یک عضو شورای نگهبان هرگونه مهندسی رای در انتخابات را رد نمود و با تشریح تشکیل 3 پرونده حقوقی ، سیاسی و قضایی برای انتخابات دهم ، گفت : هیچ سند محرمانه ای در انتخابات وجود ندارد. به گونه ای که همه اطلاعات مربوط به انتخابات به طور شفاف تدریجا در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

آیت الله عباس کعبی درگفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام اینکه درحال حاضر 3 پرونده حقوقی، سیاسی- اجتماعی وامنیتی، قضایی برای انتخابات تشکیل شده است، اظهار داشت: شورای نگهبان صرفاً به پرونده حقوقی انتخابات رسیدگی می کند و تصرفی در سایر پرونده ها نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه قبل از برگزاری انتخابات دشمنان انقلاب همه تلاش خود را برای امنیتی کردن فضای انتخابات انجام دادند، گفت: در حقیقت آنان در صدد کلید زدن پروژه ایجاد التهاب سیاسی - اجتماعی در کشورمان بودند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با برشمردن ابعاد این پروژه، عنوان کرد: ایجاد تشکیک درسلامت انتخابات، بی اعتماد کردن مردم نسبت به مجریان وناظران انتخابات، ایجاد فضای هیجان فوق العاده تبلیغاتی وهمچنین ایجاد فضای بدبینی وگسترش روحیه یاس وناامیدی با نادیده انگاشتن خدمات نظام وانقلاب  طی 30 سال ، به علاوه ایجاد جو سنگین جنگ روانی که رسانه های بیگانه آن را در کشور ایجاد کرده بودند، از جمله ابعاد این پروژه به شمار می آیند.

وی برنامه ریزی دشمنان انقلاب برای به اغتشاش کشاندن انتخابات ریاست جمهوری دهم در کشور را پیش بینی شده دانست و تاکید کرد:  آنان طرفدار هیچ کدام از نامزدین انتخابات  ریاست جمهوری نیستند ولی در عین حال توانستند که عوامل خود را در ستادهای انتخاباتی  کاندیداها بفرستند تا توهم  پیروزی 100 درصدی را برای برخی از کاندیداها وحامیانشان بوجود آورند.

عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به نظرسنجی های علمی وشواهد میدانی که نشان از یک فضای دیگری ازانتخابات را می داد، عنوان کرد: اما متاسفانه این فضای سنگین تبلیغاتی آنچنان بود که برخی از کاندیداها قبل از اتمام رای گیری خود را پیروز انتخابات قلمداد نمودند.

وی نقش رسانه های بیگانه بویژه بی بی سی فارسی را "که در آن شبهای کذایی تا صبح در برنامه های  زنده خود تحلیل و نظر داشتند" در زیر سوال بردن انتخابات بی تاثیر ندانست وافزود: این رسانه ها به گونه ای توهم پیروزی قطعی برخی از کاندیداها را در انتخابات اخیر برجسته می نمودند که چنین فضای روانی درجامعه باور پیروزی  را برای حامیان برخی از کاندیداها ایجاد کرده بود که نهایتا این مسئله منجر به اعتراضات خیابانی و نوشتن طومارهای آنچنانی شد.

کعبی با بیان اینکه برخی ها با اعتقاد براینکه درانتخابات مهندسی رای وجود داشته است چنین مسائلی را پیش بردند، گفت: این در حالی است که برخی از بزرگانی که هم اکنون طرفدار یکی دوتا از کاندیداها هستند و در ادوار گذشته نیز در وزارت کشور مسئولیتی برعهده داشتند، بهتر می دانند که شبکه نظارت گسترده ای که توسط شورای نگهبان درانتخابات وجود دارد  از هرگونه تخلف وتقلبی جلوگیری خواهد کرد.

وی در خصوص مکانیزم  نظارتی ستاد انتخاباتی کشور، خاطرنشان کرد: بر سر هر صندوق حداقل 9 نفر نیروی نظارت کننده وجود داشتند که شمارش آرا صندوقها را تحت نظر داشته و بعد از شمارش آرا ماخوذه صورت جلسه ای در فرم 22 تنظیم وسپس در قالب فرمهای 28 که در سراسر کشور 366 عدد به چاپ رسیده است ، محاسبه تعدا کل آرا وتجمیع آرای شهرستانها صورت پذیرفته و بعد از آن اعلام عمومی می گردد.

 این عضو شورای نگهبان با بیان اینکه شورای نگهبان  نیز از طریق ناظرین خود در شعبات اخذ رای وهیئت نظارت استانها وشهرستانها بصورت موازی با ستاد انتخاباتی کشور چنین روندی را در پیش گرفته ومحاسبه آرا را انجام می دهد، یاد آور شد: میزان آرا ماخوذه که  توسط وزارت کشور اعلام شده با تعداد آرا ماخوذه در این شورا مطابقت داده می شود تا احیانا تخلف یا تقلبی صورت نگرفته باشد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ سند محرمانه یا بطور کلی محرمانه و سری در انتخابات وجود ندارد، اعلام کرد: همه اطلاعات مربوط به انتخابات به طور شفاف تدریجا در اختیار مردم قرار خواهد گرفت ، ضمن اینکه  تعرفه های چاپ شده که مصرف شده و یا غیرمصرفی بوده اند مضبوط وموجود است، وهیچ چیز مخفی در انتخابات وجود ندارد.

عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه برای اولین بار شمارش آرا به شکل صندوق به صندوق و شهر به شهر توسط وزارت کشور انجام شده، گفت: در رابطه با اعتراضات کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری هم نمایندگان آنان در ستاد انتخابات حاضر شده اند که شورای نگهبان هم با سعه صدر نقطه نظرات آنان را جویا شد. به گونه ای که حتی برای مفاهمه واعتماد سازی بیشتراز کاندیداهای معترض انتخابات ریاست جمهوری دعوت به عمل آورد، که متاسفانه برخی از نامزدها نه تنها در این جلسات حاضر نشدند بلکه صرفا به نوشتن نامه های سرگشاده بسنده نمودند.

وی اعتراضات قانونی کاندیداهای ریاست جمهوری را در حال پیگیری خواند وافزود: این روند به شکلی بود که حتی بعد از اتمام مهلت قانونی رسیدگی به شکایات، شورای نگهبان برای اتقان بیشتر ورفع شبهات محتمل 5 روز دیگر بررسی به این اعتراضات را با موافقت رهبر معظم انقلاب تمدید کرد.

عضومجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: براین اساس به هیچ وجه امکان مهندسی رای درانتخابات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که برخی از نمایندگان کاندیداها ومطلعین بی جهت با شبهات خود مطرح می کنند، وجود ندارد.

کعبی انتخاباتی که در جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود را در مقایسه با سایر کشورها  مردمی ترین انتخابات دانست وافزود: انتخابات در نظام ما نسبت به سایر نظامها از شفافیت وسیستم نظارتی بهتری برخوردار است.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر امکان ابطال انتخابات در صورت اثبات وجود تخلف ویا تقلب وسیع ، به مهر گفت : من نمی توانم به این سئوال پاسخ دهم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تقدیر از عملکرد محسن رضایی نسبت به انصراف از پیگیری شکایتش ، عنوان کرد: رضایی با سعه صدر و تعامل با شورای نگهبان طبق قانون پیش رفت و سپس انصراف داد چراکه تخلفی صورت نگرفته بود.

این عضو شورای نگهبان در پایان درپاسخ به سئوالی درباره تفسیر شورای نگهبان از اصل 27 قانون اساسی مبنی بر تجمعات قانونی ، اظهار داشت: من وارد این بحث نمی شوم.