تکرار کنند.
یاسمن خان یکی از اعضای ارشد این سازمان خیریه اظهار داشت که تصمیم کلیسای انگلیکن انگلستان برای خارج کردن سرمایه خود از کاترپیلار مورد حمایت و استقبال ما قرار گرفت. این اقدام همچنین کلیسا را با سیاستهای سرمایهگذاری اخلاقی در یک راستا قرار داده است. سایر سرمایهگذاران نیز باید اقدامی مشابه صورت دهند.
سازمان خیریه " وار آن وانت" مدتها است از کلیسای انگلستان میخواهد سرمایه خود را از کاترپیلار خارج کند، علت این امر سهم کمپانی کاترپیلار در نقض حقوق بشر در فلسطین اعلام شده است.
این سازمان همچنین اظهار داشته است که تجهیزات کاترپیلار برای ساخت دیوار حائل مورد استفاده قرار گرفته که از سوی دادگاه بین المللی غیرقانونی توصیف شده است. سازمان ملل متحد همچنین کاترپیلار را برای تبانی با رژیم صهیونیستی در رابطه با سوء استفاده حقوق بشر مورد اشاره قرار داده است.
خیرین خواستار شفافیت فعالیتهای اقتصادی کلیساها شدند
در پی بحران مالی، خیرین و افرادی که به کلیساها و گروههای غیر انتفاعی مسیحی کمکهای مالی ارائه می دهند خواستار شفافیت فعالیتهای اقتصادی کلیساها شدند.
این روزها بیش از هر زمان دیگری خیرین خواستار کسب اطلاعات دقیق درباره اطلاعات مالی گروههایی هستند که به آنها کمک مالی ارائه میکنند.
دن باسبی مدیری شورای انجیلی سوابق مالی به عنوان گروه داوطلبانهای که استانداردهای اقتصادی 1400 کلیسا و اعضای غیرانتفاعی خود را تعیین میکند گفت: از لحاظ تاریخی ما تنها مواردی را مشخص میکنیم که باید مشخص شوند.
این درشرایطی است که دروضعیت امروز شفافیت فعالیتهای اقتصادی از اهمیت بیشتری برخوردار است، به طوری که برخی گروههای دینی از کاهش فعالیتهای خیریه خبر میدهند.
باسبی یادآور شد که برخی از نهادهای کلیسایی از فاش کردن این اطلاعات وحشت دارند چراکه در آن شرایط خیرین جامعه تصور خواهند کرد که کلیسا از پول آنها استفاده میکند.
کریگ پارشال نایب رئیس ارشد و مدیر شورای ملی پخش رادیو و تلویزیونی دین درایالات متحده اظهار داشت که عموم مردم نسبت به فعالیت اقتصاد نهادهای اقتصادی شکاک بوده و میخواهند در این شرایط سخت اقتصادی بهدقت استفاده از این مبالغ را بررسی کنند.
باسبی همچنین اشاره کرد که در این شرایط دشوار اقتصادی که مردم از نظر مالی صدمه دیدهاند پولهای خود را به نوعی پس انداز میکنند که به سازمانهای خیریه و کلیساها کمک کنند، نگرانی آنها درباره مؤثر بودن این کمکها مسئلهای بسیار بدیهی است.
تمی مک درموت رئیس و مدیر عامل یک ایستگاه رادیویی موسیقی مسیحی در هیوستن اظهار داشت که مسئله شفافیت حائز اهمیت است چرا که مردمی که به ما کمک میکنند باید به اطلاعات مالی و هوشمندی ما در خرج کردن آن دسترسی داشته باشند.
بررسی بحران اقتصادی در شورای کلیساهای انگلیکن انگلستان
شورای عمومی کلیسای انگلیکن انگلستان گردهمایی را تشکیل داده تا طی آن موضوعاتی چون بحران اقتصادی جهان، اسقفهای زن، قوانین انگلیکن، قاچاق انسان، روابط انگلیکنها با کلیسای کاتولیک روم و روابط بین ادیان را مورد بررسی دقیق قرار دهند.
این گردهمایی روز دوشنبه 21 بهمن ماه با سخنرانی کورمک مورفی اوکانر، کاردینال کاتولیکها، اسقف اعظم وستمینسرت درباره کمیسیون بینالمللی وحدت کلیساهای انگلیکن و کاتولیک آغاز شد و با سخنرانی واسانتا گنانادوس و آندرس وتام اسمین درباره پیوستن شخصیتهای دینی به سازمان ملی پلیس بریتانیا و بحران اقتصادی بین المللی ادامه یافت.
اسقفها روز چهارشنبه 23 بهمنماه پیشنویس قانون انتصاب زنان به عنوان اسقف را بررسی کرده و در ادامه به افزایش قیمت آب برای کلیساها و جایگاه مسیحیت در جامعه تکثرگرای بریتانیا پرداختند
بررسی قوانین کلیسایی و الزاماتی که در بحران مالی حائز اهمیت است دستور کار شخصیتهای انگلیکن در روز پنجشنبه بود و اتخاد رویکرد منصفانه تر به پناهندگان و همچنین بررسی تغییرات جوی و اموال کلیسایی در دستور العمل روز جمعه به عنوان آخرین روز از شورای عمومی کلیسای انگلیکن انگلستان قرار گرفت.
اسقف شدن زنان انگلیکن انگلستان به سال 2014 موکول شد
براساس تصمیم جلسه شورای عمومی کلیسا به عنوان مهمترین جلسه قانونگذاری کلیسا طی دو دهه اخیر، نخستین اسقفهای زن در کلیسای انگلیکن انگلستان پیش از سال 2014 منصوب نخواهند شد.
اعضای شورای عمومی کلیسای انگلیکن انگلستان توافق کردهاند پیشنویس قانون اسقف شدن زنان را برای افزودن اصلاحیه مورد بررسی قرار دهند، تصمیمی که پس از دو ساعت بحث و تبادل نظر اتخاذ شد.
به رغم غلبه بر این مانع، درمیان موانع بسیاری که پیش روی شورای عمومی بود، کلیسای انگلیکن انگلستان تا پیش از سال 2014 در زودهنگام ترین تاریخ از اسقفهای زن استقبال نخواهد کرد.
فرآیند قانونگذاری با اصلاحات و بررسیهایی میان کمیتههای کلیسا و شورای عمومی همراه خواهد بود. همچنین این احتمال وجود دارد که این قانون در شکل نهایی خود مورد تصویب واقع نشود، نتیجهای که بی تردید چشمانداز اسقف شدن زنان در کلیسا را از بین خواهد برد.
نایجل مک کولاک اسقف منچستر که گروه مسئول قانونگذاری در رابطه با اسقف شدن زنان را هدایت میکند در جمع اعضای شورای عمومی کلیسا تصریح کرد که هر موردی در این رابطه قابل تجدید نظر است.
اسقفها و شخصیتهای دینی این کلیسا تا روز 16 ماه مارس تغییرات مدنظر خود را در این رابطه اعمال خواهند کرد. این درحالی است که کمیته تجدید نظر میتواند هیچ کدام از این تغییرات را مورد توجه قرار ندهد و دیدگاه خود را اعمال کند.
ادعای واتیکان مبنی بر تطابق نظریه تکامل داروین با دیدگاه خلقت در مسیحیت
واتیکان مدعی شده است که نظریه چارلز داروین درباره تکامل را نباید رد کرد چرا که این نظریه با دیدگاه مسیحیت درباره خلقت تطابق دارد.
اسقف اعظم جیانفرانسکو راواسی رئیس شورای پاپی فرهنگ واتیکان اظهار داشت درحالی که کلیسا نسبت به نظریه داروین در گذشته رویکرد خوبی نداشته است، ایده تکامل را میتوان در سنت آگوستین و سنت توماس آکویناس دنبال کرد.
جوزپه تانزلا نیتی استاد الهیات دانشگاه پاپی سانتا کراس در رم یادآور شده است که سنت آگوستین متأله قرن چهارمی هرگز با واژه تکامل آشنایی نداشت اما میدانست که ماهی بزرگتر ماهی کوچکتر را میخورد و انواع زندگی به آرامی در طول زمان متحول میشوند.
آکویناس نیز در قرون وسطی چنین دیدگاهی داشت.
در آستانه همایش صدوپنجاهمین سالگرد " نظریه داروین درباره خاستگاه گونهها" واتیکان تلاش میکند ایده " طراحی خلقت" را کم اهمیت جلوه دهد، نظریهای که استدلال میکند یک نیروی عالی باید مسئول پیچیدگیهای زندگی باشد.
این همایش که قرار است در دانشگاه پاپی گریگورین برگزار شود تاحدی " طراحی خلقت"را مورد بحث قرار می دهد اما این نظریه را تنها به عنوان یک پدیده فرهنگی درنظر می گیرد تا یک موضوع علمی و الهیاتی. رئیس شورای پاپی فرهنگ اظهار داشت که نظریههای داروین هرگز به طور رسمی از سوی کلیسای کاتولیک روم محکوم نشدهاند.
وی همچنین به پاپ پیوس دوازدهم اشاره کرد که بیش از 50 سال پیش تکامل را به عنوان یک رویکرد موثق علمی به رشد انسان توصیف کرده بود. اوایل هفتهای که گذشت نیز دانشمندان و شخصیتهای برجسته طی نامه ای به روزنامه دیلی تلگراف خواستار خاتمه مبارزه با میراث داروین شدند.
چاپ و توزیع "دانشنامه تمدن مسیحی" به دلیل رویکرد ضداسلامی متوقف شد
انتشارات ویلی بلک ول به عنوان یک ناشر آکادمیک بزرگ، به دنبال انتقادهایی که درباره ضداسلامی بودن مدخلهای " دانشنامه تمدن مسیحی" مطرح شده، تمام نسخههای توزیع شده این دانشنامه را از بازار خارج و انتشار آن را متوقف کرد.
انتشارات ویلی بلک ول قرار بود این دانشنامه چهار جلدی را که ماه سپتامبر گذشته کامل شده، ماه جاری میلادی (فوریه) منتشر کند، اما گروهی از منتقدان از جمله افرادی که در نوشتن مدخلهای آن نقشی برعهده داشته و عده ای از اعضای هیئت تحریریه آن نسبت به نسخه نهایی اعتراض کردند.
جورج تومار کوریان ویراستار این دانشنامه که با نامه های الکترونیک 400 نفر از نویسندگان معترض مدخلهای دانشنامه رو به رو شده اند گفت: منتقدان اظهار داشتند مقدمه این دانشنامه و بخش اعظمی از مدخلهای آن بسیار مسیحی ، بسیار ارتدکس، بسیار ضد سکولار و بسیار ضد اسلام است و به نوعی اصلاح شده نیست که بتوان در آن در دانشگاه ها استفاده کرد.
دیوید مورگان استاد دین در دانشگاه دوک ، برنارد مک گین استاد الهیات تاریخی و تاریخ مسیحی دانشگاه الهیات شیکاگو این اثر را مورد اتهام قرار داده اند.
به دنبال وارد کردن این انتقادات بلک ول نیز تصمیم گرفت انتشار را معلق و نسخه های توزیع شده در بازار را بازگرداند.
این اثر قرار بود دانشنامه جامعی درباره تاریخ و میراث مسیحیت باشد که نه تنها دین ب
اکنون ناشر و هیئت تحریریه خواستار تغییر نسخه های این دانشنامه و تمام 1450 مدخل آن هستند تا بتواند آن را در دانشگاه ها مورد استفاده قرار داد.
قرار است واژه هایی چون " دجاله" ، " دشمن" حواری محبوب" ،"درهای جهنم"، " تولد از باکره"، " رستاخیر مسیح" از این دانشنامه حذف شوند.
ضرورت تصویب نمایشهای تلویزیونی بودایی از سوی شورای راهبان
نخست وزیر کامبوج روز یکشنبه 20 بهمن ماه خواستار بررسی تمام برنامههای تلویزیونی مربوط به بودیسم توسط شخصیتهای دینی بودایی کشور شد.
به دنبال آنکه یک اپرای راک در کشور تحت عنوان "جایی که فیلها گریه می کنند" برای اهانت به دین به دنبال درخواست شورای عالی راهبهای بودایی از پخش منع شد، درخواست بررسی فیلمها و نمایشهای تلویزیونی از سوی نخست وزیر مطرح شد.
هان سن نخست وزیر کامبوج طی سخنرانی در مراسم افتتاح یک معبد بودایی که از رادیو پخش مستقیم می شد گفت: کاملا با راهبهای بودایی در رابطه با ممنوع کردن صحنه های اهانت آمیز موافقم. پخش کننده برنامه ها باید این نوع برنامه ها را ابتدا برای بررسی به وزارت دین و مذهب ارائه دهند، چرا که ما نمی خواهیم ماجرای این فیلم دوباره تکرار شود.
پس از نقدهای بسیار مثبتی که این نمایش با ترکیب موسیقی پاپ و راک را با نواهای تاریخی و سنتی کامبوج دریافت کرده بود ممنوع شد گروه های حقوق بشر نسبت به لغو نمایش این فیلم ابراز نگرانی کردند، اما هان سن توافقی را که میان خالقان این اپرا مبنی بر اصلاح برخی بخشها و شخصیتهای دینی و دولتی حاصل شده بود را دلگرم کننده دانست.
رئیس انجمن جهانی هندوئیسم خواستار توسعه گفتگو با ارتدکسهای روسیه شد
رئیس انجمن جهانی هندوئیسم انتخاب پاتریاک کریل را بهعنوان شانزدهم پاتریاک کلیسای ارتدکس روسیه تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که وی ترویجکننده گفتگوی بیندینی در جهان باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ان آی وایر، راجان زد رئیس انجمن جهانی هندوئیسم مستقر در نوادای امریکا از انتخاب پاتریاک کریل بهعنوان رهبر کلیسای ارتدکس روسیه استقبال کرد و اظهار داشت: گفتگوی بین دینی درک بهتر را میان مردم با اعتقادات و دیدگاهها و عقاید دینی مختلف تسهیل کرده و ترویج کننده تثبیت صلح و هماهنگی در جوامع و کشورها است.
راجان زد همچنین اشاره کرد که دین مؤلفه پیچیدهای از زندگی بشری است. گفتگو به ما کمک میکند ارتباطهای متقابل و وابستگیهای متقابل را میان ادیان و نظریههای مشابه مدنظر داشته باشیم.
این شخصیت دینی هندو گفت: ادیان باید دست کم درزمینه نگرانیهای مشترک دینی چون برقراری صلح، حفظ صلح، توسعه اجتماعی و اقتصادی، آزادی و حقوق بشر فعالیت کنند.
کلیسای ارتدکس با قدمت بیش از یک هزار سال دومین مذهب بزرگ مسیحی محسوب میشود.