تئاتر دفاع مقدس بايد تئاتر قبل و لحظه هاي جنگ را در بر بگيرد، اما استنباط عمومي جوانان و كارگردان هايي كه در اين زمينه فعاليت مي كنند تئاتري است كه مستقيما به جنگ مربوط مي شود.

به گزارش خبرنگار هنري مهر، چيستا يثربي نويسنده تئاتر، در گفت و گو با امور رسانه اي نخستين جشنواره منطقه اي و دهمين جشنواره سراسري تئاتر دفاع مقدس ضمن بيان مطلب فوق گفت: هر تئاتري كه به واكنش انسان ها در برابر مقوله مهيجي مثل جنگ مي پردازد، دفاع مقدس است و اين واكنش، واكنشي صرفا به زمان خود واقعه جنگ و فاجعه مربوط نمي شود. بلكه قبل، بعد و حتي نسل هاي آينده را هم در برمي گيرد.

وي درباره چگونگي نهادينه شدن اين گونه تئاتري گفت: مهمترين مسئله اين است كه تئاتر دفاع مقدس فقط در طول جشنواره فعال نباشد. بلكه بايد بنيادي وجود داشته باشد كه به چاپ نمايشنامه هاي دفاع مقدس اقدام كند و مهم تر از همه ا طلاعات  جوان ها را درباره جنگ افزايش دهد.

وي در ادامه افزود: به طور كلي تئاتر دفاع مقدس از پيكره تئاتر كشور جدا نيست و من با جداسازي مخالف هستم و هر تئاتر خوبي كه در اين زمينه انجام شود به تئاتر كشور خدمت  و ازآن  حمايت كرده است.

وي گفت: بايد تئاتر دفاع مقدس را جدي بگيريم و از كشورهاي همجوارنيز كه درگيرند، گروه هايي را دعوت  و اين گونه تئاتر را بين المللي كنيم.

يثربي درباره قوام يافتن گروه هاي نمايشي در شهرستان ها گفت: اختلاف داوري در اين زمينه اشكال ايجاد كرده است، چون تعداد گروه ها براي رفتن به منطقه زياد شده اند و به همين دليل اختلاف سليقه به شدت در ميان داوران به وجود مي آيد كه اگر اين مسئله برطرف شود باعث قوام يافتن گروه هاي نمايشي خواهد شد.

وي به جريان سازي تئاتر دفاع مقدس در تئاتر حرفه اي اشاره كرد و گفت: يك مقدار نسبت به اين نوع تئاتر سهل انگاري شده و سوژه ها تكراري است و اميدوارم امسال شاهد رشد اين تئاتر باشيم. وي در پايان با اشاره به تئاتر دفاع مقدس و تئاتر جنگ گفت: تفاوتي بين اين دو وجود ندارد و يكي است. چون جنگ ما تحميلي بود و ما به آن دفاع مقدس مي گوييم. اما زماني كه صحبت از جنگ مي شود افغانستان، عراق و آمريكا را در بر مي گيرد و كلا درباره تهديد انسان ها بحث مي شود.