محمدرضا میرتاج الدینی در واکنش به سخنان سعید لیلاز که به تازگی در زنجان عملکرد اقتصادی دولت نهم را نقد کرده بود گفت : ایشان خود را اقتصاددان و تحلیل گر سیاسی می داند اما آمار و ارقامی که ارائه می کند دور از واقعیت است و همه را با عینک بدبینی می بیند که از یک تحصیلکرده علم اقتصاد بسیار بعید است برای کوبیدن یک فرد یا جریان و دولت این چنین القائات نادرست اقتصادی در جامعه داشته باشد
وی ادامه داد : از یک مدعی اقتصاددانی بسیار تعجب انگیزاست که بگوید هزینه سفر مدیران به خارج از کشور در یک سال 6 میلیارد دلار است ، بسیار ممنون خواهیم بود اگر مستندات این سخن را اعلان نمایند تا مردم در مورد میزان اطلاعات و صحت آن قضاوت درستی داشته باشند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه آماری که به من رسیده حدود نیم درصدآنچه که گفته اند می باشد گفت : در دولت نهم 35 درصد نسبت به دولت قبلی یعنی حدود دویست میلیارد تومان صرفه جویی شده است.
وی ادامه داد : نرخ بیکاری برای اولین بار در دولت نهم تک رقمی شد و به زیر 10 درصد یعنی 9.5 درصد رسید در حالیکه آقای لیلاز پیش بینی می کند که به 14.5 درصد افزایش می یابد و رکود بخش مسکن را عامل آن اعلام می کنم و رکود شدید بخش مسکن را ناشی از سیاستهای اقتصادی غلط دولت معرفی می کند، درحالیکه مهار نمودن بحران تورم شدید مسکن که قیمت زمین و مسکن و اجاره را به ارقام نجومی رسانده بود و تهیه مسکن و یا اجاره مناسب برای اقشار و دهکهای پایین جامعه یک آرزوی دست نیافتنی شده بود کنترل سریع آن توسط دولت یک امتیاز قابل تحسین دولت است .
میر تاج الدینی گفت : مسکن مهر آرزوی بسیاری از آحاد این کشور را در تهیه مسکن فراهم نموده است و طبعا واگذاری درصد بالایی از زمین های مسکن مهر و شروع پروژه ها در اکثر شهرها توسط تعاونیها رکود موقت بخش مسکن را برطرف خواهد کرد.
وی افزود : لیلاز رشد اقتصادی کشور را در طی چهار سال اخیر 6.2 درصد اعلام کرده و نتوانسته آن را انکار کند و لکن کاهش یافتن آن را پیش بینی کرده است و گفته است انتظار می رود در سال 88 به کمترین حد خود در 12 سال برسد این در حالی است که شاخص رشد اقتصادی در دولت دوران جنگ با احتساب نفت 1.6- و بدون نفت 1.2- و دولت سازندگی 5.9 و 6.1 و دولت اصلاحات 4.5 و 5 درصد بوده است در حالیکه در دولت عدالت با احتساب نفت 6.5 و بدون نفت 7.1 درصد بوده است و این افزایش قابل توجه نسبت به دولتهای قبلی را نشان می دهد و از جهت هدف برنامه از همه دولتها به آن نزدیکتر است.
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت : لیلاز گفته است درآمد ارزی کشور فقط از محل فروش نفت خام300 میلیارد دلار در4 سال گذشته بوده که در صورت حفظ تنها بخشی از درآمد حاصل از فروش نفت هم اکنون کشور ایران کشوری ثروتمند در مقطع کنونی بحران اقتصادی جهانی بود و بعضی دیگرهم در این ایام روی این موضوع بسیار تبلیغ می کنند که درآمدهای نفتی چگونه هزینه شده است گویا اگر این رقم در دست آنها بود اقتصاد کشور را دگرگون می کردند و همه مشکلات را حل می کردند و دیگر از فقر و بیکاری و تورم خبری نبود . همه پروژه های عمرانی را تمام می کردند و توسعه را به همه نقاط کشور دور و نزدیک می بردند و محرومیتها را امحا می نمودند.
وی گفت : اگر منصفانه نگاه کنیم این رقم اگرچه منابع مالی قابل توجهی است ولی برای حل همه مشکلات کشور کافی نیست بلکه رقم چندین برابر آن نیز همه نیازها را تامین نمی کند آنان که در جریان نیازهای اقتصادی و عمرانی کشور هستند و فقط به تئوری اقتصادی خودشان را مشغول نکرده اند به این مسئله نجومی واقف هستند اما در عین حال دولت اصولگرا و مجلس اصولگرا با این درآمدها سرعت چرخه اقتصاد، پروژه های عمرانی، آهنگ توسعه تامین و انواع نیازهای جامعه را با رویکرد عدالت افزایش داده اند .
عضو هیئت رئیسه مجلس یاد آور شد : فعالیت عمرانی دولت نهم نسبت به دوران 8 ساله دولت پیشین 62 درصد افزایش یافته است همچنین فقط در سال گذشته 7 میلیارد دلار بدهی خارجی دولت کاهش یافته است.
وی ادامه داد : در چهار سال گذشته با تصویب مجلس، 4 میلیارد دلار برای نوسازی مدارس اختصاص یافته است در دولت گذشته تنها 6 فاز عسلویه احداث شده بود که کار ارزشمندی بود در 4 سال دولت نهم 4 فاز آن تکمیل شده و فاز 11 و 12 درحال اجراست و این در حالی است که در شرایط سخت تحریم جهت پایداری در موضوع ملی هسته ای، طرفهای قرارداد و پیمانکارهای خارجی عسلویه را ترک کرده اند و تکمیل و احداث فازهای جدید به همت متخصصان داخلی بوده است.
میر تاج الدینی گفت : ذخایر ارزی بانک مرکزی در 3 سال گذشته با رشد 280 درصدی از مرز 85 میلیارد دلار گذشته است .
وی با اشاره به اینکه لیلاز به 4 برابر شدن هزینه های دولت اشاره کرده و گفته است " دولت امسال100 هزار میلیارد تومان هزینه دارد که تنها 15 درصد آن صرف کارهای عمرانی و اجتماعی و موارد دیگر می شود و بقیه صرف نگهداری بدنه دولت خواهد شد گفت : این هم یک گزارش غیر واقع است و القاء نادرست که 85 درصد بودجه کشور، هزینه ای قلمداد نموده است آنچه که ما در مجلس تصویب کرده ایم و گزارش آن را داریم این چنین نیست .
نماینده مردم تبریز گفت : منابع بودجه عمومی دولت 89 هزار میلیارد تومان توسط دولت در سال 88 ارائه شده است ( نه 100) و اعتبارات عمرانی 26.5 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که حدود 29 درصد کل بودجه است نه 15 درصد که اعلام کرده اند.
وی افزود : بقیه بودجه صرف نگهداری بدنه دولت نمی شود این تعبیر درستی نیست بلکه برای کارهای اموزشی ، فرهنگی، اجتماعی، بهداشت، درمان، تامین اجتماعی و رفاه مردم، یارانه ها، دفاعی، نظامی و برای دیگر کارهای ضروری کشور هزینه می شود برای نمونه اعتبارات آموزش و پرورش در این 4 سال سه برابر شده است یعنی از 4 هزار میلیارد تومان به حدود 12 هزار میلیارد تومان رسیده است همه فرهنگیان به خوبی از مشکلات مالی آموزش و پرورش با خبر هستند آیا رفع مشکلات مالی این قشر ارزشمند و تلاشگر که سرمایه نیروی انسانی جامعه بدست آنها تربیت می شود مثبت است یا منفی؟ آیا تامین اعتبارات مالی لازم برای رفع تبعیض از حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری و تامین اجتماعی لازم است یا نه؟
وی گفت : دولت 9 هزار میلیارد تومان برای این امر و اجرای قانون خدمات کشوری در بودجه گذاشته شده است، 8 هزار میلیارد تومان برای یارانه های کالاهای ضروری، گندم، قند، شکر و روغن، آیا لازم و ضروری است یا نه؟! حدود 12 هزار میلیارد تومان برای بخش سلامت جامعه، آیا ضروری است یا نه؟! حدود 12 هزار میلیارد تومان برای نیروهای مسلح و بنیه نظامی و دفاعی کشور آیا این رقم لازم و مورد نیاز است یا نه؟! به این اضافه کنید اعتبارات هزینه ای و برنامه ای دستگاههای دیگر کشور دانشگاهها، بودجه های پژوهش و تحقیقات بودجه های فرهنگی، تربیت بدنی، میراث فرهنگی و دهها مورد دیگر.
میرتاج الدینی تاکید کرد : من نمی خواهم ادعا کنم که همه بودجه ها ضروری بسته می شود ولی به این نکته می خواهم پاسخ دهم که این طور نیست که غیر از بودجه عمرانی همه بودجه برای حفظ بدنه دولت صرف می شود. این یک داوری غیر واقع بینانه ای است که ذهنیت جامعه را تخریب می کند.
وی همچنین گفت : دولت نهم در صرفه جویی هزینه های دولت و حذف بودجه های غیر ضرور گامهای خوبی برداشته است به عنوان نمونه طبق آمار رسمی طی 10 ماه سال 87، دولت در هزینه های جاری رقم 13 هزار میلیارد تومان صرفه جویی کرده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس به مهر گفت : لیلاز رسیدن به خودکفایی گندم را از دستاوردهای دولت اصلاحات دانسته و افزوده است ، " متاسفانه دولت نهم این روند را با تبلیغات بسیار بد به نام خود تمام کرد و امروز با توجه به خودکفایی در تولید گندم از خارج گندم وارد می کنیم"، این نکته خوبی است که آقای لیلاز به آن رسیده است ، واقعا هر کس و هر جریانی و هر دولتی خدماتی داشته است آن را نادیده نگیریم و این همان است که آموزه های دینی آنرا به ما آموخته است.
میر تاج الدینی با بیان اینکه ما تلاش دولت گذشته را در زمینه سازی و فراهم نمودن مقدمات رسیدن به خودکفایی نادیده نمی گیریم گفت : خودکفایی از سال 83 آغاز و طی سالهای بعدی تثبیت گردید، به طوریکه از 11 میلیون تن گندم در سال 83 به 15 میلیون تن در 85 رسیدیم و لکن خشکسالی سالهای 86 و 87 موجب گردیده که تولید گندم کاهش یافته و مجددا وارد کننده گندم بشویم. در دولت نهم تا یک میلیون تن هم در بعضی از سالها گندم صادر شد ولی خشکسالی که از حوادث طبیعی است را نباید به حساب نکات ضعف دولت گذاشت و این چنین در مورد آن با مردم سخن گفت.
نماینده تبریز تاکید کرد که در صحبتهای لیلاز در استان زنجان نکات دیگری هم بود که نیاز به پاسخ داشت ولی طولانی بودن سخن مانع از آن می شود.