اصرار هيات جمهوري اسلامي ايران بر حقانيت گفته هايش درخصوص شفاف سازي فعاليتهاي هسته اي بالاخره در آستانه طرح پرونده در نشست جاري شوراي حكام با وارد كردن شوكي غيرمترقبه بر آژانس، محمد البرادعي را از اقرار به خطا ناگزير ساخت اما اروپايي ها همچنان خود را به خواب زده اند و بر قطعنامه خويش اصرار مي ورزند.

به گزارش خبرگزاري مهر، پس از چندين روز كشمكش كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد با اروپايي ها بر سر نپذيرفتن واقعيت درخصوص برنامه هاي هسته اي ايران از سوي اروپا، سرانجام ساعتي پيش قطعنامه پيشنهادي ، آلمان ، انگليس و فرانسه با لحني كاملا غيردوستانه و سرشار از ادعاهاي بي اساس و با پيروي از گزارشي كه خود البرادعي بر نادرست بودن بخشهايي از آن اذعان كرد، در دبيرخانه آژانس بين المللي انرژي اتمي به ثبت رسيد .

محمد البرادعي دبيركل آژانس بين المللي انرژي اتمي امروز پس از آنكه در اقدامي كم سابقه ناچار شد به حذف بخشي از اطلاعات ارائه شده از سوي ايران در گزارش خود با بيان اين جمله كه " هركس ممكن است اشتباه كند " كتبا اعتراف كرد، افزود: بسيار خوشوقتم به اطلاع برسانم پس از گفتگوهاي زياد و طولاني مشخص شد كه برخي از نظرات ايرانيان صحت داشته و ما به احتمال زياد گزارش را درباره  مواردي كه ايران از ما خواسته است تغيير خواهيم داد. 

وي با بيان اين احتمال كه تغيير در گزارش، ممكن است سبب تغيير در لحن قطعنامه سه كشور اروپايي شود، تاكيد كرد: برخي از مسايلي كه ما از آن به عنوان تناقض نام برديم همه برطرف شده است و من از اين توضيحات اضافي از سوي هيات ايراني تقدير مي كنم.

طبق اعتراف البرادعي ، گزارش وي بدون اشاره به اطلاعات ارائه شده از سوي ايران در ژانويه 2004 در خصوص مگنتهاي وارداتي براي P2 ، ايران را به عدم شفافيت در اطلاع رساني متهم كرده است . 

اين اعتراف در حالي صورت گرفت كه ايران براي اثبات اين موضوع  نوار صداي مذاكرات با بازرسان در ژانويه 2004 و تاكيد بر خريد مگنت از خارج از كشور را در اختيار آژانس قرار داد . 

يك ديپلمات مستقل حاضر در مقر آژانس بين المللي انرژي اتمي كه خود در بخش حقوقي آژانس فعال است، درباره اشباه البرادعي و تصحيح گزارش مديركل در آخرين لحظات گفت: درحالي كه براساس روال موجود گزارشات آژانس را حداقل 20 نفر از كارشناسان ارشد در رسته هاي مختلف بين الملل، حقوقي، فني و بازرسي و امور پادماني تهيه و تنظيم مي كنند، اعتراف به اشتباه و تناقض در گزارش رسمي البرادعي در تاريخ فعاليت آژانس بي سابقه و سوال برانگيز است.

وي كه موضوع اخير را از نزديك پيگيري كرده با اشاره به مطلب فوق به خبرنگار اعزامي مهر به وين گفت: آژانس در ماههاي گذشته بارها و به طور رسمي در مكاتبات و يا مذاكرات به ايران، اروپا و كشورهاي گروه نم اعلام كرده است كه تهران موضوع وارد كردن شماري مگنت از خارج را نه در 28 ژانويه 2004 و نه در آوريل جاري اظهار ننموده است و چون آژانس بعدا متوجه اين قضيه شده اين موضوع دليل تناقض گويي ايران است.

اين ديپلمات افزود: در حاليكه ايران تا ديروز چهارشنبه 16 ژوئن به كرات تاكيد مي كرد كه اين مساله را پيش از اين رسما به بازرسان آژانس اعلام كرده است، مقامات آژانس نيز بارها اين اظهارات ايران را بدون تلاش براي بررسي دقيق رد كردند.

در مقابل كنت بريل نماينده آمريكا در آژانس بين المللي انرژي اتمي ادعا كرد تاكتيك كنوني ايران اين است كه سعي كند توجهات را از تحليل كامل گزارش قبلي آژانس دور كند و ما فكر مي كنيم كه شورا بايد بر اساس همان قطعنامه قبلي عمل كند.

گلد اشميت  معاون امور پادمان البرادعي نيزكه پيشتر نيز با جوسازي عليه ايران ، آژانس را مجبور به عذرخواهي از هيات جمهوري اسلامي ايران كرده بود ، گفت : آژانس نياز دارد كه اطلاعاتي را به صورت كتبي به دست بياورد تا با رجوع به آنها بتواند موضوع را به طور مناسب پيگيري كند.

از سوي ديگر در پي اعتراف البرادعي، حسين موسويان سخنگوي هيات ديپلماتيك ايران در نشست شوراي حكام با تشكر از مدير كل آژانس بخاطر پذيرش اشتباه خود از اينكه اين اعتراف بسيار دير و در حقيقت پس از جوسازي كشورهاي اروپايي عليه ايران در شوراي حكام انجام شد ابراز تاسف كرد . 

موسويان ابراز اميدواري كرد با اطلاعاتي كه ايران در خصوص مساله ليزر و تاخير در بازرسي به آژانس ارائه داده است 
اشتباهات مشابه صورت گرفته در اين موارد نيز به زودي روشن شود . 

سخنگوي هيات نمايندگي جمهوري اسلامي ايران امروز بار ديگر تاكيد كرد‌: اگر قطعنامه به طور اشتباه صادر شود ايران بعد از اين نشست درباره رفتار خود ( در قبال اروپا ) تصميم خواهد گرفت .
و اين همان موضعي است كه سيد محمد خاتمي رييس جمهور ديروز درتهران اعلام كرد.

اما به هرحال در نهايت قطعنامه اروپا با چند تغيير جزيي طي يك هفته گذشته و با همان لحن سابق به ثبت رسيد و سفيرخندان يكي از سه كشور اروپايي درباره اين تغييرات به خبرنگار مهر گفت: تغييراتي در قطعنامه اروپا صورت گرفت، اما پيش بيني مي كنيم كه باز هم ايران راضي نشود.

اروپاي متاثر از سياست گذاري هاي بين المللي دولت آمريكا همچنان خواستار گسترش دامنه تعليق غني سازي و همچنين احاطه آن بر فرايند توليد آب سنگين اراك و UCF اصفهان شد تا به زعم خويش گام ديگري براي رسيدن به هدف نهايي براي حذف بخشي از دانش و تكنولوژي هسته اي از دسترس ملت ايران برداشته باشد .