رئیس جمهور با اشاره به موضوع هسته ای با تاکید بر اینکه تعامل بر مبنای احترام و عدالت با تعیین مهلت برای مذاکره همخوانی ندارد ، پیشنهادات ایران به 1+5 را ناظر بر شناسایی چالش های مهم فراروی بشریت و جهت گیری های اساسی برای حل پایدار این چالش ها خواند و خبر داد که علاوه بر بسته حاضر ، بسته های دیگری نیز برای دیگر کشورها از سوی ایران تهیه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود احمدی نژاد در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که روز دوشنبه برگزار شد در پاسخ به این سئوالات که محورهای پیشنهادات جدید ایران به کشورهای 1+5 چه خواهد بود؟ و نظر شما درباره زمانی که از سوی کشورهای غربی برای انجام مذاکرات در خصوص مسئله هسته ای مشخص شده چیست؟ اظهار داشت: ما نشنیده ایم کسی زمانی را برای گفتگو تعیین کند.

وی افزود: تعامل بر مبنای احترام و عدالت با تعیین زمان گذاشتن همخوانی ندارد و ممکن است افرادی اظهارنظرهایی کرده باشند، اما خیلی روشن است که این ادبیات با رویکرد ملت ایران ناسازگار است.

احمدی نژاد ادامه داد: همانطور که بارها و امروز هم گفته ام حل مسائل جهانی نیازمند تعامل سازنده بر پایه عدالت و احترام به آحاد ملت هاست وما تصور می کنیم بدون مشارکت همگانی نمی توان مسائل را حل کرد.

رئیس جمهور همچنین گفت: ملت ایران با همه توان و پیشینه تمدنی و با توان برآمده از اقتدار ملی و توانمندی های فرهنگی آماده است تا با یک تعامل سازنده در جهت مسائل جهانی حرکت کند.

وی در ادامه تصریح کرد: پیشنهادات ما ناظر بر شناسایی چالش های مهم فراروی بشریت و جهت گیری های اساسی برای حل پایدار این چالش هاست و ما پیشنهاد داده کرده ایم که در یک چارچوب منطقی و عادلانه آماده ایم تا با همه کسانی که دلسوز هستند و می توانند در اصلاح امور جهان مشارکت کنند گفتگو کنیم.

احمدی نژاد اضافه کرد: البته این بسته پیشنهادی را ابتدا به گروه 1+5 خواهیم داد و سپس بسته های دیگری با فهرستی از موضوعات گوناگون برای دسته های دیگری از کشورها آماده شده که به آنها نیز تحویل خواهیم داد.

رئیس قوه مجریه تاکید کرد: باید یک حرکت، جریان و عزم جدیدی در دنیا برای اصلاح امور شکل بگیرد و ما به خاطر تعهد اخلاقی مان اصرار داریم که در این خصوص پیشگام و پیشرو باشیم.

وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص دستاوردهای دولت نهم در سفرهای استانی و اینکه آیا نقاط قوت و ضعف سفرهای دور اول و دوم جمع بندی شده یا خیر، خاطر نشان کرد: یکی از ابتکارات دولت نهم سفرهای استانی بود که اهداف و دستاوردهای فراوانی را به همراه داشت.

احمدی نژاد منفعل کردن بروکراسی سنگین و کم بازده، ارتباط عاطفی و عمیق بین مردم و خادمان و اشراف بر مسائل کشور، از جمله دستاوردهای این حرکت دولت نهم ارزیابی کرد و افزود: البته همانطور که اشاره کردید در یک ابتکار نو نقاط قوت و ضعف هم وجود دارد و دولت با استفاده از نظرات دیگران جمع بندی خود را در این خصوص تکمیل می کند.

رئیس جمهور ادامه داد: انشاءالله از مهر ماه دور جدید سفرهای استانی با تفاوت هایی در روش کار و در نگاه به مسائل پایه ای تر استانها آغاز خواهد شد و کل دولت و بنده در خدمت مردم خواهیم بود. البته برخی از شهرستانهای تهران در دور دوم سفرها باقی مانده است که در این راستا خدمت مردم خواهیم رسید.

وی همچنین گفت: در دور سوم سفرها سطح تقسیمات و کارهای کارشناسی متفاوت با دور دوم است  .

رئیس قوه مجریه در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این سئوال که آیا ما شاهد تغییر و تحول در دیپلماسی 4 سال بعدی شما خواهیم بود و آیا برنامه جدیدی برای کم کردن تنش بین ایران و آمریکا دارید یا خیر، تصریح کرد: قطعا در این دوره با ابتکارات جدیدی وارد عرصه جهانی خواهیم شد.

احمدی نژاد افزود: البته ملت ایران در کنار سایر ملت ها با وضعیت حاکم بر جهان و نظامات یک سویه انحصاری به شدت مخالف است و با همه توان در جهت تغییر این مناسبات و برپایی مناسبات عادلانه حرکت خواهد کرد.

وی گفت: ملت ایران برای برون رفت از معضلات کنونی جامعه بشری راه حل های ابتکاری، انسانی و عادلانه ارائه خواهد داد.

برای حل مسئله افغانستان، عراق و فلسطین و بحران اقتصاد جهانی، اصلاح ساختار غیر دموکراتیک و انحصاری سازمان ملل و شورای امنیت راه حل های روشن، عالمانه و انسانی داریم که آنها را ارائه خواهیم کرد

رئیس جمهور همچنین اضافه کرد: برای حل مسئله افغانستان، عراق و فلسطین و بحران اقتصاد جهانی، اصلاح ساختار غیر دموکراتیک و انحصاری سازمان ملل و شورای امنیت راه حل های روشن، عالمانه و انسانی داریم که آنها را ارائه خواهیم کرد.

احمدی نژاد ادامه داد: اما درباره بعضی از کشورهای اروپایی و آمریکا لازم است بگویم آنها طی 4 سال و در افق دیگری 30 سال ملت ایران را تجربه کردند و دولت نهم را نیز به خوبی تجربه کرده اند و همه توانایی های خود را علیه دولت نهم به کار گرفتند در حالیکه دولت نهم به دنبال عدالت و صلح در جهان بود، لذا سئوال بنده از آنان این است که با این اقدامات چه چیزی نصیبشان شد؟ و به چه دستاوردی رسیدند؟ چه کسی ضرر و چه کسی سود کرد؟

رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: تصور می کنم اگر عقلا در برخی از کشورهای اروپایی و آمریکا تصمیم گیرنده باشند که امیدوارم اینچنین باشد باید انتظار داشته باشیم رویکردها عوض شود و ما امیدواریم رویکردها تغییر کند. البته ادامه رویکردهای فعلی برای آنها دستاوردی ندارد و برای ما هم ضرری به همراه نخواهد داشت چون ملت ایران یک ملت کهن است و می تواند به خوبی تهدیدها را به فرصت های استثنایی برای خود تبدیل کند.

وی ملت ایران را ملت مدیریت بحران ها خواند و گفت: ملت ایران پیگیر منافع ملی خود از دل گرد وغبارها و فتنه هاست و ملت ایران تحت هیچ شرایطی ضرر نمی کند و آنان هم سود نخواهند کرد. لذا ما برای هر دو حالت آماده ایم اما امیدواریم آنها از برج های شیشه ای شکننده پایین بیایند و در شرایط برابر و احترام آمیز با ملت ها تعامل کنند.

احمدی نژاد خاطر نشان کرد: ملت ایران از تغییرات استقبال می کند و آماده گفتگو شنیدن نظرات خواهد بود اما فکر می کنیم تعاملات زمانی مفید است که در چارچوب مفید و مثبت و بر نیات انسانی درست استوار باشد.

ادامه دارد...