به گزارش خبرنگار مهر در قم، در این نشست علمی که صبح امروز در دفتر منطقه 5 کمیسیون حقوق بشر مستقر در قم و با حضور اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شد، حجتالاسلام حسین جوان آراسته از محققین حوزه و دانشگاه طی سخنانی از ساختار ناعادلانه شورای امنیت و برخورداری حق وتوی برخی کشورها در این نهاد بینالمللی انتقاد کرد و خواستار اصلاح ساختار شورای امنیت شد.
وی تصریح کرد: ساختار شورای امنیت یک سویه است که این موضوع عین بی عدالتی در یکی از بزرگترین نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و ملتها است.
این محقق حوزه در ادامه به تعالیم و مبانی اسلام در زمینه حقوق بشر اشاره کرد و افزود: گرچه برخی خطابات قرآنی درونی و خطاب به قشر خاصی است اما قرآن برای هدایت تمام بشر نازل شده و پیامهای آن نیز جهانی و جاودانه است.
جوان آراسته اضافه کرد: در قوانین اساسی کشورهای دنیا به مفهوم عدالت توجه خاصی نشده است ولی در قانون اساسی ایران حقوق بشر و عدالت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در این نشست علمی همچنین سید عبدالمجید میردامادی استاد دانشکده وزارت امور خارجه ضرورت توجه نگاه فرافرهنگی و مذهبی را در مناسبتهای بینالمللی و حقوق بشر مورد توجه قرار داد و گفت: ما باید مبانی و معارف خودمان را در دنیا معرفی و مطرح کنیم ولی نباید انتظار داشته باشیم این مبانی و معارف تماماً مورد پذیرش جهانی قرار گیرد.
دکتر محمد حسن ضیاییفر دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی نیز در حاشیه این نشست علمی در گفتگو با خبرنگار ما ضمن ارائه گزارشی از اقدامات دبیرخانه این کمیسیون اظهار داشت: دفتر کمیسیون حقوق بشر 15 سال است که در کشور ایجاد شده و هم اکنون در 8 منطقه کشور دفتر دارد. دفتر منطقه 5 این کمیسیون نیز مستقر در استان قم است.
وی با بیان اینکه دفتر 5 کمیسیون حقوق بشر مستقر در قم دو سال است که تأسیس شده به اهداف این دفتر اشاره کرد و گفت: تولید ادبیات تخصصی مبتنی بر اندیشه دینی،اطلاع رسانی تحولات جهانی به مراکز و فضلای حوزوی و استفاده از نظریات شخصیتهای حوزوی جهت پیگیری مطالبات حقوق بشر در دنیا مهمترین اهداف دفتر منطقه 5 کمیسیون حقوق بشر است.
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۳:۴۸
قم - خبرگزاری مهر: در نشست علمی بررسی عدالت و حقوق بشر در اندیشه اسلامی و مکاتب فکری معاصر بر ضرورت اصلاح ساختار شورای امنیت تأکید شد.