به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، به روال معمول در برنامه ریزی حفاری فاکتورهای متعدد عملیاتی و فنی پشتیبانی از سوی کارفرماها منظور می شود که تعیین مدت زمان حفر یک حلقه چاه براساس محاسبات زمین شناسی، نوع سازند و برآورد عمق حفاری از جمله این موارد است.
هزینه های حفاری چاه های نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی ایران توسط کارکنان شرکت ملی حفاری ایران در قیاس با دیگر کشورهای نفتخیز که از این مزیت بی بهره هستند و از خدمات شرکت های خارجی استفاده می کنند تا 50 درصد ارزان تر است.
هر روز موفقیت در کاهش زمان حفاری در بخش خشکی 30 هزار دلار و در دریا یک صد هزار دلار صرفه اقتصادی تنها در بخش حفاری دارد و سود و صرفه آن با محاسبه شتاب بخشی در بهره برداری از چاه و تولید حسب نفت یا گاز و میزان استحصال ارقام قابل توجهی است که حاصل کشور می شود.
اهمیت و ارزش تکمیل و تحویل پیش از موعد تعریف شده زمان حفاری 17 حلقه چاه که 15 حلقه آن در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و دو حلقه در سروستان و موقعیت ''سالار یک" در شش ماه گذشته تحقق یافت را می توان در یک محاسبه ساده ریاضی ارزیابی کرد.
توانایی شرکت ملی حفاری ایران در خدمات رسانی فنی و ویژه همزمان با عملیات حفاری، یکی از مزیت ها و وجه تمایز این شرکت با دیگر شرکت های صاحب نام حفاری در جهان است، زیرا این بخش مهم در صنعت حفاری که دارای تخصص و دانش ویژه است به شیوه معمول از سوی شرکت های متعدد انجام می شود.
این شرکت با کاربست 57 دستگاه حفاری در خشکی و دریا و افزون بر 16 هزار نیروی مجرب فنی و تخصصی، از شرکت های بالادستی تابع شرکت ملی نفت ایران محسوب می شود و هم اکنون با انجام بیش از 90 درصد عملیات حفاری و خدمات جانبی آن، نقشی اساسی در بالندگی صنعت حفاری کشور دارد.