دومين جلسه نقد كتاب انقلاب اسلامي و چرايي و چگونگي آن با حضور جمعي از دانشگاهيان برگزار شد .

به گزارش خبرنگار دانشگاهي"مهر"در اين جلسه تني چند از مولفان اين كتاب انقلاب اسلامي و چرايي و چگونگي آن كه ويراستاري چهارم آن  بزودي منتشر خواهد شد ، حضور داشتند كه از جمله مي توان به دكتر سيد صادق حقيقت استاد دانشگاه مفيد قم ، دكتر مصطفي ملكوتيان  استاد دانشگاه تهران و عبدالوهاب فراتي عضو هيات علمي دانشگاه مفيد قم اشاره كرد.

رياست اين نشست را دكتر جواد منصوري بر عهده داشت . در اين جلسه كه جمعي از دانشگاهيان و فرهيختگان فرهنگي كشورمان حضور داشتند ،  كاربرد كتاب انقلاب اسلامي و چرايي و چگونگي رخداد آن به عنوان منبع درس انقلاب اسلامي و ريشه هاي آن نقد و بررسي شد .

درس عمومي دو واحدي انقلاب اسلامي و ريشه هاي آن در همه رشته هاي دانشگاهي تدريس مي شود. اين نشست در سالن كنفرانس معاونت آموزش و پژوهشي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها برگزارشد.

در ابتداي اين جلسه دكتر حسن سعيدي مسئول دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاهي با يادآوري پيام رهبر معظم انقلاب درباره ايجاد كرسي هاي نقد در دانشگاهها گفت : اين دفتر تاكنون نقد كتاب مديريت اسلامي و كتاب روانشناسي اسلامي را برگزار كرده است و اين نقد كتاب انقلاب اسلامي و چرايي و چگونگي رخ داد آن سومين دوره نقد است .

در ابتداي اين جلسه دكتر حسن سعيدي مسئول دفتر هم انديشي استادان و نخبگان دانشگاهي با يادآوري پيام رهبر معظم انقلاب درباره ايجاد كرسي هاي نقد در دانشگاهها گقت : اين دفتر تاكنون نقد كتاب مديريت اسلامي و كتاب روانشناسي اسلامي را برگزار كرده است و اين نقد كتاب انقلاب اسلامي و چرايي و چگونگي رخ داد آن سومين دوره نقد است .

در ادامه شركت كنندگان در اين جلسه معايب و محاسن اين كتاب را در اين زمينه برشمردند و مولفان اين كتاب به آن پاسخ دادند كه مشروح آن در دو قسمت از نظرتان مي گذرد :

 محمد مهدي امامي مربي دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي درباره اين كتاب گفت: بيشتر مطالبي كه اكنون در ويراستاري چهارم كتاب آمده همان ، مطالب ويراستاري هاي قبلي است كه اين اشكال دارد و اين كتاب نياز به مقدمه دارد كه در اين مقدمه بايد اهميت درس ، ضرورت درس شكل گيري انقلاب ، اهداف انقلاب و سابقه پژوهش در اين موضوع  تبيين شود .

وي افزود :در اين كتاب گفته شده است درباره انقلاب تعريف واحدي وجود ندارد درصورتي كه اينطور نيست و از تعريف انقلاب سياسي و اجتماعي در اين كتاب غفلت شده است كه بهتر بود قبل از ويژگي هاي هفت گانه انقلاب به آن اشاره مي شد .

 بيشتر مطالبي كه اكنون در ويراستاري چهارم كتاب آمده همان ، مطالب ويراستاري هاي قبلي است كه اين اشكال دارد 

محمد مهدي امامي تاكيد كرد در كتاب بايد ويژگي هاي اصلاح به صورت مشروح مطرح شود مثلا اصلاح بايد در چارچوب قانون باشد ، يك حركت تدريجي باشد يا تحت تاثير فشارهاي اجتماعي صورت بگيرد .

وي همچنين ياداور شد  نظريه هاي مختلفي در كتاب درزمينه هاي مختلف امده است اما دراين كتاب از نظريات انديشمندان اسلامي استفاده نشده است .همچنين در اين كتاب بعلت اصلي وقوع انقلاب اشاره نشده است و بحث مشروطه در اين كتاب بصورت گسترده مطرح شده اما اين نهضت با انقلاب اسلامي به خوبي مقايسه نشده است .

احمدي يكي ديگر از مدرسان دانشگاه هم گفت ويراستاري چهارم به مراتب نامناسب تر از ويراستاري سوم كتاب است و تناقض ها و تكرارهاي غير ضروري در كتاب وجود دارد و درباره بحث ولايت فقيه و امام بحث نادرستي مطرح شده است  .

ويراستاري چهارم به مراتب نامناسب تر از ويراستاري سوم كتاب است و تناقض ها و تكرارهاي غير ضروري در كتاب وجود دارد و درباره بحث ولايت فقيه و امام بحث نادرستي مطرح شده است

وي نيز يادآور شد كه در اين كتاب از استاد مطهري و ايت الله صدر بعنوان دو تن از شخصيت هاي نظريه پرداز اسلامي نامي برده نمي شود و وظايف شوراي انقلاب  در اين كتاب بدرستي مطرح نشده است و موارد مطرح شده در اين زمينه با هم تناقض دارند همچنين درباره انتخاب مهندس بازرگان از طرف امام نظر درستي در كتاب مطرح نشده است .منصور ميراحمدي همچنين تاكيد كرد كتاب درباره جنگ ادبيات مناسبي ندارد .

دكتر محمد شفيعي فر از دانشگاه تهران هم با تاييد اشكالات وارده از طرف استادان ديگر افزود: ارجاعات و پاورقي ها در اين كتاب كامل نيست و لااقل بايد مشخصات كتاب شناختني كاملي در اخر كتاب بيايد و همچنين دربعضي موارد براي تاليف كتاب از منابع دست اول استفاده نشده است . وي نيز نادرست بودن موارد مطرح شده در كتاب درباره انتخاب مهندس بازرگان را بادآور شد .

اين مدرس دانشگاه تهران افزود : تاليف اين كتاب نياز به انتخاب يك نفر به عنوان مسول اصلي دارد كه ان فرد پاسخگو باشد .وي همچنين افزود ويراستاري چهارم  كتاب در بحث هاي نظري نسبت به ويراستاري هاي قبلي انسجام بهتري دارد اما باز نظريه خود كتاب بخوبي روشن و مطرح نشده است .

 بحث ساختار سياسي حكومت پهلوي وآسيبها و بحرانهاي  آن حكومت پهلوي در اين كتاب خوب بحث شده است  

 دكتر محمد شفيعي فر همچنين بحث ساختار سياسي حكومت پهلوي و آسيب ها و بحران هاي حكومت پهلوي را در اين كتاب  از بحث هاي خوب اين كتاب دانست و افزود :اما منابع اين بحث در كتاب بخوبي مطرح نشده است و همچنين درباره مردم سالاري ديني در كتاب خوب بحث نشده است و بهتر است كه مطرح نشود .

ادامه دارد ..