علیرضا پرستار در گفتگو با مهر گفت: در سالجاری ارتقای بهره وری آب از طریق مدیریت تقاضا و بهبود عملیات اجرایی با مشارکت موسسه بین المللی علوم ژنوماتیک و پایشهای فضایی ( ITC ) هلند و معاونت آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی در سطح پایلوت اجرا می شود.
مدیرکل دفترمدیریت آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهداف اجرای این پروژه در سالجاری،عنوان کرد: در راستای مصرف بهینه آب کشاورزی این پروژه با هدف کمی ارتقای بهره وری آب کشاورزی از طریق مدیریت تقاضا و بهبود عملیات اجرایی در دو شبکه آبیاری قزوین و دز پیشنهاد شده است.
وی اظهارداشت: این پروژه مشترک دردو شبکه آبیاری مذکوردر سطح حدود 350 هزار هکتار اجرایی می شود، در حال حاضر سطح ناخالص کشت در استان قزوین بالغ بر 90 هزارهکتار و در دز 270 هزارهکتار و سطح ناخالص کشت در شبکه آبیاری قزوین 50 تا 60 هزارهکتار و در دز 60 تا 70 هزارهکتاراست.
پرستارخاطرنشان کرد: در چارچوب این پروژه چهار بسته کاری پیش بینی شده است، به نحویکه در بسته اول کاری ارزیابی کلی نحوه توزیع، بهره برداری و بهره وری از منابع آب دراراضی زیرشبکه مطرح شده است.
وی تصریح کرد: در بسته دوم کاری مدیریت و برنامه ریزی تقاضا شامل دو فعالیت عمده ارایه متدولوژی مناسب برای تعیین آب مورد نیاز محصولات مختلف کشاورزی در سطح شبکه و نیز ایجاد سیستم برنامه ریزی و مدیریت تقاضا است.
مدیرکل دفترمدیریت آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان مطلب فوق افزود: ارایه متدولوژی مناسب برای تعیین آب مورد نیاز محصولات مختلف کشاورزی در سطح شبکه با استفاده از اطلاعات هواشناسی و اقلیمی منطقه و ایجاد سیستم کامپیوتری لازم و بانک اطلاعاتی مرتبط با آن صورت می گیرد، ضمن اینکه ایجاد سیستم برنامه ریزی و مدیریت تقاضا به نحوی است که بتواند آب آبیاری مورد نیاز در کلیه نقاط تحویل به تفکیک زمان و به طریق حجمی تعیین می شود.
وی با اشاره به بسته کاری سوم در این پروژه مشترک خاطرنشان کرد: در این بسته بهبود مدیریت اجرایی ومصرف پیش بینی شده، ضمن اینکه در بسته چهارم کاری ظرفیت سازی و آموزش در مناطق مورد نظر است.
پرستار پیش بینی زمان اجرای پروژه ارتقای بهره وری آب از طریق مدیریت تقاضا و بهبود عملیات اجرایی را با مشارکت موسسه بین المللی علوم ژنوماتیک و پایش های فضایی ( ITC ) هلند و معاونت آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی 18 ماه اعلام کرد.