در چنين روزي در سال 450 هجري قمري امام محمد غزالي ديده به جهان گشود . غزالي از علماي بزرگ جهان اسلام در حوزه انديشه اسلامي به ويژه در بخش كلام آثار متعددي را عرضه كرده است . كيمياي سعادت عنوان مهمترين اثر اوست .
بخشي كيمياي سعادت او را با عنوان مقوله شناخت نفس مي خوانيم :
بدان كه كليد معرفت خداي - عزوجل - معرفت نفس خويش است ، و براي اين گفته اند: " من عرف نفسه فقد عرف ربه"...درجمله هيچ چيز به تو از تو نزديكتر نيست ، چون خود را نشناسي ديگري را چون شناسي؟ و همانا كه گويي من خويشتن را همي شناسم و از باطن خود اين قدر شناسي كه چون گرسنه شوي نان خوري، و چون خشمت آيد در كسي افتي و همه ستوران با تو درين برابرند.پس ترا حقيقت خود طلب بايد كرد تا خود چه چيزي و از كجا آمده اي و كجاخواهي رفت و اندرين منزلگاه به چه كار آمده اي و ترا براي چه آفريده اند ، و سعادت تو چيست و در چيست ، و شقاوت تو چيست و در چيست؟
و اين صفات كه در باطن تو جمع كرده اند ، بعضي صفات ستوران ، و بعضي صفات ددگان و بعضي صفات ديوان، و بعضي صفات فرشتگان است، تو از اين جمله كدامي؟ و كدامست كه آن حقيقت گوهر تست كه چون اين نداني سعادت خود طلب نتواني كرد: چه هر يكي را ازين غذائي ديگر است و سعادتي ديگر است: غذاي ستور و سعادت وي خوردن و خفتن و گشني كردن است ، اما غذاي ددان و سعادت ايشان دريدن و كشتن و خشم راندن است و غذاي ديوان ، شر انگيختن و مكر و حيلت كردن است و غذاي فرشتگان و سعادت ايشان ، مشاهده جمال حضرت الهيت است ، و آز وخشم و صفات بهايم و سباع را با ايشان راه نيست ، اگر تو فرشته گوهري در اصل خويش ، جهد آن كن تا حضرت الهيت را بشناسي و خود را به مشاهده آن جمال راه دهي و خويشتن را از دست شهوت وغضب خلاصي دهي ، و طلب آن كن تا بداني كه اين صفات بهايم و سباع را در تو از براي چه آفريده اند؟
ايشان را براي آن آفريده اند تا ترا اسير كنند و به خدمت خويش برند و شب و روز سخره گيرند ، يا براي آنكه تو ايشان را اسير كني و در سفري كه ترا فرا پيش نهاده اند ايشان را سخره گيري، و از يكي مركب خويش سازي و از ديگري سلاح خويش سازي، و اين روزي چند كه درين منزلگاه باشي ايشان را به كار داري تا تخم سعادت خويش به معاونت ايشان صيد كني و چون تخم سعادت به دست آوردي ايشان را در زير پاي آوري و روي به قرارگاه سعادت خويش آوري ، آن قرارگاهي كه عبارت خواص از آن حضرت الهيت است و عبارت عوام از آن بهشت است .پس جمله اين معاني ترا دانستني است تا از خود چيزي اندك شناخته باشي ، و هر كه اين نشناسد ، نصيب وي از راه دين قشور بود و از حقيقت و لب دين محجوب بود .
اگر خواهي كه خود را بشناسي ، بدان كه ترا كه آفريده اند از دو چيز آفريده اند: يكي اين كالبد ظاهر ، كه آن را تن گويند و وي را به چشم ظاهر مي توان ديد و يكي معني باطن كه آن را نفس گويند و جان و دل گويند و آن را به بصيرت باطن ، توان شناخت و به چشم ظاهر نتوان ديد و حقيقت تو آن معني باطن است و هر چه جز آنست تبع وي است و لشكر و خدمتكار وي است و ما آن را نام دل خواهيم نهاد . و چون حديث دل كنيم ، بدان كه آن حقيقت آدمي را مي خواهيم كه گاه آن را روح گويند و گاه نفس و بدين دل نه آن گوشت پاره مي خواهيم كه در سينه نهاده است از جانب چپ ، كه آن را قدري نباشد و آن ستوران را نيز باشد و مرده را باشد و آن را به چشم ظاهر بتوان ديد و هر چه آن را بدين چشم بتوان ديد از اين عالم باشد كه آن را عالم شهادت گويند. و حقيقت دل از اين عالم نيست ، و بدين عالم غريب آمده است و همه اعضاي تن ، لشكر وي اند و پادشاه ِ جمله ي تن ، وي است و معرفت خداي - تعالي- و مشاهدت جمال ِ حضرت ِ وي صفت وي است و معرفت حقيقت وي و معرفت صفاي وي كليد معرفت خداي- تعالي -است . جهد كن تا وي را بشناسي كه گوهر عزيز است.
روز جهاني تعاون :
همه ساله هفتم جولاي به عنوان روز جهاني تعاون در كشور هاي مختلف گرامي داشته مي شود .ايجاد وتامين شرايط و امكانات كار براي همه ، جلوگيري از قدرت مطلق اقتصادي شدن دولت ، توسعه و تحكيم مشاركت همگاني وتحقق عدالت اجتماعي از جمله اهداف تشكيل تعاوني ها در كشور هاي مختلف جهان است . به موجب اصل چهل و چهارم قانون اساسي ، نظام اقتصادي كشور بر سه پايه دولتي ، تعاوني و خصوصي بنانهاده شده است . به منظور تحقق اين هدف قانون بخش تعاوني در تاريخ 13/6/1370 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد و در اجراي اين قانون ، وزارت تعاون به منظور اعمال نظارت دولت و حمايت وپشتيباني از بخش تعاوني در تاريخ 10 / 10 /1370 تشكيل شد .
روز ماليات :
ماليات از جمله منابع مهم مالي هر كشور ي به شمار مي آيد و در اسلام نيز براين امر تاكيد بسيار شده است . بيان ويژگي ها وكاركردهاي مختلف ماليات در جامعه ، رفع موانع موجود در جهت جذب ماليات ها از سوي مردم ، تبيين وجوب پرداخت ماليات در جامعه و...از جمله علل نامگذاري چنين روزي به عنوان روز ماليات بوده است .
تاسيس اتحاد جماهير شوروي :
اتحاد جماهير شوروي سابق ، در ششم ژوييه سال 1923 به دليل پيوند برخي ايالات مختلف جهت اتخاذ منافع مشترك تاسيس شد . اين اتحاد به مدت قريب هفتاد سال دوام آورد اما به دليل برخي مشكلات اقتصادي ، اعتقادي ، فرهنگي وسياسي در سال 1991 از هم فروپاشيد .
لويي پاستور و كشف واكسن هاري :
لويي پاستور در چنين روز ي در سال 1885 با آزمايش واكسن پيشنهادي خود براي در مان بيماري هاري موجب كنترل اين بيماري مرگ آور درجامعه آن روز گار شد . وي با انجام بر خي آزمايش ها به اين نتيجه رسيد كه در صورتي كه باكتري ضعيف شده اين بيماري به بدن بيمار انتقال يابد ، پس از مدتي ، بدن فرد مبتلا در برابر ميكروب مقاوم خواهد شد .
استقلال مالاوي از انگلستان :
مالاوي كشوري است نيمه كوهستاني كه در منطقه استوايي آفريقاي جنوبي بين موزامبيك و زامبيا در ساحل غربي و جنوبي در ياچه نياسا قرار دارد. اين كشور كه حكومت آن جمهوري است ، درچنين روزي در سال 1964 از انگليس مستقل شد و در تاريخ اول دسامبر 1964 به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . نژاد مردم اين سرزمين سياه و عده كمي نيز سفيد پوست اند . زبان رسمي اين كشور انگليسي و اكثر مردم آن پيرو آيين مسيحيت و اسلام اند . پايتخت اين كشور ليولنگ نام دارد.
استقلال كومور از فرانسه و روز ملي :
كومور مجمع الجزايري است در مغرب اقيانوس هند و شرق آفريقا كه مدار دوازده در جه عرض جنوبي و نصف النهار44 درجه طول شرقي گرينويچ از آن مي گذرند . حكومت آن جمهوري فدرال است . اين كشوردر چنين روزي در سال 1975 از فرانسه مستقل شد و در دوازدهم اكتبرهمان سال به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . پايتخت اين كشور بندر موروني است . نژاد مردم كشور كومور سياه و سفيد است و اكثرا پيرو دين اسلام اند . زبانهاي رايج مردم اين كشور عربي ، فرانسه و كوموري است .
در گذشت ويليام فاكنر :
در چنين روزي در سال 1962 ميلادي ديده زا جهان فروبست . ويليام فالكنر در سال 1897 ديده به جهان گشود . وي در طول زندگي خود به كشورهاي مختلفي از جمله فرانسه، ايتاليا، اسپانيا و انگلستان سفر كرد . حاصل اين سفر ها و تجربيات زندگي در كشور هاي مختلف به وضوح در آثار مختلف او نمايان است . روشنايي در ماه اوت، گل سرخي براي اميلي و ميراث زشت نژادي از مهمترين آثار داستاني اين نويسنده بزرگ است . وي 65 سال زندگي كرد و در اين مدت يكبار نيز برنده جايزه نوبل ادبي شد .
آغاز جنگ « بيافرا» :
در چنين روزي در سال 1967 ميلادي جنگ بيافرا آغاز شد .اين جنگ كه مجموعا سه سال و در نيجريه جريان داشت بيش از پانصد هزار نفر كشته بر جاي گذاشت .