رئیس کمیته ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال در پاسخ به انتقاداتی که پیرامون توقف فعالیت های این کمیته در لیگ نهم مطرح می شود، تصریح کرد: نمونه گیری هفتگی مبنای علمی برای کنترل دوپینگ نیست و نمی تواند متضمن مهار این پدیده در فوتبال کشور باشد.

احمد هاشمیان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب افزود: کار کنترل دوپینگ مسابقات لیگ برتر بر اساس نرم افزاری که به همین منظور طراحی شده صورت می گیرد که در آن ویژگی های الگوی آماری زمان، مکان و تعداد نمونه گیری های تصادفی بر اساس این نرم افزارمشخص می شود.

هاشمیان با بیان اینکه نمونه گیری هفتگی از تیم ها و بازیکنان قطعا نمی تواند شیوه حرفه ای در بازدارنگی از دوپینگ باشد، یادآورشد: اینکه کمیته کنترل دوپینگ بخواهد درهر 34 هفته لیگ به نمونه گیری از بازیکنان بپردازد ، انتظار دور از ذهنی است و چنین شیوه ای در هیچیک از کشورهای صاحب فوتبال نیز متداول نیست چرا که این شیوه باعث می شود با حجم بالایی از نمونه گیری ها روبرو شویم که در نهایت منطقی هم برای مهار پدیده دوپینگ نخواهد بود.

وی حساسیت و شرایط مسابقات را دو ویژگی اصلی برای فعالیت کمیته ضد دوپینگ عنوان کرد و اظهار داشت: نرم افزار طراحی شده برای کنترل دوپینگ علاوه بر سایر ویژگی ها بر اساس این دو ویژگی و بصورت نمونه گیری تصادفی عمل می کند که شیوه ای کاملا علمی و موثر در برخورد با پدیده دوپینگ محسوب می شود.

رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در خصوص اینکه ملاحظات مالی تا چه اندازه در کاهش حجم نمونه گیری ها در فصل جاری مسابقات لیگ موثر بوده است، تاکید کرد: آنچه در بحث منطق کنترل دوپینگ اهمیت دارد هزینه - اثربخشی است و قطعا بخشی از ملاحظات بنده درانجام نمونه گیری ها مسائل مالی و هزینه بر بودن این مقوله است هرچند تاکنون فدراسیون فوتبال همه گونه حمایتی را در برنامه های کنترل دوپینگ انجام داده و بطور جدی برخورد با این پدیده را در فوتبال کشور پیگیری می کند.

هاشمیان تصریح کرد: کمیته ضد دوپینگ به برخورد با پدیده دوپینگ نگاه مدیریتی و اصلاحی دارد و تلاش می کنیم تا با افزایش آموزش و بالابردن سطح اطلاعات مخاطبان با این پدیده در فوتبال برخورد کنیم.

وی با بیان اینکه اعتقاد دارم به لحاظ شیوع پدیده دوپینگ، فوتبال پاکی داریم خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عمده ای که در خصوص این مقوله با آن روبرو هستیم وجود افرادی است که بدون کمترین اطلاعات و مستنداتی ، محیط فوتبال را آلوده معرفی می کنند و آن را مورد اتهام قرار می دهند در حالیکه نباید فضای پاک ورزش کشور را با اینگونه شنیده ها و سوء ظن ها آلوده کرد.

رئیس کمیته ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال یادآور شد: در لیگ هشتم نمونه گیری های دوپینگ کاملا نظام مند وحساب شده انجام گرفت و در تمام نمونه گیری های بعمل آمده تنها دو مورد مثبت وجود داشت که یک مورد آن هم جنبه درمانی داشت و در واقع در لیگ هشتم تنها با یک مورد مبادرت به انجام دوپینگ روبرو بودیم. بنابراین اینکه عده ای بخواهند به هر بهانه ای با قضاوت های سطحی فضای فوتبال را آلوده معرفی کنند ، ظلم بزرگی به جامعه فوتبال و ورزش کشور محسوب می شود.