پژوهشگران کشور موفق به سنتز نانو کامپوزیتهایی شدند که با به‌کارگیری آنها به عنوان پایه کاتالیست، کاتالیستهای موجود در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی را پایدارتر می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مهران رضایی مجری طرح با بیان این مطلب گفت: کاتالیستهایی با مبنای نیکل عملکرد قابل قبولی در فرآیند "ریفرمینگ" (بهسازی) خشک "متان" دارند ولی اغلب این کاتالیستها به دلیل تشکیل "کک" غیر فعال می شوند.

وی با تاکید بر اینکه امروزه تلاشهایی در جهت بهبود و مقاوم کردن کاتالیست های نیکل در برابر غیر فعال شدن ناشی از تشکیل کک در حال انجام است، افزود: در این راستا استفاده از پایه های کاتالیستی با مساحت سطح ویژه بالا و خصوصیات نانو کریستالی یکی از روشهای موثر در جهت بهبود کارایی و پایداری این نوع کاتالیستها است.

رضایی افزایش مساحت سطح ویژه و همچنین افزایش پایداری کاتالیستهای مورد استفاده در فرایند ریفرمینگ خشک را از اهداف این پژوهش نام برد و اظهار داشت: برای انجام این تحقیق ابتدا آلومینات منیزیم را به عنوان پایه کاتالیست با پایداری حرارتی و مساحت سطح ویژه بالا انتخاب شد. سپس کاتالیستهایی با درصد وزنی مختلف نیکل را روی این پایه کاتالیستی تهیه و در فرایند ریفرمینگ خشک متان بررسی شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان به نتایج این تحقیق اشاره کرد و ادامه داد: نتایج بررسیها حاکی از پتانسیل بالای آلومینات منیزیم نانو کریستالی به عنوان پایه کاتالیستهای نیکل موجود در این فرایند ‌است.

وی این نوع کاتالیست‌ را یکی از نیازهای اصلی صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی در واحدهای تولید گاز سنتز عنوان کرد و افزود: علی رغم وجود تحریمهای سیاسی و اقتصادی، فعالیتهای بخش‌ خصوصی و حمایتهای شرکت ملی پتروشیمی و شرکت پخش و پالایش فراوردههای نفتی سبب شده که زیرساختهای اولیه در خصوص تولید و تجاری سازی این محصول و محصولات مشابه در کشور فراهم شود.