به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، دکترسید شکرالله زندوی صبح شنبه در همایش ضیافت الهی و تجلیل از خدمتگزاران عرصه مسجد با تبریک فرا رسیدن ماه ضیافت الهی گفت: مساجد قبل از انقلاب به دست فراموشی سپرده شده بود و حضور جوانان کمرنگ و یا بی رنگ بود و تنها عده ای سالخورده به مسجد می رفتند و در ایران مساجد مقداری رنگ و بوی سیاسی داشت اما در جهان از مسجد فقط برای نماز استفاده می شد.
وی خاطرنشان کرد: مساجد در اسلام نماد هماهنگی دیانت و سیاست است و پایه این امر را پیامبر مکرم اسلام گذاشتند به طوریکه تلفیقی از دیانت و سیاست را در مسجد پی ریزی کردند.
زندوی افزود: در زمان انقلاب همه حرکتها از مسجد شروع شد و بعد از آن نیز همه حرکتها برای تداوم و حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی در مسجد بود، اما هنوز مسجد جایگاه محوریت خود را در نظام پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه کارکردها و برنامه های فرهنگی باید بر محور مساجد باشد، افزود: اگر قرار است در جامعه سازمان و یا اداره ای کاری با محوریت مسجد انجام شود به این ترتیب مسجد می تواند جاذبه های لازم را برای مردم داشته باشد و جوانانی که می خواهند وارد این عرصه شود اشباع و اقناع می شوند.
مدیرکل اداره کل تبلغات اسلامی هرمزگان با تاکید بر اینکه مساجد در نظام مقدس جمهوری اسلامی باید الگویی برای سراسر دنیا باشد، تصریح کرد: متولیان در ماه مبارک رمضان وظایفی دارند که یکی از آنها پر جاذبه کردن و خوش بوکردن مسجد است و در این ایام مساجد باید تامین کننده نیازهای فکری، اعتقادی و اخلاقی مخاطبین باشد.
در ادامه این مراسم همایون امیرزاده، مدیرکل ارشاد هرمزگان گفت: مسجد در ادبیات و در فرهنگ تمدنی بین ما و دشمنان یک نماد است به طوریکه امروزه می بینیم دشمنان به شیوه هایی مانند تهیه فیلم و بازیهای رایانه ای برای کودکان متوسل شده اند که هدف آنها براندازی اسلام است.
امیرزاده افزود: ما باید فرهنگ اسلام و مسجد را حفظ و با جدیت دنبال کنیم و از ناامیدی و یاس بپرهیزیم و با تیزبینی حرکات دشمنان را زیر نظر داشته باشیم.
وی گفت: امروز جهان اسلام به بنیان مسجد افتخار می کند و مساجد خود را به عنوان یک مظهر روشنایی نشان داده است و انقلاب اسلامی از مسجد شروع شد و این تنها جریان مقدسی بود که هدف نهایی آن سرنگونی رژیم شاهنشاهی بود.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته تنها 48 کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان بود که برخی از آنها در یک تابلو خلاصه می شد ولی امروز به برکت خدمات دولت نهم 120 کانون فرهنگی مجهز در مساجد تشکیل شده است.
مدیرکل ارشاد با بیان اینکه نمی توان فرآیند شکل گیری هنر در جامعه را انکار کرد، گفت: مساجد باید به پایگاه عظیم مردمی تبدیل شود و امروز هنر دینی از دل مسجد جوانه زده و خود را نشان می دهد.
همچنین در ادامه احمد راستی، فرماندار بندرعباس افزود: مساجد پایگاه اسلام و سنگر انقلاب است و با تحلیلی که کارشناسان کردند مسجد به عنوان یک پایگاه حزبی اسلامی است و نقش اصلی پیروزی انقلاب و روحانیت در آن تداوم یافت.
راستی با اشاره به نقش مهم روحانیت در رفع مشکلات اجتماعی افزود: نقش روحانیون باید نسبت به مشکلات و معضلاتی مانند مواد مخدر، مشروبات الکلی و غیره که در جامعه رسوخ کرده توجه نموده و مردم را در این رابطه آگاه کنند.
محمد عبادی مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان در ادامه این همایش گفت: دستگاه هایی که مرتبط با مسجد هستند باید هماهنگی های خود را بیشتر کنند به طوریکه کارهایشان در عرصه مسجد باید مکمل یکدیگر باشد و مانند دانه های زنجیر به هم گره خورده باشند.
عبادی اظهار داشت: مسجد کانون هدایت و ارشاد جامعه است، اگر بخواهیم جامعه را هدایت کنیم باید ارتباط جامعه را با مسجد محکم تر کنیم و برای ارتباط با خدا باید جامعه به مسجد اتصال یابد.
وی افزود: کارکردی که مسجد در زمینه فرهنگ سازی دارد نمی توان در جای دیگر پیدا کرد زیرا در شکل گیری افکار عمومی سازماندهی و جهت دهی آن نشق موثری را ایفا می کند و به عنوان یک رسانه مهم در شناساندن اهداف انقلاب اسلامی نقش بی بدیلی دارد.
در این همایش از خادمین نمونه مساجد استان تقدیر شد.