حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نژاد پرستی و تبعیض دینی در کشورهایی مشاهده می شود که بیش از سایرین نسبت به حقوق بشر و آزادی بیان مدعی هستند، همین کشورها اهانتهای مختلفی را نسبت به ادیان مختلف انجام داده اند.
وی افزود: ما در این رابطه با صحنه هایی مواجه شده ایم که خلاف حقوق بشر دنیای امروز است؛ این در حالی است که آزادی عقیده همواره باید نسبت به آزادی بیان مقدم باشد و احترام متقابل به مقدسات و اندیشه های ادیان باید وجود داشته باشد.
موسوی هوایی گفت: در کشورهای غربی که از لحاظ سلوک و عقیده و وابستگی به اندیشه لیبرال و سکولار غرب اقداماتی را علیه عقاید و مقدسات مسلمانان انجام می دهند و به دلیل جلو گیری نکردن نهادهای غربی علیه خود مسلمانان نیز اقداماتی انجام می دهند. در تاریخ سازمانهای بین المللی، اقدامات دولتها و کشورها این امر نقطه سیاهی در تاریخ بشر است که باید سریعاً برای رفع آن اقدام کنند.
معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه این گونه تبعیضها و بی عدالتیها و در حد نهایت خود خشونتهایی است که منجر به جرج و قتل و محرومیت ها می شود و نباید در کشورهای مختلف دنیا اتفاق افتد گفت: سبب بسیاری از جنگهای دنیا چنین مسائل بوده است و برخی از همین مسائل باعث می شود که بحرانها به جاهای مختلف دنیا کشیده شود.
وی در ادامه تأکید کرد: مسئله مهم این است که در قرن بیست و یکم به آن شدت و سرعت یک بحران بین المللی به جنگ تبدیل نمی شود، اما ما موظف هستیم که این اتفاقها را برای داخل و خارج از کشور به گونه ای مدیریت و تبیین کنیم که مردم بدانند این اتفاقات ریشه در تاریخ بشر دارد و چه اقدام مثبت و چه منفی چه تأثیری در زندگی آینده ما اعمال می کند و وظیفه ما مسلمانان نظام، نخبگان و مردم چیست و چه عکس العملی باید داشته باشیم.
وی خواستار نهادینه کردن ظلم ستیزی، مبارزه با بی قانونی و قانون شکنی در بخشهای آموزشی و تبلیغی در سطوح مختلف به ویژه سطوحی چون کودکان و نوجوانان شد و گفت: افکار جوانان و جامعه نیز باید در این جهت هدایت شوند.
موسوی هوایی در رابطه با قتل مروه شربینی در آلمان گفت: در این واقعه همه چیز غیر قانونی است. محل و سبک این اهانت و اقداماتی که علیه مسلمانان برای حجاب، حیا و عفاف صورت گرفته به ظالمانه بودن کار اشاره دارد. اینکه یک مرد مسلح به یک خانم تحصیل کرده مسلمان حمله کند با هرقانونی درنظر بگیری ظلم مضاعفی خواهد داشت.
وی بر ضرورت حفظ وحدت کلمه مسلمانان در شرایط مختلف تأکید کرد و وظیفه سنگین سازمان کنفرانس اسلامی برای ایجاد این وحدت کلمه را مورد تأکید قرار داد و گفت: مسئله وحدت کلمه میان مسلمانان باید رسانه ای شود این امر باعث می شود که کلام حق در دل مردم تأثیر کند.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغاتاسلامی گفت: اسلام هراسی که در غرب راه انداخته بودند اکنون به اسلام ستیزی و مسلمان ستیزی تبدیل شده امری که از نظر تمام انسانهای آزاده وقیح است و باید مانع از توسعه آن شد که این امر با توجیه افکار عمومی و متوقف کردن چنین اعمال خشونت باری انجام می شود.
موسوی هوایی همچنین گفت: ما راحت از کنار بسیاری از مسائل رد می شویم اما غربی ها به سادگی رد نمی شوند. ما باید به جامعه شناسی کشور آلمان، اروپا و مردم شناسی نسل جدید که در اروپا و آمریکا شکل گرفته بپردازیم و آگاهی بخشی نسبت به این مسائل به ویژه در رسانه های بین المللی یک وظیفه است که می تواند پایه های اعتقادی و اخلاقی و اسلامی جامعه ما و جامعه اسلامی را در دنیا محکم کند تا مردم بفهمند در غرب هیچ خبری نیست.