نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور گفت: به دلیل عدم وجود 3 جانبه گرایی بین دولت- کارگر و کارفرما، شرکای اجتماعی به جای تعامل به تقابل با یکدیگر می پردازند.

اولیاء علی بیگی در گفتگو با مهر در زمینه 3 جانبه گرایی به عنوان یکی از راهبردهایی که توسط دولت مطرح می شود، گفت: 3 جانبه گرایی باید توسط شرکای اجتماعی(دولت-کارگر-کارفرما) تقویت شود تا از این طریق با درنظر گرفتن هدف مشترک منافع هر 3 گروه تامین شود.

نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور اظهار داشت: اگر بنگاهها و واحدهای تولیدی کشور به دنبال بهره وری هستند باید شرایطی را فراهم کنند تا در سایه آن کارگران احساس امنیت شغلی کنند.

کارگر خاطی قابل اخراج است

علی بیگی خاطر نشان کرد: در ماده 27 قانون کار شرایط به نحوی پیش بینی شده است تا کارفرما با استناد به آن بتواند با کارگر خاطی برخورد کند و در صورت لزوم وی را از کار نیز اخراج نماید.

به گفته وی تفاوت اصلی و بسیاری از مشکلات بین کارگران و کارفرمایان در نوع نگرش است و اگر بتوان در این رابطه دیدگاهها را مشترک کرد می توان مشکلات جامعه کارگری و کارفرمایی را مورد بررسی قرار داد.

این مقام مسئول کارگری تاکید کرد: ما (کارگران و کارفرمایان) باید در تعامل باشیم و به جای اینکه انرژی خود را روی تقابل بگذاریم با توجه به تامین منافع مشترک دو گروه انرژی و وقت خودمان را بر روی تولید بیشتر قرار دهیم.

علی بیگی با بیان این نکته که تا کارگر نباشد تولید محقق نمی شود، افزود: نیروی انسانی اساس توسعه است ولی در برخی بنگاهها نیروی انسانی را بیشتر به عنوان یک ابزار کار می نگرند.

آموزش برای بنگاه هزینه اضافه است

نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور گفت: کارگران در واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی نیاز به آموزش دارند ولی در عمل می بینیم که نه تنها به این بخش اهمیتی داده نمی شود بلکه بسیاری از بنگاهها آن را به عنوان یک هزینه می بینند.

وی ادامه داد: اگر توسط کارفرمایان و مدیران بنگاههای اقتصادی آموزش به این شیوه دیده شود که نیروی کار توانایی استفاده بهینه از امکانات را در جهت بهبود بهره وری پیدا خواهد کرد، می توان انتظار داشت که آموزش را در خدمت تولید گرفته ایم.

به گفته علی بیگی در اینصورت نه تنها آموزش به عنوان یک هزینه اضافی برای بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی دیده نمی شود بلکه باعث پیشرفت، افزایش انگیزه و بالا رفتن سطح کمی و کیفی تولیدات نیز خواهد شد.

مهارت محوری وظیفه دولت و کارفرما

این مقام مسئول در حوزه کارگری در زمینه لزوم دنبال کردن سیاست مهارت محوری، خاطر نشان کرد: دولت و کارفرما در این راستا موظف هستند تا مهارت محوری و ارائه آموزش به نیروی کار را در برنامه های اصلی خود قرار دهند و بستر آن را نیز فراهم آورند تا از این طریق کارگر پس از کسب آموزشهای لازم وارد بازار کار شود.

وی ارائه آموزشهای ضمن خدمت را نیز حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: نگرش 3 جانبه گرایی باید در شرایط فعلی حاکم بر بازار کار ایران عوض شود و شرکای اجتماعی نیز فرصت انتقاد را مغتنم بشمارند.

علی بیگی انجام رسالت انتقاد سازنده را وظیفه تشکلها اعلام و بیان داشت: تشکلها وظیفه دارند تا بر کارهای دولت نظارت داشته باشند و ضمن تعامل، نقدهای دلسوزانه برای بهبود وضعیت اشتغال و فضای کسب و کار ارائه کنند.