وزیر نیرو با اشاره به حذف هدفمندکردن یارانه ها از بودجه 88 در جلسه دیشب مجلس، گفت: باوجود مخالفت کمیسیون تلفیق و کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی مجلس، این تصمیم اتخاذ شد. برهمین اساس، فضای شب گذشته صحن علنی حتی برای هیئت رئیسه نیز غیر قابل پیش بینی بود.

به گزارش خبرنگار مهر ، پرویز فتاح امروز در یک نشست مطبوعاتی با اشاره به تصمیم شب گذشته مجلس مبنی بر حذف ماده مربوط به هدفمند کردن یارانه ها از بودجه سال 88 گفت: تمامی برنامه ریزی های دولت بر اساس تصویب این لایحه بامحوریت هدفمندکردن یارانه ها در مجلس بوده است، ضمن اینکه کمیسیون تلفیق و ویژه نیز تصمیماتی در این خصوص طی هفته های گذشته اتخاذ کرده بودند. بر همین اساس، فضای شب گذشته مجلس حتی برای هیئت رئیسه نیز غیر قابل پیش بینی بود.

فتاح با بیان اینکه به هرحال مجلس صاحب اختیار است ، اظهار داشت: به نظر می رسد با هماهنگی دولت و مجلس این موضوع باید به گونه دیگری مطرح شود. وزیر نیرو در عین حال افزود: هنوز دولت در این باره جلسه ای برگزار نکرده است اما فردا دولت تشکیل جلسه می دهد و باید دید به چه صورت موضوع را تجزیه و تحلیل خواهد کرد.

وی گفت: در حوزه وزارت نیرو نیز سال 88 همان تدابیری را خواهیم اندیشید که امسال برای تامین آب و برق مردم در نظر گرفتیم. بنابراین، اگر در زمینه لایحه هدفمند کردن یارانه و قیمت حامل های انرژی با مجلس به نتیجه نرسیم قطعا راهکارهای دیگر را انتخاب خواهیم کرد.

وزیر نیرو اظهار داشت: در رابطه با این لایحه عمده مسئله ما در بخش برق و در خصوص قیمتهای موجود است، چرا که اگر به هر دلیلی لایحه هدفمندکردن یارانه ها تصویب نشد بحث برق باید با وضعیت سال جاری اداره و بند 7 لایحه بودجه امسال برای برق تکرار شود.

وی ادامه داد: یک رویکرد دیگر این است که مجلس تعرفه های برق را افزایش دهد که البته این موضوع هم هنوز مشخص نیست ولی آنچه که بیش از افزایش تعرفه ها و درآمد زایی حاصل از آن برای وزارت نیرو اهمیت داشته و دارد، کنترل مصرف و بهینه مصرف کردن برق از سوی مردم است، زیرا در همه دنیا ابزار تعرفه ای بهترین روش برای کنترل مصرف و بهینه سازی آن است.

فتاح درباره نحوه تخصیص بودجه در سال 88 برای بخش آب و برق گفت: برای سال 88 دولت 5 هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار با رشد 31 درصدی برای وزارت نیرو در ردیف های بودجه دیده بود که کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به 800 میلیارد تومان دیگر به این پیشنهاد دولت افزود.

وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش 800 میلیارد تومانی اعتبار وزارت نیرو به بخش آب مربوط می شود، خارنشان کرد: از این رقم، 500 میلیارد تومان به آب های مرزی ، 100 میلیارد تومان به آب روستایی ، 100 میلیارد تومان به شبکه های آبیاری و 100 میلیارد تومان به طرحهای آبرسانی اختصاص خواهد یافت .

وی تصریح کرد: وزارت نیرو علاوه بر مجلس ردیف بودجه آبهای مرزی و اعتبارات بخش فاضلاب را اضافه کرده، ضمن اینکه برای ردیف های مطالعاتی و تحقیقاتی آب نیز عنایت های ویژه ای صورت گرفته است.

به گفته فتاح، در بودجه 88 معادل 100 میلیارد تومان برای لامپ های کم مصرف بودجه در نظر گرفته شده است، ضمن اینکه به دلیل تثبیت قیمتها در بخش برق در فاصله سالهای 86 و 87 طبق مصوبه مجلس باید مابه التفاوتی از حساب ذخیره ارزی برای پرداخت حد فاصله قیمت تمام شده برق و قیمت ارائه شده به مشترکان درسال88 در نظر گرفته شود.

واگذاریها و اجرای اصل 44

وی با اشاره به هماهنگی وزارت نیرو با سازمان خصوصی سازی برای واگذاری 9 شرکت، خاطرنشان کرد: علاوه بر واگذاری این تعداد شرکت، 4 شرکت نیز قابل واگذاری نبوده و منحل شده اند، ضمن اینکه 9 شرکت نیز با سازمان خصوصی سازی هماهنگ شده است که در سال 88 واگذار شوند.

به گفته فتاح در طول 3 سال اخیر 101 شرکت که عمدتا وابسته به ساتکاپ بوده اند واگذار شده است، ضمن اینکه دو نیروگاه نیز به صورت صد درصد روال واگذاری ها را تمام کرده اند و به حوزه سازمان خصوصی سازی برای واگذاری معرفی شده اند.

وزیر نیرو ادامه داد: دو نیروگاه دیگر نیز از سوی وزارت نیرو تمامی مراحل واگذاری را طی کرده اند و می توانند به دنبال دو نیروگاه اول، واگذار شوند.

مصرف برق

وی گفت: امسال تولید برق در کشور به 215 میلیارد کیلووات ساعت رسیده که 5.7 درصد نسبت به سال 86 رشد داشته است. این در حالی است که اوج مصرف برای سال 87 معادل 37 هزار و 500 مگاوات رسیده است.

فتاح خاطرنشان کرد: مجموع خاموشی ها و انرژیهای تامین نشده  توسط وزارت نیرو 1.8 میلیارد کیلووات ساعت است که نسبت به تولید 0.8 کاهش را نشان می دهد.

وزیر نیرو گفت: 97.2 از این میزان از نیروگاههای حرارتی و 2.8 درصد نیز سهم نیروگاههای برق آبی بوده است  که ما سال گذشته 10 درصد از میزان نیاز کشور را از نیروگاههای برق آبی تامین کرده بودیم.

سوخت نیروگاهها

فتاح میزان سوخت مصرفی نیروگاهها را معادل 56 میلیارد متر مکعب گاز عنوان کرد و گفت: به طور متوسط به ازای هر متر مکعب گاز 4 کیلو وات ساعت برق تولید شده است.

نیروگاههای جدید

وزیر نیرو تصریح کرد: در مجموع در سال 87 معادل 23 واحد حرارتی وارد مدار شده که بر این اساس، قدرت نصب شده نیروگاهی کشور را به میزان 3 هزار و 173 مکاوات اضافه کرده است و تا پیک سال آتی حداقل هزار و 500 مگاوات دیگر به مدار بهره برداری وارد می شود.

وی ادامه داد: از ابتدای سال 88 تا پیک همین سال نیز هزار و 925 مگاوات به این ظرفیت اضافه خواهد شد.

فتاح خاطرنشان کرد: در سال جاری یک میلیون 200 هزار مشترک جدید به صنعت برق کشور اضافه شده است که بر این اساس، تعداد مشترکان در کل کشور به 22 میلیون و 700 هزار رسیده است، ضمن  اینکه 386 روستا امسال برقدار شده اند.

اوج مصرف

وی اوج مصرف سال 88 را در مرداد یا اواخر تیر ماه این سال عنوان کرد و تصریح کرد: پیش بینی می شود که میزان مصرف برق در این دوره به 41 هزار مگاوات برسد که حدود 6.7 نسبت به امسال رشد خواهد داشت.

فتاح خاطرنشان کرد: اعلام شده است که 500 مگاوات برق از نیروگاه اتمی بوشهر تا پایان مرداد 88 وارد مدار شود، ضمن اینکه وزارت نیرو 500 مگاوات نیز دریافت برق از برون مرزها خواهد داشت.