به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز با اعلام این مطلب که پیامدهای سیاسی ناشی از جهانیشدن نظیر تضعیف رابطه دولت – ملتها و ناسیونالیسم ، گسترش جامعه مدنی جهانی توسط بازیگران غیردولتی، پایان دوران تک قطبی و ظهور اقتصادهای قدرتمند جدید، چشمانداز کاملا متفاوتی برای جهان در سال 2050 ترسیم خواهد کرد، افزود: الزامات توسعه پایدار و شتابان کشورهای برتر در آن سال کاملا متفاوت با وضعیت کنونی و الگوی توسعه اقتصادی دانش پایه با محوریت خدمات وجه اشتراک تمامی اقتصادهای برتر سال 2005 خواهد بود.
مرکز پژوهشها افزود: رویدادهایی که طی دهههای اخیر به وقوع پیوسته، جریان متفاوت و پیچیده ای را برای اقتصاد جهانی رقم زده، به طوری که پیشبینی تصویر آینده اقتصاد جوامع مختلف را بسیار دشوار ساخته است. از مهمترین این رویدادها که نقش تعیین کنندهای در تحولات آینده جهانی و توسعه اقتصادهای در حال توسعه در آستانه صنعتی شدن ایفا خواهد کرد، میتوان به فرآیند جهانی شدن اقتصاد، نیاز رو به تزاید انرژی ، ظهور ابرقدرتهای اقتصادی نوین چین، هند، روسیه و برزیل و حاکمیت اقتصاد دانش پایه مبتنی بر خدمات اشاره کرد که مجموعه این تحولات ساختار و وضعیت جدیدی را در نظام اقتصاد جهانی حکمرفا میکند.
این گزارش میافزاید: یکی از مهمترین جلوه های تحولات شگرف اقتصادی جهان در افق 2050، ظهور ابرقدرتهای اقتصادی موسوم به BRICs (برزیل ، روسیه، هند و چین) در جمع 10 اقتصاد برتر جهان است. بر پایه مطالعات انجام شده تا سال 2050 اقتصادهای BRICs در مجموع، قدرتمندتر از کشورهایG6 و جایگزین 4 کشور فرانسه، آلمان، انگلستان و ایتالیا در G6 خواهند شد.
اگر چه هر کدام از کشورهای BRICs برای دستیابی به توسعه پایدار خود، با چالشهای قابل توجهی رو به رو هستند، اما با وجود چالشهای زیاد پیشروی این کشورها، در صورت تحقق الزامات مذکور در مدل که در حال حاضر در بسیاری از این کشورها پذیرفته شده است، برآوردهای مدل با دقت بالا محقق خواهند شد. به عبارت دیگر ، اگر چنانچه کشورهای BRICs به شرایط بسته پیشنهادی مدل نزدیک شوند، استدلالها برای الگوی رشد و فعالیتهای اقتصادی میتواند خیلی واقعی باشد.
در مطالعه انجام شده برای پیشبینی آینده اقتصاد جهان ، روشها و تکنیکهای دقیق و پیشرفتهای برای مطالعه دقیق جزئیات سناریوهای مختلف و نشان دادن رابطه بین رشد پیشبینی شده و فرصتهای سرمایهگذاری به کار گرفته شده است.
نتایج اصلی مطالعه نشان میدهد که اهمیت نسبی کشورهای BRICs به عنوان موتور رشد تقاضا و اقتصاد جهانی ممکن است بسیار بیشتر از حد انتظار افزایش یابد. رشد بالاتر در این اقتصادها میتواند رشد ملایم اقتصادهای توسعه یافته را جبران کند.