سیدمهدی کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین گفت: بیشترین تخریبهای ایجاد شده در بوستانها و فضاهای سبز شهر قزوین شامل آتش سوزی، خسارت به مبلمان و سرویسهای بهداشتی است که برای جبران خسارت و ترمیم دوباره آنها نیز هزینه قابل توجهی و هم زمان زیادی تلف می شود.
وی اظهار داشت: سالانه 16 میلیارد ریال برای حفظ و نگهداری بوستان و فضاهای سبز شهر قزوین هزینه می شود که با توجه به کمبود اعتبارات نگهداری از این سرمایه ها وظیفه ای همگانی است.
کاظمی یادآور شد: سرانه فضای سبز هر شهروند قزوینی به طور میانگین 14 متر مربع است که با بهره برداری از چهار بوستان در سطح شهر تا پایان سال جاری این سرانه افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص آبیاری بوستانها و فضاهای سبز شهر قزوین اظهار داشت: هم اکنون حدود 95 درصد فضای سبز و پارکهای شهر قزوین با آب خام شهری آبیاری می شود که این آبها از 20 منبع شامل چاه های آب، قنات و برداشت از رودخانه تامین می شود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قزوین در خصوص احیای باغستانهای سنتی شهر قزوین گفت: تامین زیرساختها، خرید چهار میلیون مترمکعب آب و رهاسازی آن در پنج رودخانه، احداث 100 سد بند، 10 کیلومتر جاده سازی، تعمیر چند دهنه پل و محل گذرها و لوله گذاری برای عبور جریان آب از مهمترین اقدامات این سازمان در قزوین است.
کاظمی در خصوص فرهنگسازی برای حفظ و نگهداری بوستان و فضاهای سبز شهری نیز گفت: برای کاهش هزینه ها و نگهداری مناسب از فضاهای مناسب شهری که با هزینه های زیاد ایجاد شده است باید رفتارها و مهارتهای فرهنگی در جامعه ارتقا یابد و در این راستا همه دستگاه های فرهنگی از جمله آموزش و پرورش و رسانه ها نقش بسزایی دارند.
وی وسعت فضاهای سبز شهر قزوین را 520 هکتار اعلام کرد و افزود: استاندارد فضای سبز کشورمان از هفت تا 15 متر و در کشورهای اروپایی به لحاظ اقلیم آب و هوایی و وجود جنگلها از 25 تا 50 متر مربع است.
شهر قزوین با 370 هزار نفر جمعیت دارای سه منطقه شهرداری است.