کاظم نظم ده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: براساس ماده یک قانون جامع حمایت از حقوق معلولان دولت موظف است تا بسترهای لازم برای تأمین حقوق معلولان و حمایتهای مورد نیاز آنها را فراهم کند. این ماده قانونی دولت را موظف می کند که خود را به موادی که درون قانون جامع به تفکیک بیان شده است، محدود نکند بلکه تمامی حقوق مربوط به معلولان را محقق و حمایتهای لازم از آنها را به عمل آورد.
نظم ده با اشاره به تبصره یک این قانون که به شناسایی و تعیین میزان معلولیت افراد می پردازد گفت: برای اجرای این تبصره، کمیسیون پزشکی کشوری، استانی و شهرستانی تشکیل شده است تا معلولان منطقه را شناسایی و نیازهای آنها را تامین کند.
بر اساس اعلام سازمان بهزیستی تعداد معلولانی که در سال 85 به وسیله کمیسیون پزشکی استانها و شهرستانها شناسایی شده بودند از 372 هزار و 432 معلول به 525 هزار و 125 معلول در سال 86 و در نهایت در سال 87 به 721 هزار و 456 معلول شناسایی شده رسیده است.
به گفته معاون توانبخشی بهزیستی 218هزار نفر از معلولان تحت پوشش سازمان ، مستمری دریافت می کنند و مابقی آنها خدمات توانبخشی از قبیل وسایل کمک توانبخشی، حمایتهای موردی، خدمات ایاب وذهاب، ارایه خدمت در منزل و... دریافت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه در راه اجرای ماده یک قانون جامع مشکلاتی وجود دارد افزود: تعداد محدودی از شهرستانها به دلیل عدم وجود نیروی متخصص، کمیسیون پزشکی ندارند و معلولان آن مناطق باید به کمیسیون پزشکی شهرستانهای مجاور و یا استانشان مراجعه کنند.
وی از دیگر مشکلات موجود بر سر راه اجرای این قانون را رسیدگی به ماده شش و 9 قانون جامع دانست و گفت: بررسی کمیسیون پزشکی و اعلام معافیت از سربازی معلولان و خانواده های آنها حجم کاری این کمیسیون ها را افزایش داده است.