به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، سيدعبدالعزيزحكيم رييس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در ادامه پاسخ به سئوال خبرنگاران در خصوص نقش آينده شيعيان در دولت عراق گفت : موضع شيعيان در عراق كه اكثريت را در اين كشور تشكيل ميدهند بر اين اعتقاد استوار است كه تمام گروه ها و اقوام عراقي در حكومت آينده داراي نقش باشند و همه در اين مرحله و در مراحل آينده بر آن اصرار دارند تا انتخابات برگزار شود وبا تدوين قانون اساسي حقوق همه ملت عراق تامين شود.
وي درباره گروهك منافقين گفت: دولت تصميم گرفته اين افراد را اخراج كند و در عين حال بايد قوانين بين المللي را هم مراعات نمود. آقاي علاوي بر اين اعتقاد است كه اين گروه حق هيچ گونه فعاليت سياسي و فرهنگي ندارد و آنها حق خروج ازكمپ را ندارند تا از عراق اخراج شوند .
حكيم در خصوص موضع مجلس اعلا درباره حضور نظامي كشورهاي مختلف درعراق گفت : عراقي ها و مجلس اعلا از حضور نظامي هيچ نيروي خارجي در عراق استقبال نمي كنند و تلاش اين است تا عراق ازوجود هر نيروي خارجي عاري باشد.
وي درخصوص به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي توسط دولت عراق گفت : ما ازبه رسميت شناختن اسرائيل استقبال نميكنيم ولي دولت عراق مسئول تصميم گيري است و يقينا دولت عراق درهر تصميم گيري ملت عراق را در نظر خواهد داشت ملت مسلمان عراق بر اين باورند كه اسراييل سرزمينهاي اسلامي و عربي را غصب نموده است بنابراين اين مسئله مورد اهتمام دولت است و تصميم مناسب را بعد از انتخابات و ايجاد دولت دائم و فراگير انجام خواهد گرفت .
وي درباره توقع مجلس اعلا از جان كري يا بوش گفت : از بوش يا كري توقع داريم كه از عراق خارج شوند و عراق را براي عراقيها بگذارند تا عراقيها خود كشور خود را اداره كنند .
وي در خصوص خلع سلاح نيروهاي بدرگفت: يك سال قبل از سقوط رژيم در عراق گروههاي معارض عراقي در لندن در كنفرانسي تصميم گرفتتند تا همه شبه نظاميان عراقي را در تشكيلات عراق وارد كنند و اكنون در صد اجراي آن تصميمات هستيم زيرا شبه نظاميان نقش زيادي در سرنگوني صدام داشتند بنابراين ما بر اين اعتقاد هستيم كه بايد از تجربيات و شايستگي اين نيروها در تشكيلات دولت استفاده شود .
وي در خصوص نپرداختن به حمله صدام به ايران در دادگاه محاكمه صدام گفت : موضوعات ارائه شده در دادگاه سرفصل اوليه اتهامات صدام است كه ناقص است، صدام جنايات بزرگي عليه ايران و كويت انجام داده و در اين راستا جنگي را عليه ايران آغاز و صدها هزار عراقي و كساني كه اصالت فارسي را داشتند از عراق خارج كرده است. اين كيفرخواست اشكالات فراواني داردكه بر طرف خواهد شد .
وي در خصوص عملي نشدن برخي از بندهاي قطعنامه 598 گفت : دولت عراق همه قطعنامههاي بينالمللي را مي پذيرد و برآنها احترام مي گذارد و براي اجراي آن مشكلي بر سر راه آنها وجود ندارد .
وي در خصوص تشابه نظام حكومتي عراق با ايران گفت : نظام حكومتي ايران با ويژگيهاي خاص خود با نظام حكومتي عراق متفاوت است در عراق بايد نظامي به قدرت برسد كه ملت عراق آن را بپذيرد.
وي در خصوص انتقال قدرت به عراقيها و رضايت از اين امر گفت: انتقال قدرت واقعي و حقيقي و توسط سازمان ملل به رسميت شناخته است اين اقدام گام مهمي براي دستيابي به استقلال كامل و بينياز شدن از حضور خارجيها در عراق بود.
وي در خصوص اتهام آمريكا به ايران و سوريه در خصوص دخالت در امور عراق گفت: زمان طولاني اي است كه آمريكا ايران و سوريه را در اين خصوص متهم مي كند .
وي در خصوص وضعيت امنيتي در فلوجه و سامرا و وضعيت امنيت نسبت به گذشته در اين شهرها گفت : گروه هاي تروريستي در فلوجه و سامرا تعداد زيادي از عراقيها و شيعيان و غير شيعيان را به قتل رسانده اند.ولي فكر ميكنم وضعيت امنيتي در عراق به سمت بهبود پيش ميرود و بايد منتظر شويم.
وي در خصوص نيروهاي ژاپن در عراق گفت : موضع دولت عراق روشن است كه نيروهاي چند مليتي در عراق بمانند ما به عنوان مجلس اعلا هم در گذشته و هم حال معتقد هستيم كه مسئول وضعيت امنيتي بايد عراقيها باشند و نيازي به حضور خارجيها نيست.
وي در خصوص انتقاد مسئولان مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در خصوص عملكرد صداوسيماي ايران گفت : نبايد اين سئوال اين جا مطرح شود، بلكه بايد با مسئولان در ايران و راديو و تلويزيون بحث شود.
حكيم در خصوص عفو عمومي شورشيان در عراق گفت: ما موافق اين هستيم كه فرصتهاي عفو عمومي در عراق بيشترشود تا اين كار راه را بر تروريستها براي سوء استفاده از جوانان عراقي در جهت منافع خودشان ببندد.
وي تاكيد كرد: ما در جهت ثبات عراق تلاش خواهيم كرد و اميدواريم مردم عراق در اين فرصت كه خداوند در اختيار آنها قرار داده استفاده كنند. اكنون زمان بندگي در عراق تمام شده است.