روح الله قهرمانی چابک در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه برنج بیشترین مصرف آب را در میان محصولات زراعی دارد، افزود: خشکه کاری برنج راهی جدید برای کاهش مصرف آب است.
وی با اشاره به محدودیت منابع آب معرفی شیوه هایی از کشت و آبیاری که میزان مصرف آب را کاهش دهد را بسیار ارزشمند دانست و کشت مستقیم برنج به روش خشکه کاری را یکی از این روشها عنوان کرد.
قهرمانی بیان داشت: باتوجه به سال اصلاح الگوی مصرف همچنین کمبود آب در سالهای اخیر، تغییر الگوی کشت برنج در سطح شالیزارها اقدامی ضروری است.
وی اظهار داشت: در روش کشت برنج به صورت خشکه کاری علاوه بر کاهش مصرف آب، شاهد صرفه جویی در هزینه های نشاء کاری و تسهیل در امور زراعی خواهیم بود.
استاندار گیلان ادامه داد: با بهره گیری از این روش کشت می توان زمینهای را که آب کمتری نیاز دارند برنجکاری و بیش از یک میلیون و 500 هزار تن به ظرفیت تولید برنج کشور افزود.
وی خاطرنشان کرد: با این اقدامات ارزشمند و اساسی، زمینه خودکفایی کشور در خصوص برنج مهیا خواهد شد و امیدواریم با آمادگی همه جانبه استان و کشور و اجرای این طرح سال آینده جشن خودکفایی برنج کشور در گیلان برگزار شود.
قهرمانی گفت: برنج پس از گندم به عنوان دومین محصول استراتژیک کشور و اولین محصول با اهمیت استان از جایگاه ویژه ای در امر تغذیه و امنیت غذایی برخوردار است.
وی بیان داشت: در حال حاضر 238 هزار هکتار از اراضی استان شالیکاری می شود که از این میزان یک میلیون و 190 هزار تن شلتوک حاصل می شود.
استاندار گیلان با اعلام اینکه هویت و اولویت نخست استان کشاورزی است، افزود: کشاورزی در گیلان یکی از ظرفیتهای توسعه استان است که با استفاده از استعدادهای بالقوه این بخش و گسترش و توسعه صنایع تبدیلی جانبی آن می توان اقدامی ارزشمند در حمایت از این صنعت و کشاورزان به ثمر رساند.
وی در ادامه توسعه کشت دوم در مزارع استان را ضروری دانست و اظهار داشت: با توجه به اهمیت تولید محصولات کشاورزی، تشویق و برنامه ریزی در خصوص کشت دوم از سیاستهای اصلی استان است.
قهرمانی با اعلام اینکه با اختصاص اراضی شالیکاری به کشت دوم، تحول عظیمی در کشاورزی استان ایجاد می شود، افزود: در استان برای خودکفایی برنج انگیزه بسیار خوبی وجود دارد همچنین همراهی و همدلی همه کشاورزان و مسئولان برای خودکفایی برنج امری ضروری است.
وی گیلان را استانی مستعد و بی نظیر در تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی برشمرد و اظهار داشت: باتوجه به اهمیت برنج، موسسه تحقیقات برنج کشور اولین و به عنوان اصلی ترین متولی پژوهش بنیادی، کاربردی و توسعه ای محصول استراتژیک برنج است که باید در راستای تمرکز و توسعه و اجرا تحقیقات برنج، ارتقای کمی و کیفی تولید، معرفی ارقام اصلاح شده برنج متناسب با شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور، افزایش بهره وری شالیزارها از طریق تنوع کشت، جلوگیری از خسارت آفات، کاهش ضایعات در مراحل تولید و تحقق برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در بخش کشاورزی فعالیت کند.
استاندارگیلان همچنین با تأکید بر ضرورت و اهمیت پرورش توأم ماکیان و اردک ماهی در مزارع برنج، یاد آورشد: این روش علاوه بر تولید گوشت سفید، حفظ مسائل زیست محیطی، کاهش استفاده از کود شیمیایی در مزارع و افزایش درآمد خانوارهای کشاورز نیزموثر است.