به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم بهره برداری از خودروهای پیشرفته آتش نشانی تهران و کلنگ زنی ساختمان جدید مرکزی و ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی که با حضور شهردار تهران، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، معاون خدمات شهری شهرداری تهران و جمعی از مسئولان شهرداری شنبه شب برگزار شد، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه 25 سال بود که سازمان آتش نشانی از خودروهای فرسوده برای حوادث تهران استفاده می کرد، گفت: با گسترش حوادث شهر تهران و افزایش برجها وساختمانهای بلند در پایتخت لازم بود که تحولی در ناوگان سازمان آتش نشانی ایجاد شود و بر این اساس 32 خودروی تخصصی به ناوگان خودرویی این سازمان اضافه شد.
مهندس حاجی بیگی با اشاره به اینکه این خودروها جزو خودروهای روز دنیا محسوب می شود، افزود: از این 32 خودرو، 10 خودرو ویژه امداد و نجات است که به 400 قطعه ابزارتخصصی مجهزند و قادرند تمام نیازهای اساسی این سازمان را در تمامی حوادث مرتفع کند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی در مورد خودروهای نردبان دار جدید نیز گفت: تعداد این خودروها 35 دستگاه است که شامل نردبانهای 32 و 52 متری است. همچنین 7خودرونیز بالابرهای 32 و 52 متری است که به راحتی می توان با استفاده از این خودروها حوادث احتمالی برجها و ساختمانهای بلند شهر تهران را پوشش داد.
وی با اشاره به دو دستگاه جرثقیل 55 تن بیان کرد: کل این خودروها 19 میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته که 735 میلیون نیز درخرید تخفیف گرفته شده است. اما آنچه رنج آور بود رقم مالیات و سه درصد عوارض گمرکی بود که به این خودروها بسته شد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی ادامه داد: در تمام جاهای دنیا سازمانهای خدماتی مانند آتش نشانی از معافیتهای ویژه استفاده می کنند اما در ایران متاسفانه هیچ معافیت گمرکی برای این خودروها در نظر گرفته نشد و امیدواریم که دولت برای این موضوع تدابیر لازم بیندیشد.
حاجی بیگی همچنین بیان کرد: با ورود این خودروهای تخصصی به ناوگان سازمان آتش نشانی تا 20 سال آینده این سازمان نیاز به تجهیزات سنگین و تخصصی ندارد و تنها نیروی خود را برای رسیدن به 120 ایستگاه در شهر تهران می گذارد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی در ادامه سخنان خود به ساختمان فعلی ستاد فرماندهی این سازمان اشاره کرد و گفت: ساختمان فعلی ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی که 40 سال قدمت دارد در فضای 25 هزار متری بنا شده است.
حاجی بیگی ادامه داد: پس از مشورت با مشاوران مختلف به این نتیجه رسیدیم که هزینه تخریب و نوسازی این ستاد حدود 6 میلیارد تومان برآورد می شود. با توجه به هزینه بالای آن تصمیم گرفته شد که ساختمان جدیدی در تقاطع نیایش و کردستان احداث شود و ساختمان قدیم ستاد فرماندهی به پارک ایمنی تغییر داده شود.