معاون فرهنگی شهر کتاب از آغاز دوره سعدی‌شناسی این موسسه از دوم اردیبهشت و شروع سلسله جلسات "ما و تفکر انتقادی" با حضور اساتید در حوزه‌های مختلف میان رشته‌ای کشور از 27 همان ماه خبر داد.

علی‌اصغر محمدخانی معاون فرهنگی شهر کتاب در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تغییر مکان نشست‌های هفتگی این موسسه گفت: از هفته آینده نشست‌های هفتگی و درس‌گفتارهای شهر کتاب در ساختمان سابق فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار می‌شود.

وی افزود: نخستین نشست شهر کتاب در سال جاری روز 25 فروردین برگزار می‌شود که به بررسی کتاب "فلسفه ذهن، یک راهنمای مقدماتی" اختصاص دارد. در این نشست شاپور اعتماد، امیراحسان کرباسی‌زاده، مهدی نسرین و حسین شیخ‌رضایی سخنرانی خواهند کرد.

محمدخانی اضافه کرد: از روز چهارشنبه 2 اردیبهشت به مناسبت روز سعدی، درس‌گفتارهای سعدی شناسی شهر کتاب ساعت 17 با حضور غلامعلی حداد عادل، غلامحسین ابراهیمی دینانی و هوشنگ مرادی کرمانی برگزار می‌شود. در این روز همچنین سایت موسسه شهر کتاب راه‌اندازی می‌شود.

وی ادامه داد: این درس‌گفتارها دست کم 50 جلسه ادامه خواهد داشت و در این جلسات اساتیدی مانند سعید حمیدیان، ضیا موحد، علی محمد حق شناس و سیروس شمیسا به بحث و بررسی تطبیقی سعدی با شاعرانی مانند حافظ، سنایی و مولوی خواهند پرداخت.

محمدخانی گفت: همچنین در این نشست‌ها کتاب‌های بوستان و گلستان از منظرگاه‌های مختلف و نیز زندگی و روزگار سعدی، آثار وی، تصوف و زبان سعدی، پندها و اخلاق در آثارش و طنز وی بررسی می‌شود. مدرس دومین جلسه درس گفتارهای سعدی نیز سعدی حمیدیان است که در سه جلسه به بحث و بررسی تطبیقی سعدی و فردوسی خواهد پرداخت.

معاون فرهنگی شهر کتاب همچنین از برگزاری جلسات مشترکی با همکاری دانشگاه تربیت مدرس در حوزه نقد ادبی خبر داد و گفت: عنوان کلی این جلسات "ما و تفکر انتقادی" است و قرار است در آن اساتید و چهره‌های شاخص در زمینه‌های مختلف ادبی، علوم اجتماعی فلسفه و هنر به بحث و بررسی زوایای گوناگون تفکر انتقادی می‌پردازند. نخستین جلسه نیز روز 27 اردیبهشت و با موضوع نقد ادبی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار خواهد شد.

شهر کتاب تاکنون 110 جلسه درس‌گفتار درباره مولوی و فردوسی در شهر کتاب برگزار کرده است. این موسسه همچنین در سال 87 در روزهای سه‌شنبه بیش از 40 نشست ادبی، فلسفی و نقد کتاب و 15 کارگاه و دوره آموزشی درباره رمان، داستان کوتاه، نقد ادبی، ویرایش، فلسفه فیلم، ترجمه، نویسندگی خلاق، حکمت هنر شرق و درباره نویسندگانی چون بکت، بارت، دریدا و جویس برگزار کرده است.