به گزارش خبرنگار مهر، با آغاز اکران نوروزی، پرونده اکران سال 88 به شکل رسمی و با تاخیر نسبت به سالهای گذشته شروع شد. امسال فیلمهای سینمایی "وقتی همه خوابیم" بهرام بیضایی، "سوپراستار" تهمینه میلانی، "بیست" عبدالرضا کاهانی ،"اخراجیها 2" مسعود دهنمکی و "درباره الی" اصغر فرهادی چراغ اکران را روشن کردهاند.
از میان پنج فیلم نوروزی، "درباره الی" فیلم پرحاشیه و جنجال سال گذشته شانس بیشتری در اکران دارد. فیلم علاوه برموفقیت بینالمللی و حمایت مطبوعات و منتقدان عناصر و امتیازهایی دارد که میتواند آن را به دومین فیلم پرفروش کارنامه فرهادی پس از "چهارشنبه سوری" تبدیل کند. ترکیب بازیگران و داستان پرکشش و جذاب فیلم میتواند تماشاگری که در این ماهها انواع و اقسام اخبار و حاشیهها درباره فیلم را دنبال کرده برای دیدن چهارمین ساخته فرهادی به سینماها بیاورد.
پیش از این گفته میشد سفر گلشیفته فراهانی از ایران و بازی در فیلم "مجموعه دروغها" نمایش عمومی "درباره الی" را با مشکل روبرو میکند اما با نمایش فیلم در جشنواره فیلم فجر و اهدای چند سیمرغ بلورین در مراسم اختتامیه و انتخاب فیلم برای اکران نوروزی میتوان امیدوار بود ماجراهای پرافت و خیز این فیلم بلاخره به پایان برسد و فیلم در شرایطی برابر با سایر تولیدات سینمای ایران روی پرده برود.
فروش فیلم و استقبال مخاطب عام میتواند نوار موفقیتهای فیلم را کامل کند و موقعیت فرهادی را به عنوان کارگردانی حرفهای تثبیت کند."درباره الی" در گروه سینمایی آفریقا روی پرده میرود.
فیلم سینمایی "سوپراستار" بخت بالایی برای تبدیل شدن به فیلمی پرمخاطب دارد. تهمینه میلانی پس از فروش میلیاردی کمدی رمانتیک "آتشبس" به نوعی به دنبال تکرار موفقیت این فیلم در گیشه است. "سوپراستار" درباره زندگی یک ستاره سینما است که روزهای تلخی را میگذراند و ورود دختری نوجوان به زندگی این ستاره بدخلق، سرنوشت او را تغییر میدهد.
فیلم تازه میلانی، گرم و پرحس و حال از کاردرآمده و بازی شهاب حسینی دراین فیلم که سیمرغ بلورین را برایش به ارمغان آورد، دریادماندنی است. فیلم قابلیت ارتباط با طیفهای مختلف را دارد و اگرچه بعید به نظر میرسد موفقیت "آتشبس" را برای میلانی تکرار کند، اما قطعا از فیلمهای پرمخاطب سال 88 خواهد بود.
"سوپراستار" در 18 سینما شامل آزادی، میلاد، زندگی، اریکه ایرانیان، شاهد، فرهنگ، سپیده، کارون، بلوار، پایتخت، ماندانا، مرکزی، جی، سعدی، پردیس ملت، پردیس تماشا، فرهنگسرای دختران و خانواده و همچنین شهرستانهای اصفهان، شیراز، کرمان، رشت، مشهد، تبریز، ارومیه، کرج، کاشان و اهواز روی پرده میرود.
"اخراجیها 2" تنها کمدی اکران نوروزی است. فیلم برای مخاطبانی که در نوروز 86 برای دیدن"اخراجیها" به سینماها رفتند و اولین تجربه فیلمسازی مسعود دهنمکی را به فیلمی پرفروش تبدیل کردند، یادآورلحظههای خوشی است که روی فروش دنباله این کمدی موثر خواهد بود. اما مشکل اینجاست که فیلم دوم مسعود دهنمکی حتی هواداران دو آتشه "اخراجیها" را هم راضی نکرده است.
نوع شوخیها، جنس کمدی و روایت در این فیلم طراوت و جذابیت تجربه قبلی را ندارد و این موضوع ممکن است مخاطبی را که آمده تا کپی نعل به نعل فیلم محبوبش را ببیند دلزده کند. ترکیب بازیگران فیلم قبلی دهنمکی اینبار با حضور جواد رضویان کامل شده و حضور این ستاره طنز که سال گذشته کمدیهای پرفروشی را روی پرده داشته میتواند در کنار دیگر ستارههای فیلم بخشی از فروش فیلم را تضمین کند، اما تکرار موفقیت فیلم قبلی دهنمکی غیرممکن به نظر میرسد.
قرار گرفتن "وقتی همه خوابیم" در فهرست فیلمهای نوروزی میتواند مهمترین اتفاق برای این فیلم و سازندهاش باشد. اکران جشنوارهای فیلم تازه بهرام بیضایی به دلیل موضوع و فضای آن نسبت به دیگر فیلمهای این کارگردان حاشیههای زیادی به وجود آورد و بیضایی در رویکردی تازه سعی کرد به مخالفانش پاسخ بدهد. با این همه سوابق و اعتبار حرفهای بیضایی آنقدر هست که"وقتی همه خوابیم" مانند "سگکشی" در اکران عمومی با استقبال دوستداران سینمای این فیلمساز مواجه شود.
هرچند فیلم ستاره یا چهره محبوبی نسبت به سایر فیلمهای نوروزی ندارد بیضایی را باید ستاره این فیلم به شمار آورد، ستارهای که میتواند دوستدارانش را برای دیدن تازهترین فیلمش که به نوعی حدیث نفس محسوب میشود به سینماها بیاورد.
"وقتی همه خوابیم" به پشت صحنه سینما و روابط حاکم بر آن اشاره دارد و بیضایی به طور غیرمستقیم قصه ساخته نشدن "لبهپرتگاه" را هم در این فیلم روایت میکند. اگر چه معدود فیلمهایی که درباره پشت صحنه سینما ساخته شده در اکران عمومی اقبالی نداشتهاند این امیدواری وجود دارد که "وقتی همه خوابیم" به فیلمی پرفروش تبدیل شوند.
"وقتی همه خوابیم" در 10 سینما شامل قدس، فرهنگ، آزادی، اریکه ایرانیان، پردیس ملت، پردیس زندگی، ایران، عصر جدید، مرکزی و فلسطین به پرده می رود.
سومین فیلم عبدالرضا کاهانی اولین فیلم این کارگردان است که اکران عمومی میشود. "آدم" و "آنجا" دو فیلم قبلی این کارگردان با وجود درخشش در محافل سینمایی داخلی و خارجی امکان اکران عمومی نداشتهاند. فیلم در گروه سینمایی عصرجدید روی پرده میرود. فیلم ستایش شده کاهانی فضایی تلخ و واقعگرا دارد، اما ترکیب بازیگران و موفقیت جشنوارهای و حمایت رسانهها از آن امیدواری برای موفقیت این فیلم در گیشه را بیشتر میکند.
"بیست" داستان چند کارگر رستوران است که تعطیلی رستوران زندگیشان را تغییر میدهد. کاهانی مانند دو فیلم قبلی خود در این فیلم هم در مرز تراژدی و کمدی حرکت میکند و با استفاده از طنزی ظریف فضای تلخ فیلمش را تلطیف میکند. "بیست" در 9 سینما شامل عصر جدید، آزادی، پردیس زندگی، اریکه ایرانیان، مرکزی، جوان، پردیس ملت، تهران و جی اکران میشود.