مبارزه علیه مواد مخدر در استان ساحلی (کوست) کنیا با تلاشهای مشترک دو نیروی اصلی یعنی جامعه اسلامی و پلیس صورت می‌گیرد به‌طوری‌که پلیس نقش رهبران دینی در ارتقای آگاهی جامعه درباره این معضل اجتماعی را مورد توجه قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل روزنامه نیشن چاپ کنیا، لئو نیونگیسا افسر پلیس استان ساحلی در کنیا اظهار داشت که افسران پلیس ارشد تاکنون جلساتی را با شورای ائمه جماعات و وعاظ کنیا و مقامان مسلمان در بخشهای مختلف استان برگزار کرده‌اند.

این جلسات با هدف حساس کردن عموم مردم نسبت به خطرات مواد مخدر و نشان دادن این مطلب که رهبران مسلمان در تمام سطوح می‌توانند به پلیس در دستگیر کردن قاچاقچی ها و فروشندگان موارد مخدر و همچنین ارتقا آگاهی عمومی نسبت به این معضل اجتماعی کمک کنند صورت می‌گیرد.

سازمانهای برجسته اسلامی، ائمه جماعات، مدیران مدارس، آموزگاران اسلامی، سالخوردگان دهکده ها، رهبران گروههای جوانان و رهبران گروههای زنان از جمله شرکت‌کنندگان در این جلسات بوده‌اند.

نیونگیسا همچنین اظهار داشت که همکاری میان مقامات ارشد پلیس و روحانیان مسلمان نقش مهمی در مبارزه با اعتیاد در منطقه داشته است و از این پس نیز ادامه خواهد یافت.

وی یادآور شده است که این جلسات در شهرهای مختلف سراسر استان برگزار شده تا بتوان به تهدیدی مخدر در این منطقه اشاره کرد.

این افسر پلیس در ادامه اظهارات خود تأکید کرد: ما با تلاشهای مشترک با رهبران دینی در ایجاد آگاهی برای عموم مردم تلاش کردیم به آنها ثابت کنیم که نقش و رویکردهای آنها در مبارزه علیه مواد مخدر برای جامعه بسیار مؤثر است.

همکاری پلیس و رهبران دینی، مقامات اجرایی استانی، زنان ، جوانان و آموزگاران دینی مدارس امید به ریشه کن کردن اعتیاد در این منطقه را میان جامعه احیا کرده است.

محمد خلیفه دبیر اجرایی شورای اسلامی مسلمانان کنیا اظهار داشت که این سازمان تصمیم دارد با پلیس برای دستگیری قاچاقچی‌ها و فروشندگان مواد مخدر همکاری کند.

رهبران اسلامی و فعالان زنان در کنیا به‌کرات افزایش موارد طلاق پس از اعتیاد افراد خانواده و ترک خانه توسط پدران را تقبیح کرده‌اند.

از سوی دیگر تعدادی از افسران پلیس برای نادیده گرفتن فروشندگان مواد مخدر به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.