به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گمرک ایران رضا جمهوری با اعلام این خبر گفت: پروژه آسیکودای جهانی یکی از 8 پروژه تحول در گمرک و هدف آن ارائه خدمات الکترونیک در محیط دولت الکترونیک است.
معاون طرح و برنامه گمرک افزود: گمرک به عنوان یکی از تامین کننده های اصلی خدمات در جامعه تجاری، اقدامات زیادی در راستای مکانیزاسیون فرآیندهای سازمانی انجام داده است.
وی اضافه کرد: بعد از اجرای موفقیت آمیز سیستم آسیکودا در بیش از 70 گمرک، طی نشست سه جانبه ای با حضور نمایندگان سازمان مدیریت و برنامه ریزی وقت، وزارت خارجه، آنکتاد و برنامه توسعه صنعتی سازمان ملل (UNDP)، گمرک متعهد به اجرای پروژه آسیکودای جهانی جهت تحقق گمرک الکترونیک شد.
جمهوری اظهار داشت: در این راستا تفاهم نامه ای بین UNDP و گمرک ایران در سال 2005 برای پیاده سازی پروژه آسیکودای جهانی به امضا رسید که به دلیل تغییر در سطح مدیریت کلان کشور و سازمان، این پروژه با 4 سال تاخیر مجددا از نوامبر 2008 شروع به کار کرده است.
وی گفت: براساس برنامه زمان بندی شده قرار است این پروژه در 7 مرحله و در مدت 2 سال به بهره برداری برسد.
معاون طرح و برنامه گمرک از آماده سازی نمونه اولیه ترانزیت در سطح ملی، اجرای آزمایشی طرح در سه گمرک، توسعه سیستم به 14 گمرک مهم و استراتژیک ترانزیتی، آماده سازی نمونه اولیه سایر رویه های گمرکی ظرف 12 ماه همزمان با مرحله اول، اجرای آزمایشی طرح در یک گمرک، توسعه سیستم به 14 گمرک مهم استراتژیک در سایر رویههای گمرکی، 10 ماه بعد از اتمام مرحله پنجم و ارتباط با سایر ارگانها و سازمانها ظرف 24 ماه همزمان با مرحله اول به عنوان مراحل هفت گانه پروژه آسیکودای جهانی نام برد.
وی با اشاره به برپایی جلسات منظم بحث و تبادل نظر با مسئولان پنج سازمان مهم و استراتژیک از جمله سازمان بنادر و دریانوردی، بیمه ها، راهآهن، انجمن حمل و نقل بین المللی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای درخصوص اجرای مرحله اول پروژه آسیکودای جهانی در رویه ترانزیت، گفت: درخصوص بخش ICT Security نیز اقدامات ارزنده ای درخصوص تدوین استانداردهای امنیتی در سطح فیزیکی شبکه، سیستم عامل، دیتابیس و... صورت گرفته و این استاندارد ها در حال اعمال در سطح شبکه های محلی گمرکات و سیستم آسیکودای جهانی است.
معاون طرح و برنامه گمرک خاطر نشان کرد: طبق برنامه و زمان بندی، مرحله دوم پروژه آسیکودای جهانی به زودی آغاز می شود و امیدواریم با پایان یافتن ارتباطات بین گمرکات و بهینه سازی شبکه های محلی، زمینه اجرای آزمایشی طرح در گمرکات شهید رجایی، باهنر و سرخس فراهم شود.