به گزارش خبرنگار مهر درقزوین سید علی اکبر طاهایی شنبه شب در همایش بزرگداشت روز خبرنگار که در هتل ایران زمین قزوین برگزار شد، اظهار داشت: امروز جامعه خبرنگاری و جامعه فرهنگی دغدغههای جدی دارند و دغدغه معیشتی محوریترین دغدغه اهالی این حرفه است که این موضوع باید برطرف شود.
طاهایی با اشاره به رسالت خبرنگاری تصریح کرد: خبرنگاری کاری حرفهای و تخصصی است و جامعه خبرنگاری طی ادوار نظام دغدغههایی داشته که در برخی از این موارد مورد توجه واقع شده اما کافی نبوده است.
وی عنوان داشت: برخی از مشکلات و مسائل این قشر همچنان باقی مانده است که امیدواریم در دولت دهم و با همکاری مجلس شورای اسلامی به این موارد نیز توجه جدی شود.
استاندار قزوین اظهار داشت: مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همواره سعی داشتند تا خدمت را منبع خبر کنند و خدمتگزاری منبع خبر باشد و متن خبر متن یک خدمت و رخداد مثبت در راستای رفع مشکلات مردم باشد نه اینکه خبرسازی تصنعی صورت گیرد.
وی گفت: بر این مبنا در کنار خدماتی که دولتهای گذشته داشتند، احمدی نژاد با کاوش مشکلات مردم در قالب پروژه سفرهای استانی، متن خبرسازی برای تدوین کنندگان خبر ارائه داد و از این رهگذر هم دولت یک عرصه کار و تلاش را پشت سر گذاشت و هم جامعه خبری در ثبت و ضبط رخدادها به خوبی عمل کرد.
طاهایی با اشاره به وقایع بعد از انتخابات بیان داشت: بعد از انتخابات وقایعی رخ داد و آنچه امروز ما به آن به شدت نیاز داریم همدلی، وفاق و برادری به معنای عاطفی و توجه به جنبههای انسانی است.
وی یادآور شد: خداوند به قلم سوگند خورده است و خداوند به آنچه که سوگند یاد کرده برای بشر مفید است بنابراین رسالت جامعه خبری در این راستا است که بتواند به سرنوشت و تعالی انسان کمک کند.
طاهایی تصریح کرد: من هم به نوعی یک خبرنگار هستم و باید امانتداری کرده و اخبار را بدون کاستی به رئیس دولت منتقل کنم و اگر خبرنگاری به مشکلی میپردازد به دولت مدد میرساند اما باید بیان مطلب با نگاه منصفانه و به دور از موضوعات حاشیهای باشد و باید مراقبت شود تا با دوری از حواشی از حریم و حرمت قلم صیانت شود.
استاندار قزوین در پایان بر نشر مطالب علمی و تخصصی در نشریات استان تأکید کرد و افزود: نباید دغدغههای مالی سبب شود که نشریات به سمت درج مطالب علمی و تخصصی نروند و در سرزمین علامه رفیعیها و دهخداها این انتظار منطقی و بجاست.
توجه به حیثیت افراد در نگارش قلم
حجتالاسلام علی اسلامی نماینده مجلس خبرگان رهبری هم گفت: هویت و امنیت ملی موضوع مهمی است که باید کسانیکه قلم در دست دارند به آن توجه کنند و آنرا به مخاطره نیندازند.
نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: باید نسبت به آنچه در اختیار ماست و به اراده ما بستگی دارد با دقت عمل کنیم و در موضوع امنیت حمایتها را درنظر بگیریم.
حجت الاسلام اسلامی یادآور شد: با توجه به حرمت و آبروی انسانها باید نسبت به درج اخبار بسیار دقت شود زیرا گاهی یک جمله باعث می شود کانون یک خانواده از هم پاشیده و یا حرمت یک فرد خدشه دار شود.
وی با اشاره به پیشینه استان تصریح کرد: استان قزوین با داشتن قدمت دیرین و چهره های برجسته علمی و فرهنگی مانند دهخدا، علامه رفیعی، حمدالله مستوفی و دهها شخصیت دیگر نیازمند یک نشریه علمی است که انتظار می رود نسبت به چاپ و انتشار آن اقدام شود.
نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد: ای کاش مرکز استان مجلهای علمی و تخصصی داشت تا فرهیختگی خاص فرهنگی را ارائه دهد، برخی میخواهند مسائل جاری را از مباحث و مناظر علمی و پژوهشی پیگیری کنند و با توجه به چنین درخواستی، جای چنین مجله و روزنامهای در استان ما خالی است.
ایجاد یاس خیانت به ملت است
محمد حسین شفیعیها مدیرکل ارشاد استان قزوین نیز گفت: رسالت خبرنگار رسالتی عظیم، قابل توجه و آگاهی بخش است و در دنیای امروزهیچ جامعه ای بدون رسانه و خبر متصور نیست.
وی افزود: زندگی کردن در جامعهای بدون خبر و رسانه شاید مقدور نباشد و چنین جامعهای مرده است و همین امر رسالت خبرنگاری را دو چندان می کند.
به گفته مدیرکل ارشاد استان قزوین اطلاعرسانی از جمله وظایف جدی و قابل توجه خبرنگاری است و یک خبرنگار موظف است حقیقتهای جامعه را به درستی و همانگونه که هست، منعکس کند و بی طرف باشد.
وی افزود: خبرنگار نباید در انعکاس اخبار ذهنیت و گرایش خود را دخیل کند بلکه وظیفه خبرنگار این است که بیطرفانه واقعیت را همان گونه که هست بازتاب دهد و این رمز موفقیت کار خبرنگاری است.
شفیعیها عنوان داشت: انعکاس واقعیتهای جامعه به صورت صحیح موجب جلب اعتماد عمومی مردم به جامعه خبری میشود و یکی از ضعفهای رسانه ها این است که برخی رعایت بی طرفی را نمی کنند.
وی گفت: هر چند بسیاری از مطالب منعکس شده در نشریات مطابق با واقعیت است اما در عین حال نقاط منفی نیز مشاهده میشود و شاید یکی از لغزشگاههای این موضوع ستونهای شنیدهها و نشنیدهها و محرمانه است که به رغم اینکه جذابیت میتواند برای یک نشریه خطرناک باشد زیرا به لحاظ تخصصی و حرفهای این ستون هم میتواند اعتماد را جلب و هم سلب کند که بیانگر عدم رعایت اصل بی طرفی است.
مدیرکل ارشاد استان قزوین تصریح کرد: رسالت دیگر خبرنگاران این است که روی خبر کنکاش و کار کنند و توجه داشته باشند که خبری که دریافت کردند به چه میزان موثق است و دقت در صحت و معتبر بودن خبر هم یکی از رسالتهای خبرنگاران است و خبرنگار باید قضاوت در خبر را بر عهده خواننده بگذارد.
شفیعیها توضیح داد: یکی از حوادثی که در جامعه ما رخ داد و تأثیرگذار بود و هنوز نیز آثار و پس لرزههای آن را در جامعه شاهد هستیم، حوادث بعد از انتخابات بود که در این بین این موضوع بسیار اهمیت داشت که یک خبرنگار چقدر جرأت و شهامت دارد که مسائل انتخابات را خارج از گرایشات سیاسی و گروهی منعکس کند.
وی با اشاره به لزوم امیدآفرینی در انتشار اخبار بیان داشت: یک روزنامه در نوع انعکاس اخبار بسیار میتواند برای مردم تعیین کننده باشد به طوری که در وقایع بعد از انتخابات نیز میتوانیم روحیه امیدآفرینی را نشر دهیم و وجه قالب و حقیقی حادثه را ببینیم که بعد از گذشت 30 سال از پیروزی انقلاب در جایی که هیچکس تصور نمیکرد مردم به صورت چشمگیر در پای صندوقهای رأی حاضر شدند و این یک واقعیت بود.
شفیعیها با اشاره به القای بدبینی در برخی نشریات استان گفت: در استان ما نشریاتی وجود دارد که اگر از ابتدا تا انتهای صفحه را بنگرید القای بدبینی، تاریکی و ناامیدی را مشاهده میکنید و این هنر نیست، بیان واقعیتها متفاوت با یأسآفرینی است و یأسآفرینی گناه و خیانت به ملت است و بیان واقعیتها خدمت است.
وی به رسالت خانه مطبوعات استان اشاره کرد و افزود: اگر خانه مطبوعات در انجام رسالتش تلاشی نداشت شما به عنوان عضو خانه مطبوعات باید بخواهید تا در زمینههایی که کمبود وجود دارد خانه مطبوعات اقدام کند.
مدیرکل ارشاد استان قزوین با اشاره به اهمیت آموزش گفت: در سال گذشته اقداماتی در بحث آموزش صورت گرفت ولی ما اعتقاد داریم که باید در زمینه کلاسهای حرفهای و درجه بالا در خانه مطبوعات برنامهریزی شود و خود خبرنگاران نیز باید تلاش کنند سطح حرفهای و تخصصی رسانههای مکتوب را بالاتر ببرند.
شفیعیها در ادامه عدم امنیت شغلی را از دغدغههای جامعه رسانهای عنوان کرد و تصریح کرد: یکی از دغدغههای جامعه رسانهای ما عدم امنیت شغلی خبرنگاران است که امیدواریم در دولت دهم در این خصوص تدابیری اندیشیده شود.
وی تأکید کرد: نشریات باید منعکس کننده اخبار جامعه باشند و نباید نشریات برای رسیدن به امنیت شغلی و منابع، تبدیل به آگهی نامه شوند و غلبه آگهی بر نشریات استان یک آسیب است که امیدواریم روند مثبتی را در سال جاری شاهد باشیم.
در ادامه رئیس خانه مطبوعات استان قزوین بیان داشت: خانه مطبوعات استان قزوین یکی از آخرین خانههای مطبوعات کشور است که تأسیس شد و امروز بیش از 450 نفر عضو خانه مطبوعات استان هستند که بسیاری از این افراد عضو جدی و فعال خانه مطبوعات نیستند.
محمدکریم کاظم پور اضافه کرد: مشکلات و مسائل فراوانی در حوزه مطبوعات وجود دارد که یکی از مهمترین این مسائل موضوع اقتصاد رسانه است که توجه بیشتر مسئولان را میطلبد و امیدواریم این مسئله در دولت دهم مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به عملکرد خانه مطبوعات استان قزوین توضیح داد: یکی از جدیترین اقدامات خانه مطبوعات استان قزوین، ساماندهی اعضا و فعالان این حوزه بوده است زیرا ما در گذشته بانک اطلاعاتی دقیقی در این خصوص نداشتیم ولی امروز مشخص است که چه کسانی در این حوزه فعالیت دارند.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین معرفی اعضا به صندوق حمایت از نویسندگان و هنرمندان، بیمه روزنامهنگاران، تأسیس تعاونی مسکن روزنامهنگاران، برگزاری کلاسهای روزنامهنگاری و همایشهای آموزشی را از جمله اقدامات خانه مطبوعات استان عنوان کرد.