کتاب "دموکراسی و خیال‌پردازیهای نئولیبرال" اثر جودی دین از سوی انتشارات دانشگاه دوک منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب در واقع بازتاب دیدگاه‌های چپ، به ویژه در ایالات متحده آمریکا نسبت به رهیافت نئولیبرال به شمار می‌رود.

نویسنده در این کتاب از میان ایدئولوژیهای مختلف و موجود در فرهنگ سیاسی معاصر با رهیافت چپ به سراغ نظریه نئولیبرالیسم می‌رود و این رهیافت و به ویژه کاربرد آن در زمان دولت کلینتون را به چالش می‌کشد.

نویسنده معتقد است که توانایی "چپ" در گسترش و دفاع از دیدگاه اشتراکی برابری و همکاری توسط سلطه و نفوذ "سرمایه داری فراگیر"  تحت تأثیر قرار گرفته است.

به اعتقاد "جودی دین" آنچه امروزه رهیافت "چپ" را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد منظومه‌ای از مصرف‌گرایی و برتری و رجحان منافع شخصی بر منافع گروهی است.

به اعتقاد نویسنده این سرمایه‌داری فراگیر از طریق شبکه اینترنت و سایر شبکه‌ها و رسانه‌های ارتباطی تواناتر و وخیم‌تر شده است.

نولیبرالیسم رویکردی است که در پاسخ به ایرادات مطرح به لیبرالیسم مطرح شد و در روابط بین الملل سوی دیگر منازعه با نورئالیسم بوده است.

در رویکرد لیبرالیسم جایی برای دخالت دولت در اقتصاد وجود ندارد و در واقع بازار از قوانین خاص خود پیروی می‌کند. آدام اسمیت از پیشگامان نظریه لیبرال معتقد است که بازار و اقتصاد قوانین خاص خود را دارند و دستی نامرئی آنرا هدایت می‌کند.

نولیبرالها معتقدند که بازار و مبادلات جاری در آن، اخلاق و مقررات خاص خود را دارد. آنها معتقد بودند که این نظریه می‌تواند راهنمای عملی برای اقدامات بشری باشد.

نولیبرالیسم از دهه 1970 میلادی در عرصه تئوری و عمل نظریه غالب بوده است.