فاطمه معتمدآریا، حمید جبلی، خسرو سینایی و... در مراسم افتتاحیه اولین دوره جشنواره فیلم‌های انساندوستانه آسا به عنوان سفیران انساندوستی نشان ویژه دریافت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه اولین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های انسا‌ندوستانه آسا دوشنبه هفتم اردیبهشت در سالن البرز دفتر مجامع عمومی وزارت امور خارجه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علی‌اشرف مجتهد شبستری رئیس دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به افزایش تلفات انسانی در بلایای طبیعی و جنگ‌ها گفت: فجایع انسانی بی‌شمار ناشی از جنگ، فقر، خشکسالی، سیل و... هر سال میلیون‌ها نفر را قربانی می‌گیرد. 414 فاجعه در سال 2007 در جهان به وجود آمد و در جریان آن میلیون‌ها نفر از بین رفتند. پیش‌بینی می‌شود بر اثر افزایش این بلایا میلیون‌ها نفر دیگر قربانی شوند.

وی افزود: این مسائل است که لزوم برگزاری چنین جشنواره‌ای را به وجود می‌آورد. هدف جشنواره فیلم آسا ترویج فرهنگ انساندوستانه است. انسا‌ندوستی ریشه در دین، فرهنگ، ادبیات و عرفان ایرانی دارد و این پیشینه غنی امیدوارمان می‌کند جشنواره فیلم‌های انساندوستانه تداوم داشته باشد و بتوانیم فرهنگ و باورهایمان را به سایر کشورها انتقال دهیم.

مجید مصاحبی دبیر اولین جشنواره فیلم انساندوستانه آسا سخنران بعدی مراسم بود. وی با اشاره به بخش‌های مختلف جشنواره گفت: این جشنواره در سه بخش داستانی، انیمیشن و مستند متمرکز شده است. در بخش موضوعی به مضامینی چون دایره دوستی، سایه‌های سپید و معنویت و تمدن پرداخته می‌شود.

وی ادامه داد : ما در بخش دایره دوستی حقوق انسان‌ها در دنیای بدون مرز، در بخش سایه‌های سفید به تسکین آلام بشری و کمک به حادثه‌دیدگان در بلایای طبیعی و در بخش معنویت و تمدن به تقویت ادیان و مذاهب، اندیشه و تفکرات می‌پردازیم. از میان 700 اثری که به دبیرخانه جشنواره رسید، 140 اثر به بخش مسابقه راه پیدا کرده است. در اختتامیه جشنواره به سه فیلم مستند داستانی و انیمیشن و تحقیق و پژوهش برتر مستند و فیلمنامه انیمیشن جوایزی اعطا می‌شود.

دبیر جشنواره فیلم آسا گفت: نمی‌خواستیم این جشنواره شبیه جشنواره‌های دیگر باشد و لزومی برای وجود و ادامه آن احساس نشود. مضمون و هدف این جشنواره مهم است. می‌شود این اندیشه را صادر کرد. حضور و همراهی جامعه سینمایی و سفیران آسا در انتقال این مفاهیم به ما کمک می‌کند.

سونیل نارولا نماینده سازمان ملل متحد در ایران درسخنانی با اشاره به مشکلاتی که در جهان و ایران وجود دارد و جوامع انسانی را تهدید می‌کند، گفت: سازمان‌ها و نهادهای مختلف در ایران برای رفع مشکلات و کمبودها تلاش می‌کنند. با تشکیل کارگاههای مشاوره و انتقال تجربه‌های کشورهای دیگر در ایران و با کمک هنرمندان و سینماگران می‌توان این مشکلات را حل کرد.

ناصر باکیده مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران و نماینده ایران و دبیر کل اتحادیه فیلمسازان کوتاه کشورهای اسلامی در بخش بعدی مراسم با اشاره به اهداف جشنواره آسا گفت: روابط انسانی پیچیده و ظریف است و این ظرفیت‌ها را از طریق هنر می‌توان نشان داد. سینمای ایران به عنوان سینمایی اخلاق‌گرا و انساندوستانه که توجه جدی به مضامین انسانی دارد می‌تواند پیشگام حمایت از این آثار و ترویج نگاه انساندوستانه در جهان باشد.

در بخش پایانی مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم آسا فاطمه معتمدآریا، مهرداد اسکویی، حمید جبلی، ابوالفضل جلیلی، کیانوش عیاری و خسرو سینایی به عنوان سفیران آسا معرفی شدند و نشان ویژه دریافت کردند.

فاطمه معتمدآریا در سخنانی کوتاه درباره دلیل حضور در این جشنواره گفت: آنچه باعث می‌شود به عنوان یک هنرمند سینمایی سفیر صلح و دوستی در ایران و جهان باشم و محکم‌تر در این راه قدم بردارم، جان آشفته‌ای است که نیاز به ذره‌ای مهر و محبت دارد. جامعه ما بیگانه با مهر و آشتی نیست . امیدوارم سفیر خوبی برای آسا و ایران باشم.

مهرداد اسکویی مستندساز با اشاره به جایگاه سینما در دنیای امروز گفت: سینما جای شعر را گرفته و سینماگران شاعران جهان معاصر هستند و می‌توانند مضامین و پیام‌هایشان را از طریق این رسانه به مخاطب منتقل کنند. امیدوارم بتوانیم در این مسیر نقش‌مان را درست عمل کنیم.

حمید جبلی بازیگر و کارگردان سینما در میان تشویق حضار روی سن آمد و گفت: امیدوارم اگر محبوبیت و شهرتی دارم از آن در مسیر انسانی استفاده کنم. این برای من بزرگترین افتخار است.

ابوالفضل جلیلی یکی دیگر از سفیران آسا با اشاره به اکران نشدن فیلم‌هایش در ایران گفت: من 14 فیلم ساخته‌ام که به دلایل مختلف اکران نشده و نتوانسته‌ام با مردم ارتباط برقرار کنم. نمی‌دانم با توجه به این شرایط فیلمساز محسوب می‌شوم و اگر فیلمساز هستم، انساندوست هستم. در ژاپن مردم مرا می‌شناسند، اما این اقبال را نداشته‌ام که فیلم‌هایم برای مخاطب ایرانی اکران شود تا آنها هم من را به عنوان فیلمساز بشناسند.

خسرو سینایی در سخنانی کوتاه ابراز امیدواری کرد برگزاری جشنواره فیلم آسا در سال‌های آینده تداوم داشته باشد. نمایش یک فیلم کوتاه  پایان بخش مراسم افتتاحیه بود. اولین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های انسان‌دوستانه آسا تا یازدهم اردیبهشت در سینما فلسطین برگزار می‌شود.