به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی شریف النسبی ظهر یکشنبه در حاشیه سفر به مازندران در جمع خبرنگاران در ساری افزود: آموزشهای مهارت فنی و حرفه ای بر اساس نیازهای روز روستاییان و جامعه هدف روستایی استان های مرتبط به کارآموزان آموزش داده می شود.
وی خاطر نشان کرد: با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد آموزش های مهارتی در روستاهای کشور صورت گیرد که در گذشته کمتر به آنها توجه و مورد نیاز روز جامعه است.
شریف النسبی با اشاره به اینکه آموزش مهارت های فنی و حرفه ای اکنون در سطح 180 دهستان کشور صورت گرفته است تصریح کرد: پایگاه های روستایی مهارت آموزی در روستاهای کشور ایجاد می شود.
معاون وزیر کار با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای تنها سازمانی در کشور بوده که وظیفه مهارت آموزی ناپیوسته را عهده دار است، یادآور شد: مهارتهای فنی و حرفه ای به افراد شاغل، جویای کار و دانشجویان باید بیشتر داده شود.
وی با اعلام این مهم که هم اکنون حدود دو میلیون نفر از جوانان جویای کار در کشور آموزشهای مهارت آموزی را در مراکز فنی و حرفه ای می آموزند، خاطر نشان کرد: بازآموزی آموزش های مختلف به 20 میلیون شاغل در کشور را در برنامه داریم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه همه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دولتی و خصوصی در کشور تحت آموزشهای مهارت آموزی فنی و حرفه ای قرار خواهند گرفت، اظهار داشت: تاکنون این آموزشها در سطح 25 دانشگاه کشور با چهار میلیون نفر ساعت صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سی درصد مهارت آموزان فنی و حرفه ای کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، اظهار داشت: 40 درصد افراد آموزش دیده در مراکز فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند.
شریف النسبی با بیان اینکه افراد آموزش دیده در مراکز فنی و حرفه ای پس از جذب در بازار کار، نصف حقوق یازده ماهه اول خود را از سازمان دریافت می کنند، اظهار داشت: برای ارتباط بیشتر این افراد با محل کار جدیدشان آموزش های رایگان کسب و کار به شاغلین جدید آموزش داده می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اعلام این مهم که سالانه سه میلیون نفر در کشور تحت آموزش های فنی و حرفه ای قرار می گیرند خاطر نشان کرد: این آموزش ها توسط 14 هزار آموزشگاه خصوصی و 800 هزار مرکز فنی و حرفه ای دولتی در کشور صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه آموزش های مراکز فنی و حرفه ای همسان با استانداردهای بین المللی و روز دنیا است، اظهار داشت: اکنون برنامه ای برای اعمال واحدی درسی به نام مهارت آموزی به صورت اجباری در دانشگاههای کشور نداریم.
شریف النسبی همچنین از اعزام مربیان فنی و حرفه ای کشور برای آموزش مهارتها به ایرانیان خارج از کشور خبر داد و افزود: با کره جنوبی قراردادی منعقد کرده که مربیان ایرانی در آنجا با آموزشهای روز دنیا آشنا شوند.