به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، مهدی کلهر در مراسم بهره برداری همزمان از پروژه های آبرسانی به 125 روستای آذربایجان غربی بعداز ظهر چهارشنبه در محل روستای دولامای ارومیه برگزار شد، با بیان اینکه ایران فقط تهران نیست، اظهار داشت: تجمع ناعاقلانه و بدون برنامه ریزی جمعیت در چند شهر بزرگ باعث بروز ناهنجاری ها و معضلات اجتماعی شده است.
وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی های غیر مسئولانه گذشته باعث بروز این معضلات شده است، گفت: دلیل محروم ماندن روستاها و عدم برخورداری آنها از امکانات از آثار و نتایج این نگاه هاست که باعث مهاجرت روستاییان به شهرها شده است.
کلهر عدم توسعه و آبادانی در روستاها را از ضعف دولت برشمرد و بیان داشت: اما هدف دولت از ابتدا آباد کردن در حد شایستگی ملت و کشور بود در این راستا برنامه ریزی های انجام شده و حرکات مثبت مدیران کشور این هدف به صورتی اجرایی شد که در حال حاضر شاهد مهاجرت برعکس در کشور هستیم.
وی این مهاجرت برعکس را ناشی از انتقال امکانات به روستاها و در اولویت قرار دادن امور مناطق محروم در دولت دانست و اضافه کرد: هدف انقلاب از ابتدا خدمت به تمامی مناطق و تمام ملت ایران بوده و هست و باید در این راستا باید تلاش کرد، از تهران سالاری خارج شد و به ایران سالاری رسید.
استاندار آذربایجان غربی نیز در این مراسم با بیان اینکه آسیب شناسی شهرهای بزرگ نشان دهنده عدم توجه و رسیدگی به عمران روستایی است، عنوان کرد: اگر به مصوبات دولت نهم توجه کنیم بخش کثیری از آنها به امورات مناطق محروم و روستایی اختصاص یافته است.
رحیم قربانی با تاکید بر انتقال امکانات به روستاها برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ، اظهار داشت: در سالهای قبل از دولت نهم در اکثر استانهای کشور شاهد عدم جذب اعتبارات سالانه بوده ایم و همین امر در عدم توسعه روستاها نقش بسزایی داشت اما در چهار سال اخیر با توجه ویژه دولت به روستاها به عنوان محور تولید کشور، تمامی اعتبارات سالانه در استانها جذب می شود و رشد معضلات به وجود آمده در پی مهاجرت روستاییان به شهرها متوقف شده است.
وی از افزایش سه برابری اعتبارات روستاها در سالهای اخیر خبر داد و خاطرنشان کرد: در استان از لحاظ اختصاص تسهیلات بنگاه های زودبازده اقتصادی به طرح های تولیدی بخش کشاورزی به خصوص در حوزه روستایی توجه ویژه ای شده است تا جایی که حتی برای طرحهایی با اشتغالزایی یک نفر نیز تسهیلات اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی نیز در این مراسم با بیان اینکه از دو هزار و 200 روستای بالای 20 خانوار استان، 93 درصد از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند، اظهار داشت: برای احداث شبکه آبرسانی این 125 روستا که هم اکنون بهره برداری از پروژه آبرسانی به آنها آغاز می شود، اعتباری در حدود 151 میلیارد و 354 میلیون ریال هزینه شده است.
اسماعیل علیزاده با بیان اینکه 70 هزار نفر از جمعت روستایی استان با اجرای این طرحها از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند شد، خاطرنشان کرد: عملیات آبرسانی در 125 روستای دیگر به اتمام برسد.
وی یادآور شد: با هدف ایجاد عدالت در مناطق روستایی تنها یک بیستم هزینه تمام شده پروژه های آبرسانی از مردم به عنوان آبهای مصرفی دریافت می شود.